ΑΕΚ

Ψάχνει "λαχεία" στους μικρούς η ΑΕΚ

Ψάχνει "λαχεία" στους μικρούς η ΑΕΚ
Ξόμπλιος, ΑΕΚ

Βλάχος, Αρέστης, Τσαμουρλίδης, Παπαδημητρίου, πιθανή περίπτωση ο Κοτσαρίδης και ο Κατσέτης, ενώ έσκασε και θέμα Ξόμπλιου. Ποιοι είναι αυτοί; Το μέλλον της ΑΕΚ και κατά 90% τα όπλα του ρόστερ της επόμενης περιόδου. Το Sport24.gr αναλύει...

Μετά την απόφαση της Superleague για τρεις μεταγραφές/ανανεώσεις ανεξαρτήτου ηλικίας και εθνικότητας για τις ομάδες που τιμωρήθηκαν και σε συνάρτηση με τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ, η λύση είναι... μονόδρομος για να βγει η Ένωση από το αδιέξοδο.

Πιτσιρικάδες από όλη την Ελλάδα και από την δεύτερη ομάδα προκειμένου να μπούνε οι βάσεις για ένα ελπιδοφόρο παρών και ένα δυνατό μέλλον! Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ σε μια λίστα 15 ονομάτων, μεταξύ των οποίων παίκτες της πρώτης ομάδας, της δεύτερης και σχεδόν κλεισμένες μεταγραφές, καλείται να βγάλει "λαχεία" που θα τις επιτρέψουν να σταθεί στα πόδια της στην δυσκολότερη σεζόν της ιστορίας της.

Οι νέοι επαγγελματίες και οι δανεικοί

Ήδη έχουν γίνει κινήσεις για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, με τους Βλάχο και Αρέστη να έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και σε λίγες μέρες θα πάρουν μέρος στην πρώτη προετοιμασία με την πρώτη ομάδα.

Μαζί τους και οι επαγγελματίες Τσαμουρλίδης, Νικολτσής, Βαλεντίνος Βλάχος και Φέτσης που επιστρέφουν από τον περσινό δανεισμό τους. Φυσικά στην λίστα και ο Φροξυλιάς ο οποίος είναι επαγγελματίας, αλλά λόγω της φορολογικής ενημερότητας, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να του βγάλει δελτίο τον Γενάρη.

Οι κλεισμένες περιπτώσεις και τα εμπόδια

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την δεύτερη ομάδα και φημολογείται πως θα ανέβουν στην πρώτη, όπως είναι για παράδειγμα ο Παπαδημητρίου. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από την τελική αξιολόγηση Βαγγέλη Βλάχου σε συνεργασία με τους Ντανέλ Μπατίστα(προπονητής Β' ομάδας) και Τόνι Σαβέφκσι (σκάουτερ).

Από εκεί και πέρα πάμε στον Έλληνα ομογενή από την Αυστραλία, Πολ Κατσέτη, του οποίου η περίπτωση είναι ξεχωριστή. Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή είχε μπει σε διεκδίκηση η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και στο τέλος τον κέρδισε.

Ο παίκτης ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία της ΑΕΚ, έκανε κανονικά τις προπονήσεις του (τραυματίστηκε κιόλας) στα Σπάτα, αλλά ακόμα δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Οι λόγοι είναι δύο. Ο παίκτης έχει διπλή ιθαγένεια και δεύτερον, στην ομάδα της Αυστραλίας που έπαιζε δεν είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά η ομάδα του φαίνεται να έχει κάποια δικαιώματα του. Για αυτό η ΑΕΚ περιμένει να την ξεμπερδέψει την υπόθεση, προκειμένου να μην της ζητήσουν αργότερα χρήματα για αποζημίωση.

Τέλος ξεχωρίζει η περίπτωση του Κοτσαρίδη, ελεύθερος από την ομάδα του Ολυμπιακού, τον οποίο και είχε κλείσει ο Γκρέταρσον. Όλα είναι τελειωμένα δηλαδή, αλλά η ενεργοποίηση της συμφωνίας βρίσκεται στα χέρια του Βασίλη Τσιάρτα και του Βαγγέλη Βλάχου.

Οι επαγγελματίες τις πρώτης ομάδας

Στην κορυφή της λίστας αυτής, είναι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που είναι μέλη της πρώτης ομάδας και πήραν χρόνο συμμετοχής την χρονιά που μας πέρασε.

Ο 16χρονος Ταξιάρχης Φούντας, ο 18χρονος Θωμάς Τσίτας, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, ο Νίκος Εγγλέζου και τέλος ο Θοδωρής Μοσχονάς. Στη λίστα θα ήταν και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, αλλά ο παίκτης κατά 95% από τη νέα σεζόν θα ανήκει στην Λιλ.

Η μεταγραφή του Ξόμπλιου

Τι τελευταίες ώρες έσκασε το θέμα (από την πλευρά του παίκτη) της απόκτησης του 16χρονου επιθετικού του Αετού Σκύνδρας, Παναγιώτη Ξόμπλιου, από την ΑΕΚ. Ο νεαρός φορ, βρισκόταν αρκετό καιρό στη λίστα του Τόνι Σαβέφσκι και του Μπατίστα και τον έχουν ξεχωρίσει από άλλες περιπτώσεις.

Ο Ξόμπλιος, είναι διεθνής με τα μικρά εθνικά κλιμάκια, υπέγραψε στην Ένωση ως εκπαιδευόμενος, με την προοπτική να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο τεχνικός του δικεφάλου, Βαγγέλης Βλάχος, θα έχει την δυνατότητα να τον κρίνει και ο ίδιος πριν πετάξει για Ρουμανία η ομάδα των "μικρών".

Ο νεαρός επιθετικός δεν κρατιόταν από την χαρά του και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του στο mikriliga.com:

"Είναι τεράστια πρόκληση για μένα η ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση δεν με φοβίζουν οι ευθύνες και οι απαιτήσεις. Έχω επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου. Είναι προσωπικό «στοίχημα» να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν και με εμπιστεύτηκαν.

Η ΑΕΚ περνά δύσκολες στιγμές, αλλά πιστεύω πως θα τις ξεπεράσει και ίσως είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν νέοι παίκτες. Θέλω να φτάσω ψηλά με τη νέα μου ομάδα και να βοηθήσω την πρώτη ομάδα ενεργά.

Είναι επιπλέον κίνητρο για μένα ότι με επέλεξε ο κ. Μπατίστα, που έγραψε μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ και έπαιζε επιθετικός, όπως εγώ. Τον ευχαριστώ, όπως και τον κ. Σαβέβσκι, που με παρακολούθησε αγωνιζόμενο.

Επίσης, ευχαριστώ τον εκπρόσωπό μου, Θεόφιλο Καρασαββίδη, τους παράγοντες του Αετού, Μελέτη Ανθόπουλο και Στέλιο Μποζίδη και γενικά την ομάδα της Σκύδρας που με ανέδειξε. Ελπίζω να βρει το δρόμο της και σύντομα να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ