ΑΕΚ

Οι 3+1 κλεισμένοι που δεν ήρθαν στην ΑΕΚ

Ezequiel Ponce of Argentina's Newell's Old Boys, right, fights for the ball with Werley of Brazil's Gremio during their Copa Libertadores soccer match in Porto Alegre, Brazil, Thursday, March 13, 2014. (AP Photo/Nabor Goulart)
Ezequiel Ponce of Argentina's Newell's Old Boys, right, fights for the ball with Werley of Brazil's Gremio during their Copa Libertadores soccer match in Porto Alegre, Brazil, Thursday, March 13, 2014. (AP Photo/Nabor Goulart) AP PHOTO/NABOR GOULART

Το Sport24.gr καταγράφει τις 3+1 ιστορίες "κλεισμένων" παικτών, τους οποίους η ΑΕΚ είτε έχασε σε ένα απόγευμα, είτε περίμενε δίχως να θέλουν να έρθουν.

Το ότι κάποια πράγματα δεν απέδιδαν όπως θα έπρεπε στο μεταγραφικό κομμάτι για την ΑΕΚ, άρχισε να διαφαίνεται από τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε που αναζητούσε εναγωνίως έναν αριστερό εξτρέμ, δίχως να φέρει εις πέρας κάποια από τις δύο περιπτώσεις, οι οποίες κατά διαβολική σύμπτωση, είχαν θεωρηθεί "κλεισμένες".

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και μετά από προσπάθεια που διήρκεσε περίπου ένα μήνα (και μάλιστα εν μέσω διαδοχικών διαψεύσεων), η Ενωση έφτασε να απέχει μία κλωστή από την απόκτηση του Τούρκου Βολκάν Σεν. Και πάνω που τον περιμέναμε στην Ελλάδα, εκείνος την τελευταία στιγμή "έστριψε" για να υπογράψει στην Κόνιασπορ.

Ακολούθως, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, η Ένωση είχε έλθει σε συμφωνία με την Εϊμπαρ για την απόκτησή του Μπέμπε με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Είχαν σταλεί τα αεροπορικά εισιτήρια στον ποδοσφαιριστή, η συμφωνία θεωρείτο δεδομένη, ωστόσο, ως δια μαγείας, ο Πορτογάλος εξτρέμ αποφάσισε να επιλέξει για το επόμενο εξάμηνο, τη Ράγιο Βαγιεκάνο στη Β’ Ισπανίας!

ΚΑΙΠΕΡΣ ΚΑΙ ΠΟΝΣΕ

Οι υποθέσεις που θα άφηναν εκτεθειμένη την ΑΕΚ, συνεχίστηκαν και φέτος το καλοκαίρι. Η περίπτωση του Βέλγου Κάιπερς, ο οποίος αγοράστηκε (εν αγνοία του;) από τον Εργοτέλη και μιλά με ενοχλητικά απαξιωτικό και άκρως υποτιμητικό τρόπο για την Ένωση σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται, θα έπρεπε να αποτελεί casus belli. Κι όμως για κάποιο λόγο, η ομάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις απαθής.

Ένας παίκτης που δεν θέλει να έρθει σε μια ομάδα και μιλά με τέτοιο τρόπο γι αυτήν, θα έπρεπε να έχει μπει στη θέση του. Δεν ήταν βέβαια ο μοναδικός μέσα στο τρέχον καλοκαίρι... Ακολούθησε το σίριαλ Πόνσε, ο οποίος επίσης δεν ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και ουδέποτε απάντησε στην πρότασή της, παρά το γεγονός ότι η Ένωση επικοινωνούσε (όπως και ίσχυε) ότι τα έχει βρει σε όλα με τη Ρόμα.

Όλα τα προαναφερθέντα, καταμαρτυρούν σαφές έλλειμμα σωστών χειρισμών για να κλείσουν μεταγραφικοί στόχοι. Στις τρεις εκ των τεσσάρων περιπτώσεων, η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει με τις ομάδες αλλά δεν έπεισε τους ποδοσφαιριστές. Ο Σεν ήταν ελεύθερος, αλλά επίσης δεν πείστηκε. Σίγουρα αυτό κάτι δείχνει. Το πως θα διορθωθεί, είναι εσωτερικό θέμα της ομάδας και αυτή πρέπει να εστιάσει στα αίτια και να βρει τις απαντήσεις.

AP Photo/Nabor Goulart

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ