ΑΕΚ

Πογιέτ για την υπέρβαση

Πογιέτ για την υπέρβαση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πρώην προπονητής της Σάντερλαντ, Γκουστάβο Πογιέτ, έχει προταθεί στην ΑΕΚ και οι άνθρωποι της Ένωσης συζητούν με τον 47χρονο Ουρουγουανό. To Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση του ανθρώπου που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου της και θα την οδηγήσει σε μονοπάτια επιτυχίας, επαναφέροντας την ηρεμία που τόσο λείπει από την ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Οι διοικούντες την "Ένωση" θέλουν να προχωρήσουν σε μια επιλογή με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, που θα καλύπτει τα "θέλω" τους και θα έχει το ειδικό βάρος για να κοουτσάρει ένα κλαμπ με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Κάπου εκεί μπαίνει στην εξίσωση το όνομα του Γκουστάβο Πογιέτ.

Όπως αποκαλύπτει πρώτο το Sport24.gr, o 47χρονος Ουρουγουανός προπονητής, έχει προταθεί στους "κιτρινόμαυρους" και οι δυο πλευρές βρίσκονται αυτές τις ώρες σε συζήτηση προκειμένου να βρουν σημεία επαφής και να συνεργαστούν. Υπάρχει μια διαφορά στο οικονομικό, όμως υπάρχει διάθεση τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον ίδιο, ώστε να δώσουν στο τέλος στα χέρια.

Το σίγουρο είναι πως ο Πογιέτ είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει αδιάφορους τους ανθρώπους της ΑΕΚ, διότι προέρχεται από τη λατινική αγορά την οποία και κοιτάζουν ενδελεχώς, προέρχεται από ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League που είναι υψηλών απαιτήσεων και έχει σημαντικές παραστάσεις, ευρισκόμενος μέχρι πρότινος στον πάγκο της Σάντερλαντ. Στόχος είναι να αποτελέσει τον διάδοχο του Δέλλα.

To who is who του Γκουστάβο Πογιέτ

Ως ποδοσφαιριστής, ο Γκουστάβο Πογιέτ διακρίθηκε στη θέση του μέσου και μετά τα πρώτα του σύντομα περάσματα σε Γκρενόμπλ και Ρίβερ Πλέιτ, το 1990 πήρε μεταγραφή στη Σαραγόσα. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας έμεινε γα επτά χρόνια και με τη φανέλα της κατέκτησε το Copa del Rey (1994) και το Κύπελλο Κυπελλούχων (1995), ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Τέλσι ,με την οποία πανηγύρισε κατά σειρά Κύπελλο Κυπελλούχων, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Κύπελλο Αγγλίας. Τελευταίος σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του ήταν η Τότεναμ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως φόρεσε και 26 φορές τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας ο Πογιέτ έκανε την... μετάβαση στην προπονητική, όντας στη αρχή βοηθός του Ντένις Γουάιζ στη Σουίντον και στη Λιντς και κατόπιν του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ. Τον Νοέμβριο του 2009 προσλήφθηκε απο την Μπράιτον και στην πρώτη του φουλ σεζόν ως πρώτος προπονητής την οδήγησε στην Championship μέσω της πρώτης θέσης στη League 1.

Τον Οκτώβριο του 2013 έκανε το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ (πρώτη ομάδα Premier League στην καριέρα του) και στην πρώτη του σεζόν την οδήγησε μέχρι τον τελικό του League Cup αλλά τον Μάρτιο του 2015 είδε την πόρτα της εξόδου από το "Stadium of Light" λόγω συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων. Όταν αποχώρησε από τις "μαύρες γάτες" βρίσκονταν στην 17η θέση ενώ στα 60 συνολικά ματς Premier League που κάθησε στον πάγκο τους πανηγύρισε 14 νίκες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ