ΑΕΚ

Γκάζι - φρένο με Ντίας

Γκάζι - φρένο με Ντίας

Ο "ενθουσιασμός" αλλά και οι προβληματισμοί της ΑΕΚ για την περίπτωση της μεταγραφής του 26χρονου Αργεντινού επιθετικού, Περέιρα Ντίας.

Η φιλοσοφία που έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και για την ενίσχυση στην θέση του φορ, δεν διαφέρει απ’ αυτή που ακολούθησαν στις περιπτώσεις του χαφ και του στόπερ. Θέλουν να κάνουν την μεταγραφή και να φέρουν επιθετικό στα Σπάτα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όπως συνέβη με τον Αϊντάρεβιτς αλλά και τον Βράνιες.

Όμως για να προχωρήσει η ΑΕΚ στην κίνηση για επιθετικό, θα πρέπει να πάρει μια σειρά αποφάσεων. Ακόμα και επιμέρους αποφάσεις, για κάποιες περιπτώσεις που βρίσκονται ψηλά στην μεταγραφική λίστα. Όπως αυτή του Περέιρα Ντίας. Διότι η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάποια στοιχεία στην περίπτωση του 26χρονου επιθετικού που ενθουσιάζουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τους κάνουν να πατούν… γκάζι και κάποια άλλα που τους προβληματίζουν και πατούν το… φρένο. Προφανώς την απόφαση θα την λάβουν άμεσα, για να πράξουν και ανάλογα. Όμως το Sport24 παρουσιάζει τους λόγους για το… γκάζι και το φρένο της ΑΕΚ στην απόφαση για την μεταγραφή του Ντίας

Πατάει γκάζι διότι…

Εκείνο που τέθηκε ως βασική προϋπόθεση, από την πρώτη στιγμή που μπήκε η προοπτική απόκτησης επιθετικού για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ήταν ο υποψήφιος να προέρχεται από μια παραγωγική σε γκολ σεζόν.

Να μην είναι δηλαδή ούτε Κρισάντους, ούτε Πέκχαρτ, αλλά ούτε καν Αλμέιδα. Επιθετικοί δηλαδή, που προέρχονταν από μεγάλο διάστημα αφλογιστίας. Στην ΑΕΚ ήθελαν επιθετικό, που να έχει παραγωγικότητα. Και ο Περέιρα Ντίας είναι επιθετικός που προέρχεται από μια γεμάτη με γκολ σεζόν. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Μαλαισίας με 18 γκολ σε 22 ματς. Επομένως ο Αργεντινός φορ, προέρχεται από μια γεμάτη με γκολ σεζόν. Ενώ είναι και σε μια καλή ηλικία (26 χρονών) που μπορεί να συνεχίσει να προοδεύει, ενώ έχει και το κίνητρο της φιλοδοξίας για να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Επίσης ο Ντίας είναι φορ με αγωνιστικά χαρακτηριστικά τύπου… Αραβίδη. Είναι ένας σχετικά κοντός (1,78) γρήγορος και ευέλικτος επιθετικός, που μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά μπορεί να βγει και στα άκρα. Κάτι που θεωρητικά το χρειάζεται η ΑΕΚ, με δεδομένο πως υπάρχουν τα βαριά φορ Αλμέιδα και Πέκχαρτ.

Μια ακόμα θετική παράμετρος, είναι πως ο Ντίας δεδομένα θα αποχωρήσει από την Τζοχόρ. Ο Αργεντινός φορ ήδη έχει φύγει από την Μαλαισία. Ενώ σύμφωνα μ’ όσα γράφει σύσσωμος ο Τύπος στη Μαλαισία, «η Τζοχόρ απέκτησε τον Αργεντινό Μπραιαν Φερέιρα, προκειμένου να καλύψει το κενό του Ντίας που αποχωρεί».

Πατάει φρένο διότι…

Το γεγονός πως θεωρείται δεδομένο πως ο Ντίας θα αποχωρήσει από την Τζοχόρ, δεν σημαίνει αυτομάτως πως έχει ανοίξει ο δρόμος για την ΑΕΚ. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού είναι εξαιρετικά μπλεγμένο.

Με δαιδαλώδεις διαδρομές ανάμεσα σε συμβόλαιο με την ομάδα της Μαλαισίας και γραφείο μάνατζερ στην Αργεντινή. Και η οριστική αποδέσμευση μοιάζει περίπλοκη υπόθεση. Μάλιστα υπάρχουν δηλώσεις αξιωματούχοι της Τζοχόρ μόλις πριν από δέκα μέρες, σύμφωνα με τις οποίες «ο Ντίας θα πουληθεί σε ομάδα». Σε κάθε περίπτωση, στην ΑΕΚ τους… «φρενάρει» αυτό το θολό τοπίο με την περίπτωση του Αργεντινού.

Κυρίως διότι φοβούνται πως θα είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες για να κλείσει η μεταγραφή. Ως προς το συμβόλαιο του Ντίας, είναι δεδομένο πως στην ΑΕΚ δεν πρόκειται να πάρει τα ίδια χρήματα όπως στην Τζοχόρ. Αλλά θα πρέπει να ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις του, για να φτάσει στα προσιτά για την Ένωση επίπεδα. Και βεβαίως στην ΑΕΚ βάζουν στην… ζυγαριά τις απόφασης και το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ντίας είναι ένας παίκτης που έχει εντυπωσιακούς αριθμούς παραγωγικότητας στο γκολ, αλλά σ’ ένα πρωτάθλημα όπως της Μαλαισίας. Κάτι που, ειδικά αν πρόκειται να γίνει και οικονομική υπέρβαση για την μεταγραφή, συνιστά ρίσκο.

Ενώ έτσι κι αλλιώς στην ΑΕΚ δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση, πως η μεταγραφική κίνηση θα γίνει για επιθετικό που παίζει στα άκρα ή το αντίθετο ή αν θα γίνουν ακόμα και δυο μεταγραφές στη γραμμή κρούσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ