ΑΕΚ

Όταν ο Αραούχο δεν σκοράρει

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αργεντινός επιθετικός, Σέρχιο Αραούχο έχει χάσει τον δρόμο προς τα δίχτυα εδώ κι ένα μήνα σχεδόν και μαζί του η ΑΕΚ το εύκολο γκολ.

Είναι αλήθεια πως οι τελευταίες εβδομάδες ήταν περίεργες αλλά και δύσκολες για την ΑΕΚ. Εκτός από τη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, μέτρησε τρεις ήττες. Μια στον τελικό του κυπέλλου, μια σταplayoffαπό τον Πανιώνιο και μια ακόμα στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, που όμως δεν στοίχισε την πρόκριση.

Για κάθε ένα απ’ αυτά τα στραβά αποτελέσματα, υπάρχουν διαφορετικές αιτίες. Όμως υπάρχει και ένα δεδομένο. Η ΑΕΚ είχε σε… αφλογιστία, το βασικό της όπλο. Λέγε με και Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ κοντεύει να συμπληρώσει έναν ολόκληρο μήνα, χωρίς να σκοράρει. Τελευταίο γκολ του Αραούχο, ήταν στην Λιβαδειά με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, στις 23 Απριλίου. Από τότε έχει χάσει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Μάλιστα, στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Αργεντινός φορ είχε μόλις μια τελική προσπάθεια. Εκείνη την κεφαλιά εξ επαφής, που απέκρουσε ο Γλύκος και ανάγκασε τον Αραούχο να του δώσει το χέρι του για να τον συγχαρεί. Ενώ στο ματς με τον Πανιώνιο, ο Αργεντινός δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια.

Δείγμα πως δεν βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Κάτι που προφανώς επηρεάζει την συνολική εικόνα της ΑΕΚ. Στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και στο ματς με τον Πανιώνιο, η Ένωση έκανε ευκαιρίες για γκολ με το… σταγονόμετρο. Και ήταν παιχνίδια που ο Αραούχο όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά δεν είχε και καλή απόδοση.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ

Είναι δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά, ποιος είναι ο λόγος που ο Αραούχο περνά αυτό το κακό αγωνιστικό φεγγάρι. Παρόλα αυτά, υπήρχαν κάποιες διαφοροποιήσεις στα αγωνιστικά δεδομένα των τελευταίων παιχνιδιών, που ίσως τον επηρέασαν. Στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, ο Χιμένεθ άλλαξε το σύστημα από 4-4-1-1 σε 4-3-3.

Και ο Αργεντινός φορ δεν είχε κοντά του τον Μάνταλο, αλλά έπαιζε μόνος στην κορυφή. Το ίδιο έγινε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και ο Μάνταλος είναι ο παίκτης που έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ στα γκολ του Αραούχο και αυτός με τον οποίο έχει βγάλει τις πιο πολλές συνεργασίες. Επίσης στο ματς με τον Πανιώνιο, όχι μόνο απουσίαζε εντελώς ο Μάνταλος από το γήπεδο, αλλά ο Αργεντινός αγωνίστηκε και σε διαφορετική θέση. Στα άκρα και όχι στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Προφανώς και αυτή η αφλογιστία έχει επηρεάσει και ψυχολογικά τον Αραούχο. Όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε σπουδαία σέντερ φορ, όταν δεν σκοράρει. Και στην ΑΕΚ θεωρούν πως αυτό που χρειάζεται ο Αργεντινός φορ, είναι να πετύχει ένα γκολ, που θα του αλλάξει και πάλι την ψυχολογία. Θεωρούν πως αρκεί ένα γκολ, για να ξαναβρεί τον ρυθμό του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ