ΑΕΚ

Οι αλήθειες του Ντέμη, ο Κανελλόπουλος και η επιστροφή

Οι αλήθειες του Ντέμη, ο Κανελλόπουλος και η επιστροφή
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Κατσαΐτης εκπροσώπησε το Sport24.gr στην συνάντηση με τον Ντέμη Νικολαΐδη, και σας μεταφέρει τα όσα είδε, κατάλαβε αλλά και αλήθειες που ειπώθηκαν "off the record".

Η αλήθεια είναι ότι το τηλέφωνο έγινε ξαφνικά λίγες ώρες πριν από μια σημαντική και ίσως ιστορική συζήτηση με τον Ντέμη Νικολαΐδη , με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετό άγχος για το τι θα ειπωθεί και τη θα βγει μέσα από την κουβέντα με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. (Όπως αποδείχθηκε, οι ζημίες στην τετραετία του ήταν μικρότερες από την εποχή του Θανόπουλου κι αυτή του Αδαμίδη).

"Σε δύο ώρες, έχεις ραντεβού με τον Ντέμη Νικολαΐδη στο γραφείο του", μου είπε ο συνάδελφος Βαγγέλης Αρναούτογλου, ο οποίος δεν θα μπορούσε να παραστεί για προσωπικούς λόγους που δεν του επέτρεπαν να εκπροσωπήσει αυτός το Sport24.gr. Για το συγκεκριμένο "άνοιγμα" που μου έκανε ο Βαγγέλης, θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω. Μια μικρή προσωπική παρένθεση και επιστρέφουμε στη συνάντηση...

Εκπροσωπώντας λοιπόν το Sport24.gr, πήγα με φοβερό άγχος στην συνάντηση με τον Ντέμη όχι γιατί ήταν σημαντικό γεγονός για την δουλειά μου και την καριέρα μου, αλλά γιατί είχα αγωνία τι θα ειπωθεί για την ΑΕΚ και για το μέλλον της. Εάν θα άκουγα αυτό που θα μου επέτρεπε να αισιοδοξώ ξανά για την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.

Θα προσπαθήσω να μοιραστώ όσα είδα και άκουσα, μικρές αλήθειες πίσω από τις γνωστές δηλώσεις του Ντέμη, αλλά θα σας εκφράσω και τους προβληματισμούς μου.

Οι δύο λόγοι του Ντέμη

Ανάμεσα λοιπόν σε συναδέλφους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον χώρο, άκουσα τον Ντέμη Νικολαΐδη να ξεκαθαρίζει τους δύο σημαντικούς λόγους που θέλησε να μιλήσει και που φυσικά είχε ενημερώσει και τους μετόχους για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. 1ος) "Να βρεθεί άμεσα λύση για την ΑΕΚ, αυτό με ενδιαφέρει μόνο. Για την ομάδα που αγαπώ". 2ος) "Να εξετάσουμε επιτέλους τα οικονομικά στοιχεία και ας δούμε λοιπόν την κακοδιαχείριση που ακούω τόσα χρόνια ότι έκανα. Θέλω να καθαρίσω το όνομα μου στα μάτια του κόσμου".

Ξεκινώντας με έναν τέτοιο πρόλογο και βάζοντας τα πράγματα σε αυτή την σειρά, είδα με διαφορετικό μάτι τον συνομιλητή μας, που πραγματικά έδειχνε πεισμωμένος για μια λύση. Έδειξε τον Ντέμη της... σκεπαστής. Όχι ότι το έχασε ποτέ, αλλά για ένα διάστημα το "έθαψε" στα μάτια του κόσμου για "το καλό της ΑΕΚ" όπως υποστηρίζει.

Η πρόταση του Ντέμη

Μας παρουσίασε την πρόταση του, την οποία και έχουν στα χέρια του οι κκ Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς, μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους. "4 εκ. για να μπούνε άμεσα στα ταμεία(και να πάνε πως χρέη), η εξόφληση του Ομολογιακού της MS και στη συνέχεια ο ίδιος έχει ανθρώπους που μέσω του Χάρη Οικονομόπουλου θα δανείσουν στην ΑΕΚ ακόμα 3 εκ". Συνολικά δηλαδή 7 εκ. στα ταμεία προκειμένου να καταφέρει η ΠΑΕ να ξεπεράσει τον σκόπελο της UEFA.

Εκεί είδα πραγματικά τον Ντέμη να αγωνιά για τον χρόνο που έχουν μπροστά τους και φυσικά για την αδειοδότηση που πρέπει οπωσδήποτε να πάρει η ΑΕΚ.

Το ρεζουμέ από τις συναντήσεις

Είπε ότι έγιναν οι συζητήσεις σε καλό κλίμα και κυρίως σε κλίμα που όλοι καταλάβαιναν πως η ΑΕΚ είναι στο χείλος του γκρεμού. Το είπε και το πίστευε, αλλά μας τόνισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει κάτι άλλο, αλλά πλέον είναι στα χέρια των μετόχων. Μάλιστα όπως ακριβώς είπε: "Δεν έχουμε χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις, ώρα για αποφάσεις και πράξεις".

Εδώ πραγματικά προβληματίστηκα, γιατί προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στους νυν μετόχους και στις αποφάσεις τους. Ειδικότερα αν κρίνω από το παρελθόν. Για τον συγκεκριμένο λόγο, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι θα μαζευτούν 4 εκ που έχει ανάγκη η ΑΕΚ. Μακάρι να διαψευσθώ. Αλλά αν ο Ντέμης σταματήσει να τους πιέζει και να παραμένει εκεί ανάμεσα τους, δύσκολο το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει την ΑΕΚ. Βλέπω μεσοβέζικες λύσεις για ακόμα μια φορά.

Η αδημοσίευτη αλήθεια για Κανελλόπουλο

Ο Ντέμης μας αποκάλυψε πως από τους μετόχους που συζητάνε, ο κ. Κανελλόπουλος δεν έχει σχεδόν τίποτα βάση μεριδίου για να πληρώσει, γιατί το έκανε πριν φύγει! Συγκεκριμένα 20 μέρες πριν αποχωρήσει από την ΠΑΕ, πλήρωσε 1,1 εκ. το οποίο όμως ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας και ουδέποτε το δημοσίευσε η ΠΑΕ, όπως έκανε με τους Γκίκα - Χατζηιωάννου. Συνολικά ο mr Τιταν έβαλε στην ΑΕΚ, 3, 6 εκ.

Και έρχομαι εγώ και λέω, μπράβο για την κίνηση του, αλλά με 3.6 είναι δυνατόν να ζητάς 70 εκ για το 30% της ΠΑΕ; Κρίμα γιατί χάθηκε τότε τεράστια ευκαιρία.

Ο επίλογος της συνάντησης και η αλήθεια της φυγής Ντέμη

Από τα όσα άκουσα από τον Ντέμη, έβγαλα το συμπέρασμα πως είναι αρκετά πικραμένος τόσο για τον τρόπο που έφυγε, τόσο για τα όσα άκουσε αυτά τα χρόνια από τον κόσμο, όσο και για την κατάσταση που έφτασε η ΑΕΚ, που στην ουσία ξεκίνησε από την δική του πρωτοβουλία το 2004.

Είναι αγύριστο κεφάλι, όπως τότε που τα έβαζε με 3 και 4 αμυντικούς και στο τέλος έβρισκε δίχτυα και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να το παραδεχτεί ποτέ, αλλά... και τι δεν θα έκανε προκειμένου να επιστρέψει στην ΑΕΚ και να την διοικήσει όπως αυτός θέλει. Δεν πρόκειται όμως να το πει ποτέ. Είτε γιατί οι μέτοχοι στην ουσία τον παραίτησαν, είτε γιατί ο κόσμος πικράθηκε και με το δίκιο του και του έσυρε αρκετά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα δηλώνει πως δεν θέλει καμία ανάμειξη, αλλά στα μάτια μου "φώναζε" για επιστροφή στην ΑΕΚ με τα δικά του πιστεύω και όχι των μετόχων.

ΥΓ: Η συνάντηση έγινε με δημοσιογράφους από site και όχι από άλλα μέσα. Είδα σήμερα διάφορα δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα που πραγματικά έβγαζαν πικρία και κακία και όχι κριτική για τα όσα είπε ο Νικολαΐδης. Δεν θα κρίνω το γιατί, δεν υποστηρίζω κανέναν, αλλά δυστυχώς αυτά που γίνονται είναι λυπηρά. Η ΑΕΚ είναι με το ένα πόδι στον γκρεμό κι ορισμένοι κοιτάνε φύλλα και αριθμούς...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ