ΑΕΚ

"Η κατάρρευση ενός γίγαντα", γράφουν για την ΑΕΚ στην Τουρκία

"Η κατάρρευση ενός γίγαντα", γράφουν για την ΑΕΚ στην Τουρκία

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ απασχολεί τα πρωτοσέλιδα στην Τουρκία. Το Sport24.gr που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη λόγω του μπασκετικού Ολυμπιακού, βρήκε ένα ολόκληρο αφιέρωμα για την Ένωση με τίτλο: "Η κατάρρευση ενός γίγαντα". Αξίζει να το διαβάσεις...

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Βασίλης Δελής

Ο πιθανός υποβιβασμός της ΑΕΚ είναι πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ από την περασμένη Κυριακή, όμως η κατάρρευση ενός ιστορικού συλλόγου απασχολεί και τους Τούρκους.

Άλλωστε οι ρίζες της Ένωσης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και η εικόνα διάλυσης της ομάδας, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την γειτονική χώρα.

Το Sport24.gr βρίσκεται στην Πόλη για τα ματς του Ολυμπιακού με την Εφές, όμως ένα εξώφυλλο της "Sabah" μας "ανάγκασε" να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με την ΑΕΚ.

Ήταν πρωί και μόλις είχαμε κατέβει στο λόμπι του ξενοδοχείο. Καθώς ατενίζαμε τον Βόσπορο λίγες ώρες πριν τον αποχαιρετήσουμε, είδαμε έναν Τούρκο να διαβάζει μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, την "Sabah".

"Η κατάρρευση ενός γίγαντα", γράφουν για την ΑΕΚ στην Τουρκία

Το σήμα του Δικεφάλου και τα τρία γράμματα "Α.Ε.Κ" στο πρωτοσέλιδο, μας έκαναν αμέσως το κλικ στο μάτι και σπεύσαμε προς τον άνθρωπο που την διάβαζε για να τον ρωτήσουμε κάποια πράγματα σχετικά με το ρεπορτάζ. Εκείνος δεν άργησε να αντιληφθεί πως είμαστε από την Ελλάδα και δέχτηκε με ευχαρίστηση να μας δώσει για λίγο την εφημερίδα, προκειμένου να της ρίξουμε μια ματιά.

Πήγαμε λοιπόν στην σελίδα 32 της σημερινής "Sabah", εκεί όπου είχε αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάσταση της Ένωσης, αλλά και μια μίνι ιστορική αναδρομή. "Η κατάρρευση ενός γίγαντα", ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος εντός, ενώ αναφέρει πως: "ο σύλλογος που ιδρύθηκε το 1924 από Κωνσταντινουπολίτες θα υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια ιστορίας του".

Το εντυπωσιακό σ' όλη την ιστορία, είναι πως μια εφημερίδα, η οποία δεν είναι αθλητική, βρήκε χώρο και έβαλε στο πρωτοσέλιδό της τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, δίπλα στη νίκη της Γαλατάσαραϊ. Δείτε το:

"Η κατάρρευση ενός γίγαντα", γράφουν για την ΑΕΚ στην Τουρκία
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ