ΑΕΚ

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα

Με αφορμή το ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη χώρα του καφέ προς ανίχνευση μεταγραφικών στόχων, το Sport24.gr καταγράφει ανά θέση όλους τους Βραζιλιάνους που έχουν φορέσει ως σήμερα τη φανέλα της. (VIDEOS)

Ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης περιοδεύει στη Βραζιλία προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ποιοι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν κριθεί ως άξιοι παρακολούθησης είναι ικανοί να ενταχθούν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ με σκοπό να κάνουν τη διαφορά, το Sport24.gr θυμίζει τα πεπραγμένα των 14+1 που έχουν φορέσει ως σήμερα τη φανέλα της.

Τερματοφύλακες: Ο θηριώδης Μαρσέλο Μορέτο αγωνίστηκε στην Ένωση τη σεζόν 2007-08 γράφοντας συνολικά 25 συμμετοχές. Περισσότερο θα τον θυμούνται οι φίλοι της ομάδας για τις γκάφες του και την παροιμιώδη αδυναμία του να παίξει σωστά με τη μπάλα στα πόδια. Η ΑΕΚ, επί Ντέμη Νικολαΐδη στην προεδρία της, φλέρταρε για δύο σεζόν με τον Τζέφερσον, τον οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να αποκτήσει ποτέ.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Δεξιά μπακ: Ο Σέρτζιο Μαρικά φόρεσε τη φανέλα της Ενωσης τη σεζόν 2001/02, υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος. Ύστερα από ένα άκρως ελπιδοφόρο ξεκίνημα, ένας τραυματισμός τον έφερε πίσω και ο Πορτογάλος δεν τον εμπιστεύτηκε ξανά. Μέτρησε 14 συμμετοχές τη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Ο Εντσον Ράμος, ως ο προστατευόμενος του Ριβάλντο έπαιξε στην ΑΕΚ από το 2007 ως το 2009 αγωνιζόμενος σε 43 ματς (1 γκολ). Εξαιρετικός στα ανεβάσματά του, γρήγορος και τεχνίτης, όμως ιδιαίτερα ευάλωτος ανασταλτικά. Ακολούθησε τον Ρίμπο σε κάθε επόμενο βήμα του.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Αριστερά μπακ: Πρόκειται για τη μοναδική θέση που η Ένωση ουδέποτε εμπιστεύτηκε βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Στόπερ: Ο Ροντρίγκο Ράμος, ευρύτερα γνωστός ως Φερούζεμ, ήταν βασικός στο πλευρό του Κάρλος Γκαμάρα τη σεζόν (2001-02), περίοδο που η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας και έχασε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Σε δύο σεζόν με τα κιτρινόμαυρα, έπαιξε σε 78 ματς και σημείωσε 4 τέρματα.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Αμυντικά χαφ: Ο Πάουλο Ασουνσάο αγωνίστηκε στην εθνική Πορτογαλίας, ωστόσο γεννήθηκε στη Βραζιλία. Αφίχθη στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2003 ως δανεικός από την Πόρτο και διέγραψε εκπληκτική σεζόν (37 συμμετοχές) με αποτέλεσμα να ανοίξει το δρόμο για μία σπουδαία καριέρα στη συνέχεια.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Στην ίδια θέση αγωνιζόταν και ο σπουδαίος Μόιζες Κόστα Εμερσον τον οποίο η ΑΕΚ απέκτησε από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2006. Έπαιξε 40 ματς με την Ένωση και σημείωσε 1 γκολ, σε μιάμιση σεζόν.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Βέβαια ο πρώτος (και μάλλον πιο αγαπητός λόγω μακρόχρονης πορείας με την ομάδα) Βραζιλιάνος (με ελληνικές ρίζες, γεννημένος στη χώρα του καφέ) που έπαιξε στην Ένωση ήταν ο Παύλος Παπαιωάννου. Πιστός στην ΑΕΚ από το 1984 ως το 1993, φόρεσε τη φανέλα της σε 255 επίσημα ματς και σημείωσε τέσσερα τέρματα. Έγινε μάλιστα 10 φορές διεθνής με τη γαλανόλευκη.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1985-86 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-1
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1985-86 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-1 INTIME SPORTS

Αριστερά χαφ ή εξτρέμ: Ο «Καίσαρας» Ζούλιο Σέζαρ, ο ποδοσφαιριστής που «σκότωσε» τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ με εκείνο το ασύλληπτο φάουλ σε αγώνα του 2006 για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν μέλος της Ενωσης από το 2005 ως το 2008. Συμμετείχε σε 123 ματς των Κιτρινόμαυρων σημειώνοντας 23 τέρματα.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Ως πετυχημένη καταγράφεται και η θητεία του νυν πρωταγωνιστή του ΑΠΟΕΛ Γκουστάβο Μαντούκα στην Ένωση. Στις τέσσερις σεζόν (2006-10) που ήταν παίκτης της ΑΕΚ, έπαιξε σε 123 ματς και σημείωσε 16 γκολ.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Δεξιά χαφ ή εξτρέμ: Θέση την οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να καλύψει ο Λουίς Εντερ, τον οποίο η Ένωση ενέταξε στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2010 ύστερα από μία αξιοπρόσεχτη σεζόν του Βραζιλιάνου στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Έντερ δεν έπεισε και το επόμενο καλοκαίρι αποχαιρέτισε με 16 συμμετοχές και 1 γκολ.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Δεύτεροι επιθετικός / Επιτελικοί χαφ: Ο μεγάλος Ριβάλντο ήταν εκ των πρωταγωνιστών της «πρωταθλήτριας των γηπέδων», όπως ο ποδοσφαιρικός κόσμος αναγνωρίζει την ΑΕΚ της περιόδου 2007-08. Σε 44 ματς πέτυχε 15 τέρματα και ακολούθως αποχώρησε από την Ελλάδα με προορισμό το Ουζμπεκιστάν.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Ο Λεονάρντο αγωνίστηκε κατά τη θητεία του (2009-12) στην Ένωση σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να δικαιολογήσει το προσωνύμιο «Μικρός Μάγος». Μέτρησε 112 επίσημα ματς και 24 γκολ.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Επιθετικοί: Ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο ήταν ο πρώτος αμιγώς Βραζιλιάνος που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, προερχόμενος από την Ξάνθη. Αγωνίστηκε σε αυτήν τη διετία 1996-98, σκοράροντας 14 φορές σε 75 επίσημα ματς με την Ένωση.

Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS

Ο αποκαλούμενος και ως «Γιαννάκης», Αλεσάντρε Σοάρες, αγωνίστηκε τη διετία 2004-06 σε 77 επίσημα ματς, σκοράροντας 17 τέρματα. Σήμερα είναι ο Αλεσάντρε Ντακόλ ένας από τους παίκτες που γεμίζουν την επίθεση της Ένωσης και ο μοναδικός Βραζιλιάνος που διαθέτει στο ρόστερ της.


Όταν η ΑΕΚ χορεύει σάμπα
INTIME SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ