Κατατέθηκαν μηνύσεις για το γήπεδο

Κατατέθηκαν μηνύσεις για το γήπεδο

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, κατέθεσε μηνύσεις εναντίον του Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας και δυο υπαλλήλων του Δήμου.

Στην αρμόδια εισαγγελία κατέθεσε μήνυση η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, εναντίον τόσο του Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, όσο και κατά δυο υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Στους δυο υπαλλήλους για παράβαση καθήκοντος και στον Δήμαρχο για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Οι μηνυτές υποστηρίζουν πως με την παράλειψή τους να υπογράψουν την υψομετρική μελέτη, οι υπάλληλοι του Δήμου, προκαλούν παράνομη περιουσιακή και ηθική βλάβη στο Κράτος, στη Δικέφαλος ΑΕ, στην ΑΕΚ, στους φιλάθλους της και στα προσφυγικά σωματεία Στο ιστορικό της μήνυσης αναφέρεται:

"Είμαστε απόγονοι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και παρά τις επώδυνες απώλειες προσώπων και περιουσιών προσπάθησαν μέσα από την προσφυγιά να δημιουργήσουν μια νέα ζωή. Η μεγάλη μας πλειονότητα ενώθηκε γύρω από ένα σύλλογο, την ΑΕΚ που αποτέλεσε ένα σύμβολο της κοινής καταγωγής και της νέας πορείας. Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε τόπος συνάντησης για τους πρόσφυγες και η μοναδική τους ανάπαυλα από τη βιοπάλη".

Επίσης περιλαμβάνεται στη μήνυση όλη η ιστορία από την κατεδάφιση μέχρι το νέο νόμο και καταδεικνύει τη Δημοτική Αρχή ως τη μόνη υπεύθυνη για τη μη έκδοση της άδειας μέχρι σήμερα.

Επικαλείται όλη τη νομοθεσία και τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό που προβλέπει την πλήρη αρμοδιότητα του Δήμου για την υψομετρική μελέτη σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 15 του Ν. 4067/2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) αλλά βεβαίως και ότι η υψομετρική αποτύπωση αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας Μαζί με τη μήνυση κατατέθηκαν όλα τα έγγραφα με τους σχετικούς νόμους, η ανταλλαγή εγγράφων με το Δήμο και τα έγγραφα υποβολής της υψομετρικής μελέτης.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Μια μέρα, θα διηγούμαστε αυτήν τη συναυλία των Iron Maiden στα παιδιά μας

Βρεθήκαμε κι εμείς στην Μαλακάσα για το καλύτερο εν Ελλάδι show του ιστορικού συγκροτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24