ΑΕΚ

Οι σκέψεις του Χιμένεθ για το πλάνο του ντέρμπι

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Μανόλο Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Αρχίζει να παίρνει οριστικές αποφάσεις ο Χιμένεθ, για το αγωνιστικό πλάνο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι αλήθεια πως ο Μανόλο Χιμένεθ είχε μια σειρά από διλήμματα ως προς το αγωνιστικό πλάνο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από τα πρόσωπα στην ενδεκάδα, μέχρι ακόμα και το σύστημα. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως τόσο στην προπόνηση της Πέμπτης (16/2), όσο και στην χθεσινή (17/2) από τις (πολλές και διαφορετικές) ασκήσεις τακτικής, ξεκάθαρη εικόνα για τις σκέψεις του Ισπανού τεχνικού ως προς το σχήμα του ντέρμπι, δεν προέκυπτε.

Και ίσως μάλιστα κάποια από τα διλήμματα, ο Χιμένεθ να τα κουβαλήσει μέχρι και λίγες ώρες πριν από την σέντρα του αυριανού (19/2) παιχνιδιού. Όμως από την άλλη μεριά, φαίνεται πως ο Ισπανός τεχνικός έχει αρχίσει να καταλήγει, τουλάχιστον στο σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Οι ενδείξεις (και ουχί αποδείξεις) από τις ασκήσεις που έγιναν στα Σπάτα, οδηγούν στο συμπέρασμα πως το πιο… ορθολογικό 4-2-3-1, έχει αρχίσει να παίρνει προβάδισμα στην σκέψη του Χιμένεθ, έναντι του 3-5-2. Και το 4-2-3-1 θεωρείται πιο ορθολογικό, υπό την έννοια πως ο Ισπανός τεχνικός το έχει εφαρμόσει περισσότερες φορές και αφετέρου ταιριάζει στα δεδομένα που έχουν διαμορφώσει οι απουσίες, στις διαθέσιμες επιλογές του Ισπανού τεχνικού.

Όλα δείχνουν πως ο Χιμένεθ καταλήγει σε τετράδα στο κέντρο της άμυνας. Έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει το κενό στο δεξί άκρο με τον Βράνιες. Από εκεί και πέρα, σίγουρη είναι η παρουσία του Αραούχο σε μια από τις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Για τις άλλες τρεις, τις οριστικές αποφάσεις ο Χιμένεθ ενδεχομένως θα τις πάρει μετά και την σημερινή (18/2) τελευταία προπόνηση. Όσο και για το δίδυμο των αμυντικών χαφ.

Πάντως είναι πολύ πιθανό, ο Ισπανός τεχνικός να επιχειρήσει να κάνει μια κίνηση της τελευταίας στιγμής, ψάχνοντας τον αιφνιδιασμό του προπονητή του Ολυμπιακού. Κάτι που προφανώς δεν θα φανεί, ακόμα και αν ο Χιμένεθ κάνει δοκιμή ενδεκάδας σε δίτερμα, στη σημερινή τελευταία προπόνηση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χιμένεθ: "ΑΕΚ - Ολυμπιακός όπως Ρεάλ - Μπαρτσελόνα"
Μάνταλος: "Χρωστάμε μια μεγάλη νίκη"
Βινίσιους: "Έχω μάθει γρήγορα"
Οριστικά εκτός ντέρμπι και ο Γκάλο
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ