ΑΕΚ

Ξενιάδης: "Βάζω τα 10 εκατομμύρια σε 4 ημέρες"

Ξενιάδης: "Βάζω τα 10 εκατομμύρια σε 4 ημέρες"

Ο Βασίλης Ξενιάδης άνοιξε τα χαρτιά του σε τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε έτοιμος να αποκτήσει την ΑΕΚ.

Ο υποψήφιος επενδυτής στην ΑΕΚ Βασίλης Ξενιάδης, άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με την προσπάθεια απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ.

Ο Βασίλης Ξενιάδης αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν την ΑΕΚ και αρχικά προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες εις βάρος του και τα χλευαστικά σχόλια για το αν έχει φοιτήσει!

" Οι δημοσιογράφοι κάνουν λάθος. Θα έπρεπε να ασχολούνται με την ΑΕΚ και όχι με τα διπλώματά μου. Έχω φοιτήσει στο Τζέρσεϊ σε οικονομικό πανεπιστήμιο. Εγώ δεν θέλησα δημοσιότητα. Κατέθεσα μία πρόταση ενός Ομίλου στον πρόεδρο της ΑΕΚ. Κακώς βγήκε προς τα έξω", ήταν αρχικά οι δηλώσεις του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα που έχει κάνει η πλευρά του επιχειρηματία: " Ο όμιλος έκανε μία έρευνα με την Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Εκεί απευθυνθήκαμε πρώτα. Όλες οι επαφές μας έγιναν στο Λονδίνο. Δεν θέλαμε να δώσουμε αφορμή σε κανέναν άνθρωπο της ΑΕΚ να αποκαλύψουμε τις προθέσεις μας. Είδαμε ότι ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία και αποφασίσαμε να πάμε κατευθείαν στον μεταβατικό πρόεδρο της ΑΕΚ.

Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε με τον καλό μου φίλο κ. Στράτο που αναμείχθηκε. Θέλουμε τα 2,5 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία τα 7,5 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση. Επειδή ξέραμε ότι εμπλέκεται το θέμα της Morgan, έπρεπε να εξετάσουν και οι νομικοί. Ρωτήσαμε αν υπάρχει άλλη πρόταση και μου είπε ο Αδαμίδης ότι μόνο ενδιαφέρον.

Στο δεύτερο ραντεβού μας είπαν πως θα πρέπει να δείξουμε τα κεφάλαια και είπαμε μάλιστα να πάμε μαζί στην Morgan Stanley και είπανε όχι. Είπανε τα πρώτα 2,5 εκατ. ευρώ να πάνε στη Morgan Stanley για τις μετοχές και τα υπόλοιπα να πάνε στη ΑΜΚ".

" Δεν μπορώ να αποκαλύψω με ποιον αξιωματούχο της Morgan Stanley έχω μιλήσει. Είστε μία αναξιόπιστη εταιρία", είπε ο Ξενιάδης, για να του απαντήσει ο κ. Οικονομόπουλος: " Γιατί θέλετε να μπείτε σε μία αναξιόπιστη ΠΑΕ;", με τον Ξενιάδη να απαντάει: " Γιατί θέλουμε να την κάνουμε αξιόπιστη". Εν συνεχεία επανέλαβε ακόμα μία φορά πως τα χρήματα των 10 εκατ. ευρώ υπάρχουν, σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ που δεν έχει ελεύθερο το 51% των μετοχών της, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε: " Ο όμιλος ενδιαφέρεται να επενδύσει. Ο όμιλος θα αγοράσει την ΑΕΚ. Δεν θα είμαι εγώ πρόεδρος".

" Οι νομικοί μου, απάντησαν στον κ. Οικονομόπουλο, τα έχουμε όλα αυτά που χρειάζονται από την ΕΕΑ. Ας κανονίσουμε με την ΠΑΕ ΑΕΚ για να προχωρήσουμε. Μου κοπανάνε από την αρχή για την ΕΕΑ. Εγώ και στο Facebook απάντησα ότι τα έχω. Είπα δείξτε μου το 51%. Επίσης είπα και τις αρχικές προϋποθέσεις που ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ τις δέχομαι. Για αυτό ας πάμε στα νομικά θέματα με τη Morgan".

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το αν θα έκανε κίνηση ο κ. Ξενιάδης κατευθείαν στην Morgan Stanley αν δεν μπορούσε να τα βρει με την ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι από πίσω του είναι κινεζική εταιρία: " Θα κάνω ότι είναι δυνατό. Γιατί όχι. Αν δεν τα βρω με τη διοίκηση θα κάνω και αυτό. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Αφού μου είπε ο κ. Οικονομόπουλος ότι υπάρχει το 51%, τότε δεν υπάρχει θέμα. Οι πίσω μου είναι Κινέζοι. Δεν ενδιαφέρονται μόνο για την ΑΕΚ, ξεκινάμε ένα πρότζεκτ στην Ελλάδα, έχουμε κάνει ήδη επενδύσεις στην Αυστρία και την Γερμανία.

Είναι ένα πρότζεκτ πάνω στο Real Estate, αλλά επειδή είμαι Έλληνας το έφερα και εδώ. Και βέβαια σκεφτόμαστε το θέμα του γηπέδου και μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που μας κάνουν νόμιμους. Μπορώ να έχω τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη, αρκεί να μου εγγυηθείτε ότι στη Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη θα υπάρχουν οι μετοχές ".

Όσονα αφορά τον οικονομικό έλεγχο στην ΑΕΚ τόνισε: " Έχουμε κάνει οικονομικό έλεγχο. Ο κ Αδαμίδης συμφώνησε να κάνουμε την καταβολή και αν το χρέος είναι πάνω από 40 εκατ. ευρώ, τότε αναλαμβάνει τη διαφορά η διοίκηση. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αμπέλι. Πήραμε κάποια έγγραφα από την ΠΑΕ. Όπως φεύγουν οι πληροφορίες φεύγουν και φάκελοι. Έχουμε μελετήσει αυτά τα έγγραφα και τους ισολογισμούς".

" Ήταν ένα επικοινωνιακό λάθος που παρουσιάστηκα με τον κ. Σαλιαρέλη στην συνάντηση", είπε ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος επανέλαβε πως ο ρόλος του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού ήταν καθαρά συμβουλευτικός.

Ρωτήθηκε στη συνέχεια αν υπάρχει κάποια δικαστική απόφασή του εναντίον του και αν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο: " Την περασμένη Πέμπτη υπήρξε μία απόφαση για χρέος 63.000 ευρώ. Ήμουν ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας και επειδή πέθανε ο συνέταιρός μου, πέρασε σε μένα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τελειώσει το θέμα. Σαν επιχειρηματίας, όταν έχεις μία απόφαση, κάνεις μία έφεση που ή αθωώνεσαι ή καταδικάζεσαι. Μετά πας στον Άρειο Πάγο. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω καταδικαστεί", είπε αρχικά και στη συνέχεια παρουσιάστηκε μία ακάλυπτη επιταγή, όπου απάντησε: "Είναι σε έφεση. Δεν είναι καταδικαστική και τρέχει η έφεση. Οι 18 μήνες φυλάκιση δεν ισχύουν γιατί δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση. Καθίστε να τελεσιδικήσει και βλέπουμε. Πρόκειται για μία επιταγή πληρώματος προηγούμενου συνεταίρου. Δεν λέω το όνομα γιατί έχει πεθάνει. Αυτή η απόφαση γράφτηκε στο ποινικό μητρώο επειδή δεν ίσχυε, ήδη έχει αφαιρεθεί".

Όσο για την χρηματιστηριακή εταιρία στην οποία ανακλήθηκε η άδειά της, σχολίασε: " Ανεκλήθη η άδεια, είμαστε στο ΣτΕ και θα την κερδίσουμε". Εν συνεχεία κλήθηκε να απαντήσει σε ένα έγγραφο που υποστήριζε πως εισπράττει 1.000 ευρώ μηνιαίος, για να πει: " Κάνω μηδενική φορολογική δήλωση, όπως όλοι οι εφοπλιστές. Αυτή τη στιγμή φαίνομαι στην Ελλάδα με μηδενικές δηλώσεις".

Παρακάτω ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο που ο ίδιος ή όποιος βγει... μπροστά, "κοπεί" από την ΕΕΑ, αν θα μπει κανείς άλλος μπροστά, για να πει: " Αν δούμε ότι στον φάκελο υπάρχει κάτι μεμπτό, έχουμε ανθρώπους που θα μπουν μπροστά. Δεν είμαστε κρυψίνους", ενώ για την κόντρα του με τον Μπιτσαξή, είπε: " Όταν ο κ. Μπιτσαξής βγαίνει και λέει όχι λαμόγια στις ιστορικές ομάδες, σε τι αναφέρεται".

" Μήπως όλη αυτή η καθυστέρηση γίνεται γιατί περιμένουν κάποια χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη; Όπως είναι εκείνοι καχύποπτοι με μένα, έτσι είμαστε και εμείς μαζί τους. Μπορεί να έρθουν κάποια ουρανεκατέβατα λεφτά και να είναι ήδη το πόθεν έσχες ίδιο με το δικό μου. Δείτε ποιοι θα έρθουν τις επόμενες 10 μέρες".

Σταθάκος: "Το 86% ανήκει στη Morgan Stanley"

Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και ο εκπρόσωπος των Φίλων της ΑΕΚ, κ. Σταθάκος, ο οποίος είπε: " Το 86% των μετοχών έχει δοθεί ως ενέχυρο στη Morgan. Αυτό το είδα στο μετοχολόγιο πριν από δύο μήνες. Για να δοθούν χέρια πρέπει να υπάρχουν και σκέλια. Η διοίκηση της ΑΕΚ είναι διοίκηση αχυρανθρώπων. Με ποιους έδωσε λοιπόν τα χέρια. Ο κ Αδαμίδης από την προηγούμενη Γ.Σ. εμφάνισε τον κ. Βλάχο, που είδε, απήλθε και δεν είπε λέξη. Δεσμεύτηκε ο κ Αδαμίδης πως αν δεν εμφανιστεί θα αποκαλύψει το όνομά του και τώρα τελευταία μάθαμε ότι δεν ήξερε. Ο κ. Ξενιάδης εμφανίστηκε εδώ και κάτι μέρες, αυτό που είχε να κάνει τόσες μέρες είναι να βρει ποιος είναι. Αλλά ποια είναι η διοίκηση. Η διοίκηση βρίσκεται στο Λονδίνο. Είναι η διοίκηση που παίζει με σημαδεμένα ζάρια".

Χατζηχρήστος: "Να βάλει τα λεφτά και να πάρει την ΑΕΚ"

Τηλεφωνική παρέμβαση υπήρξε και από τον Δημήτρη Χατζηχρήστο, που είπε: " Η περίπτωση του κ. Ξενιάδη μέχρι στιγμής είναι η μόνη υπαρκτή, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε σε ένα καθεστώς διαπραγματεύσεων με διάφορους που δεν τους ξέρουμε. Αν ο κ. Ξενιάδης θέλει να πάρει την ΑΕΚ, μπορεί ο άνθρωπος να βάλει τα χρήματα και να την πάρει. Υπάρχει αύξηση, να μπει όποιος θέλει. Δεν οδηγούν πουθενά αυτές οι κουβέντες.

Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από τραγική. Όλες αυτές οι κουβέντες δεν οδηγούν πουθενά. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η δύναμη είναι ο κόσμος. Αυτός που προσελκύει τους επενδυτές. Ένας κόσμος που έχει κουραστεί να βάζει πλάτη. Από αυτόν τον κόσμο έχει μέλλον η ΑΕΚ. Αν λοιπόν ο κ. Ξενιάδης έχει τα λεφτά ας τα βάλει, σας περάσει μετά και από την Ερασιτεχνική να δώσει και τις 800.000 ευρώ που οφείλει η ΠΑΕ. Ο κόσμος έχει ζαλιστεί".

Τροχανάς: "Αν υπάρχει ουσία στην πρόταση, θα προχωρήσει"

Παρέμβαση έκανε στην εκπομπή Δίκη και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, ο οποίος άρχισε την τοποθέτησή του με την εξής φράση: " Δεν είναι όνειρο τελικά, είναι πραγματική εκπομπή. Σας έβλεπα από την τηλεόραση και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Βλέπω τον διάλογο των δύο πλευρών, και σύμφωνα με αυτά που ακούω είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω άποψη. Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο αν έχω ένα σπίτι με εγγύηση, τοποθετημένη σε ένα αντίστοιχο δάνειο, θα με συμβούλευε να πάω να αγοράσω το σπίτι από την τράπεζα". Ο κ. Οικονομόπουλος απάντησε λέγοντάς του: " Είστε εκείνος που έχει την έδρα της ΣΟΕ στα γραφεία του Ψωμιάδη".

Από την πλευρά του ο κ. Τροχανάς απάντησε: " Δεν έχω πουλήσει καμία ΣΟΕ σε κανένα Ψωμιάδη, θα σας απαντήσω αύριο με μήνυση γιατί τώρα δεν έχουμε χρόνο για να συζητάμε βλακείες...", και ακολούθως ανέφερε για την πρόταση Ξενιάδη να εξαγοράσει το 51% της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ: "Ο κύριος Ξενιάδης είναι μπροστάρης σε πρόταση του κ.Σαλιαρέλη για να αγοράσει την ΑΕΚ ή πρόκειται για πρόταση του κ.Ξενιάδη με εγγυητή τον κ.Σαλιαρέλη; Τί συμπέρασμα πρέπει να βγάλω; Αν είστε ΑΕΚ από μικρό παιδάκι όπως λέτε, εγώ που μπορώ να λέω ότι αγαπάω την ΑΕΚ από 9 χρονών παιδί δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή τη πρόταση και την κίνηση να εμφανιστείτε μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού. Είναι σαν να πάω εγώ να πάρω την ΑΕΚ μαζί με τον κ. Κόκκαλη. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα. Κοιτάξτε, αν η πρόταση αυτή έχει ουσία, μπορεί να προχωρήσει. Αλλιώς, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε περαιτέρω...".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ