ΑΕΚ

Έξυπνη βόμβα με Γκάλο

Έξυπνη βόμβα με Γκάλο
Γκάλο INTIME SPORTS

Για «έξυπνες βόμβες» είχε γράψει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου στο Sport24.gr και η πρώτη απασφαλίστηκε. Ο Ροντρίγκο Γκάλο είναι περίπτωση εξαιρετικού ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν κοστίζει ακριβά και είναι ελεύθερος. Μία έξυπνη κίνηση με μικρό ρίσκο.

Τα όσα είχε γράψει τα Sport24.gr σχετικά με τις μεταγραφικές επιδιώξεις αλλά και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ σε αυτόν τον τομέα προκειμένου να επιτύχει μία σοβαρή και ποιοτική ενίσχυση, επιβεβαιώνονται στο ακέραιο και με την απόκτηση του δεξιού μπακ Ροντρίγκο Γκάλο.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ζητεί συγκεκριμένα πράγματα από τους ατζέντηδες, κυρίως από εκείνους με τους οποίους έχει προκριθεί προτεραιότητα συνεργασίας, αλλά και όσους τον προσεγγίζουν για να του προτείνουν παίκτες.

Καθιστά σαφές ότι η Ένωση ψάχνει για ποδοσφαιριστές, ηλικίας από 28 ετών και κάτω, ενώ υπάρχει ταβάνι στις αποδοχές. Η ΑΕΚ δεν σκοπεύει να πληρώνει περισσότερα από 300-400.000 το χρόνο σε ποδοσφαιριστή της, με το ποσό αυτό θα φορά σε περιπτώσεις παικτών που θα συνιστούν εξαιρετικές περιπτώσεις. Εξαιρείται η πιθανότητα της μίας μεταγραφικής υπέρβασης, εφόσον το πάρει επάνω του ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο Γκάλο είναι ξεκάθαρο κομμάτι αυτής της λογικής και στρατηγικής. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος, οι ετήσιες απολαβές του θα είναι χαμηλότερες των 200.000 ευρώ, βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία και η απόκτησή του εμπεριέχει ελάχιστο ρίσκο καθώς πρόκειται για λύση δοκιμασμένη! Στον Παναιτωλικό έβγαλε μάτια και προσέλκυσε το ενδιαφέρον κάμποσων ελληνικών ομάδων. Η Μπράγκα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να τον πουλήσει. Δεν το κατάφερε...

Γκάλο και Μπακάκης

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γκάλο θεωρήθηκε υπόθεση απλησίαστη για την ΑΕΚ. Η Μπράγκα αρχικά ζητούσε 500.000 για να τον παραχωρήσει, εν συνεχεια επέλεξε να τον κρατήσει προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να παίξει, εν τέλει όμως ο 28χρονος πλέον δεξιός μπακ κατέληξε δανεικός στην Πάσος Φερέιρα. Εκεί τέθηκε εκ νέου στο περιθώριο καθώς προτιμήθηκε να αγωνίζεται ποδοσφαιριστής που δεν είχε εξαρτήσεις με άλλη ομάδα.

Η συγκυρία σαφώς και ευνόησε την ΑΕΚ. Ως ελεύθερος και έχοντας μία πολύ μέτρια χρονιά στην πλάτη του, έγινε πλέον πολύ πιο εφικτός στόχος. Ιδανικός θα μπορούσε να πει κανείς λόγω και της πρότερης συνύπαρξής του με τον Μιχάλη Μπακάκη στη δεξιά πτέρυγα της Ένωσης.

Τώρα για εκείνους που αναρωτιούνται ποιος από τους δύο θα αγωνίζεται ή αν η απόκτηση του Γκάλο θα τρενάρει αυτή του Μπακάκη, η απάντηση είναι εύκολη: Θα παίζει ο καλύτερος, αυτό πρέπει να ενδιαφέρει την ΑΕΚ και μόνο. Θα υπάρχουν και αγώνες που θα παίρνουν μαζί την πλευρά, αρκεί να μην επαναπαυτεί η Ένωση με τον Γκάλο και δεν αποκτήσει δεξί εξτρέμ. Αυτό θα είναι λάθος.

Κάτι τελευταίο... Τα περί απόκτησης δεύτερου παικταρά από την Πορτογαλία που διαβάζουμε σε μερίδα του Τύπου δεν κάνουν καλό στην ομάδα και στον κόσμο. Ο Σιμόες αγωνιζόταν στην αντίστοιχη Καλλονή της εν λόγω λίγκας και ο Γκάλο καθόταν στον πάγκο της Πάσος, ομάδας που επίσης λογίζεται ως δεύτερης ταχύτητας. Αναμφίβολα είναι καλές περιπτώσεις, αλλά να τους δούμε πρώτα με τη φανέλα της ΑΕΚ και μετά θα κρίνουμε αν αξίζουν τις μεγαλοστομίες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ