ΑΕΚ

Η Τρίπολη (δεν) θα είναι Λάρισα

Η Τρίπολη (δεν) θα είναι Λάρισα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για δεύτερη φορά στην φετινή σεζόν, ένα ταξίδι της ΑΕΚ είναι περίεργο και για την ομάδα και για τον προπονητή. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα του αγώνα με τον Αστέρα (7/1, 19:30).

Αν οι αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχαν κυλήσει κανονικά, η ΑΕΚ θα είχε κάνει το ταξίδι στην Τρίπολη με τον Κετσπάγια προπονητή, με καλοκαιρινό καιρό και με μόλις ένα παιχνίδι στα πόδια της. Τώρα πήγε με χιονιά, με μια σειρά από στραβοπατήματα στην πλάτη της και με τον Μοράις στον πάγκο της. Αλλά και με την καρέκλα του Πορτογάλου τεχνικού να «τρίζει» από την αμφισβήτηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ κάνει ένα τόσο περίεργο ταξίδι στην φετινή σεζόν. Περίπου ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο ματς με την Λάρισα τον περασμένο Οκτώβρη. Μόνο που τότε όχι απλώς έτριζε η καρέκλα του Κετσπάγια, αλλά ήταν ειλημμένη η απόφαση για αλλαγή προπονητή. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Εξάλλου, με δεδομένο πως ο Μοράις ανέλαβε την επομένη του παιχνιδιού στην Λάρισα, το πιθανότερο είναι πως τη μέρα του ματς, έκλεινε οριστικά η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Πορτογάλο τεχνικό. Τώρα τα πράγματα με τον προπονητή, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Παρά τον δεδομένο προβληματισμό που προκάλεσε η νέα απώλεια απέναντι στον Παναιτωλικό, στην ΑΕΚ δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του προπονητή. Κάτι που κυρίως οφείλεται περισσότερα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και λιγότερο στην εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μοράις.

Πάντως, το δεδομένο είναι πως απόφαση αλλαγής προπονητή, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει. Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ, υποστήριζαν ούτε καν θα αποτελέσει κριτήριο για το μέλλον του Μοράις στον πάγκο, το αποτέλεσμα του σημερινού (7/1) ματς στην Τρίπολη.

Από την άλλη μεριά, αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει ούτε και τον Αστέρα, θα είναι το τρίτο στραβοπάτημα στη σειρά για το πρωτάθλημα και το τέταρτο μαζί με το παιχνίδι κυπέλλου στην Λαμία. Κάτι που προφανώς ενέχει δυσκολία διαχείρισης για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Επομένως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Με λίγα λόγια, θεωρητικά το σημερινό ματς για την ΑΕΚ στην Τρίπολη, είναι διαφορετικό σε σχέση μ’ αυτό στη Λάρισα. Τουλάχιστον ως προς το θέμα προπονητή. Διότι κατά τα άλλα η ΑΕΚ καίγεται για νίκη, όπως καιγόταν και με την Λάρισα. Ωστόσο αν ο Μοράις δεν καταφέρει να επιστρέψει στην Αθήνα με τους τρεις βαθμούς, θα βάλει τον εαυτό του σε ακόμα πιο δύσκολη θέση απ’ ότι είναι ήδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αϊντάρεβιτς: "Τα προβλήματα είναι για να λύνονται"
Κλειστά χαρτιά από Μοράις στην προπόνηση της ΑΕΚ
ΑΕΚ, δεν πετάς λευκή πετσέτα
Τα "φάουλ" του Μοράις
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ