ΑΕΚ

Γιατί στόπερ, γιατί Βράνιες

Γιατί στόπερ, γιατί Βράνιες

Για δυο λόγους η ΑΕΚ προχωρά σε μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας και για ακόμα δυο λόγους επέλεξε την περίπτωση του Βόσνιου στόπερ, Ογκνιέν Βράνιες. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Θεωρητικά η ΑΕΚ μετά την απόκτηση του Αϊντάρεβιτς, είχε ως προτεραιότητα να προχωρήσει και σε μεταγραφική κίνηση για την ενίσχυση στην επίθεση. Ακόμα και στην… πράξη έτσι ήταν τα πράγματα, καθώς είχε ξεκινήσει οι… διαδικασίες.

Όμως τελικά εκείνο που προκύπτει, είναι πως αν σε λίγες ώρες που θα βρεθεί ο Ογκνιέν Βράνιες στα γραφεία της ΠΑΕ τελικά πέσουν οι υπογραφές (και μέχρι αυτό να γίνει, τίποτα δεν είναι σίγουρο), η δεύτερη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ, θα είναι στην θέση του στόπερ. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως δεν πρόκειται να γίνει κίνηση για φορ. Πιθανότατα να είναι η επόμενη. Ωστόσο τελικά ο στόπερ θα προηγηθεί. Όσο για τους λόγους που η ΑΕΚ αποφάσισε να κινηθεί για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, αυτοί είναι δυο. Ενώ ακόμα δυο, είναι και οι λόγοι που επέλεξε τον Βράνιες, Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ενισχύεται στην άμυνα διότι…

1. Η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει τη σεζόν με τέσσερις στόπερ, όμως στην πορεία και με την αποχώρηση του Τζονλέον Λέσκοτ, έμεινε με τρεις. Μάλιστα θεωρητικά αποχώρησε ένας παίκτης που ήταν βασικός στο κέντρο της άμυνας. Ασχέτως αν αυτό ήταν μια λάθος ή μια σωστή επιλογή. Γι αυτό και όταν έφυγε ο Λέσκοτ, τέθηκε ζήτημα μεταγραφής άλλου στόπερ τον Γενάρη.

Αλλά ήταν απλώς μια σκέψη υπό… σκέψη. Όταν όμως προέκυψαν τα προβλήματα τραυματισμών με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, η σκέψη έγινε οριστική απόφαση. Ο Ουκρανός στόπερ είναι ένας άριστος επαγγελματίας, που ο τρόπος που δουλεύει είναι παράδειγμα πως όλους στα Σπάτα. Ωστόσο του έχουν προκύψει δυο συνεχόμενοι τραυματισμοί. Όπως επίσης και στην περσινή σεζόν είχε τέτοιες ατυχίες ο Τσιγκρίνσκι. Γι αυτό και κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα έμπειρου στόπερ και με καλό όνομα. Ειδικά από την στιγμή που και ο Τζανετόπουλος, που είχε προκύψει ως τέταρτη λύση στα στόπερ, μετά την φυγή Λέσκοτ, αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός.

2. Ο σχεδιασμός που έγινε στην ΑΕΚ για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έχει ορίζοντα πέρα από την ενίσχυση για το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. Άλλωστε γι αυτό και ο Βράνιες, αν τελικά όλα πάνε καλά, θα υπογράψει συμβόλαιο με διάρκεια 1,5 ίσως και 2,5 χρόνων. Το προσεχές καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια όχι ενός, αλλά δυο στόπερ της ΑΕΚ.

Του Κολοβέτσιου αλλά και του Λαμπρόπουλου. Και στην ΑΕΚ ήθελαν να κινηθούν ήδη από τώρα, με γνώμονα το ενδεχόμενο, να προκύψουν κενά το καλοκαίρι στο κέντρο της άμυνας. Είτε ένα, είτε ακόμα και δυο. Και το ένα θέλουν να το καλύψουν από τώρα.

Επιλέγει τον Βράνιες διότι…

1. Με δεδομένο πως η ΑΕΚ δεν έψαχνε για μια λύση ανάγκης στα στόπερ μέχρι το καλοκαίρι, ήθελε έναν παίκτη με καλό όνομα, καλό βιογραφικό και σε καλή ηλικία. Ο Βράνιες καλύπτει όλες αυτές τις προϋποθέσεις. "Μπαρουτοκαπνισμένος" και με θητεία στην Primera Division, διεθνής με την εθνική Βοσνίας και μόλις 27 ετών.

Παίκτης που δύσκολα μπορεί να βρεθεί ελεύθερος και προσιτός. Γι αυτό και στην ΑΕΚ μόλις προέκυψε ζήτημα να λύσει ο Βράνιες το συμβόλαιο του με την Τόμσκ, έσπευσε να κάνει κίνηση και να μπει σφήνα στο φλερτ του Ερυθρού Αστέρα με τον παίκτη.

2. Με δεδομένη την παρουσία του Τσιγκρίνσκι, η ΑΕΚ από το καλοκαίρι εκείνο που χρειαζόταν, ήταν έναν γρήγορο κεντρικό αμυντικό. Αντ' αυτού πήγε στην επιλογή του αργού Λέσκοτ και το πλήρωσε ειδικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Στην τωρινή αναζήτηση για στόπερ, δεν ήθελε να κάνει το ίδιο λάθος.

Ο Βράνιες είναι ένα γρήγορο στόπερ. Άλλωστε γι αυτό μπορεί να παίξει με μεγάλη ευκολία και στο δεξί άκρο της άμυνας. Και έχει τελείως διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και με τον Τσιγκρίνσκι και με τον Κολοβέτσιο. Επομένως μπορεί να "ταιριάξει" και με τους δυο, ως "παρτενέρ" στο κέντρο της άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στην Αθήνα ο Βράνιες
Φουλ για Βράνιες

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ