ΑΕΚ

Μηνύσεις και αλήθειες για την ΠΑΕ ΑΕΚ!

Μηνύσεις και αλήθειες για την ΠΑΕ ΑΕΚ!
Δημητρέλος, Μπόβαλης INTIME SPORTS

Σε μηνύσεις κατά του εφοριακού που μίλησε ανώνυμα για χρέη 60 εκατ. ευρώ και του προϊσταμένου της ΦΑΕ Αθηνών ο οποίος αποστείλει έγγραφα που πιστοποιούν ότι το χρέος της ΠΑΕ προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ σκέφτεται να προχωρήσει η ΑΕΚ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sport24.gr το οποίο επιβεβαιώνεται από διοικητικές πηγές της Ένωσης, τόσο ο Ανδρέας Δημητρέλλος όσο και ο Ντέμης Νικολαΐδης είχαν προσωπικές επαφές με τον προϊστάμενο της ΦΑΕ Αθηνών Σταύρο Καββαδία προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα αποπληρωμής της ληξιπρόθεσμης δόσης από το άρθρο 44 (1,2 εκατ. ευρώ) η οποία θα έπρεπε να είχε καταβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Παράλληλα η νυν διοίκηση της ΠΑΕ επιχειρούσε (κι αν πολλοίς τα κατάφερε) να διακανονίσει ληξιπρόθεσμα χρέη της προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με τα επίσημα χαρτιά που έχει στη διάθεσή της η κιτρινόμαυρη εταιρεία και τα οποία έλαβε από την Εφορία, έχει διακανονίσει χρέη 21 εκατ. ευρώ.

Για αυτό και στην ΑΕΚ αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν κάποιος ανώνυμα να παρουσιάζει στρεβλή εικόνα των οφειλομένων προς το Δημόσιο κάνοντας λόγο για χρέη 60 εκατ. ευρώ. Και αναρωτιούνται πως ο κ. Καββαδίας που γνωρίζει καλά την κατάσταση καθώς είχε ο ίδιος αποστείλει τα έγγραφα που αποδεικνύουν το νόμιμο του διακανονισμού οφειλών ύψους 21 εκατ. ευρώ, αφήνει να αιωρείται μία τέτοια υπόνοια κατά της ΑΕΚ η οποία οδηγεί σε δεσμεύσεις των χορηγικών εσόδων της.

" Αν δεν μας έχει ενημερώσει ο ίδιος σωστά, τότε του αναλογούν ποινικές ευθύνες" λένε στην ΑΕΚ και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προβούν σε μηνύσεις τόσο κατά του κ. Καββαδία, όσο και του αγνώστου εφοριακού που ανώνυμα κι εν πολλοίς προκλητικά παρουσιάζει μία εικόνα χρεών που δεν πιστοποιείται από επίσημα έγγραφα. Τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που έχουν στα χέρια τους οι διοικούντες την κιτρινόμαυρη εταιρεία.

Εμείς πάντως θυμίζουμε πρόσφατη δήλωση του κ. Καββαδία στην εφημερίδα Live Sport, μέσω της οποίας παραδέχεται ότι " αυτή τη στιγμή και αν εξαιρέσουμε το άρθρο 44, δεν υπάρχει άλλο αρρύθμιστο χρέος. Οι υπόλοιπες οφειλές έχουν τακτοποιηθεί εμπρόθεσμα. Αντίθετα, για το άρθρο 44 έχουν πληρωθεί από το 2004 επτά δόσεις και εκκρεμεί η δόση του 2011, που είναι η πολύ μεγάλη εκκρεμότητα".

Συνεχίζουν με όσα όπλα έχουν

Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΑΕΚ που στοχευμένα έχουν κατηγορηθεί και απαξιωθεί από συγκεκριμένη μερίδα του οπαδικού Τύπου λες και εμφανίστηκαν ποτέ στο προσκήνιο ως σωτήρες (ή ακόμα περισσότερο λες και εμφανίστηκε κανείς άλλους πλην του Ντέμη για να τους βοηθήσει με κάποια απαραίτητα χρήματα) συνεχίζουν την προσπάθεια με όσα όπλα διαθέτουν.

Αντιλαμβάνονται ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι η ενδεχόμενη "διάρρηξη" του άρθρου 44, η οποία εφόσον συντελεστεί θα επαναφέρει τα χρέη της ΑΕΚ στο αρχικό νούμερο πριν από την υπαγωγή της εταιρείας στη σχετική τροποποίηση. Αν συμβεί αυτό (κυρίως λόγω της άρνησης της Εφορίας να καταβληθεί τμηματικά το ποσό της ληξιπρόθεσμης δόσης που δεν κατέβαλε η διοίκηση Αδαμίδη - κι ενώ πλησιάζει η επόμενη του ερχόμενου Οκτωβρίου), τότε η εταιρεία θα οδηγηθεί στην αναπόφευκτη πτώχευσή της και το Δημόσιο θα στερηθεί τα 21 εκατ. ευρώ που έχουν διακανονιστεί κι έχει λαμβάνειν από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Το ζητούμενο λοιπόν στην όλη ιστορία και με την προϋπόθεση ότι οι υπαινιγμοί του ανώνυμου εφοριακού θα καταρριφθούν (και δεν θα παρουσιαστούν άλλα χρέη που ήταν επιμελώς κρυμμένα κάτω από το χαλί) είναι αφενός η ρευστότητα για την παραμονή της εταιρείας στο άρθρο 44 (ήτοι 2,5 εκατ. ευρώ ως τον ερχόμενο Οκτώβριο - τα μισά όμως άμεσα!) και η εκ νέου ρύθμιση των ήδη διακανονισθεισών οφειλών προς το Δημόσιο που δεσμεύουν την ΑΕΚ στην πληρωμή περίπου 700.000 ευρώ κάθε μήνα!

Χρήματα που ούτε υπάρχουν, ούτε ασφαλώς υπάρχει προϋπόθεση να βρεθούν σε τέτοιες εποχές. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ντέμης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ αν επιστρέψει ως επικεφαλής της κιτρινόμαυρης διοίκησης αν οι 28 δόσεις προς το Δημόσιο δεν αυξηθούν σε 98 προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το ποσό της μηνιαίας δόσης που πρέπει να καταβάλλεται!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ