ΑΕΚ

Δημητρέλος: "Πρέπει να δείξουμε χρήματα"

Δημητρέλος: "Πρέπει να δείξουμε χρήματα"
Κασνακίδης, Δημητρέλος INTIME SPORTS

Για ακόμα μια φορά ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, με δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη της διοίκησης να δείξει χρήματα στις 16/2 στην UEFA.

Ο κ. Δημητρέλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και αποκάλυψε τις συζητήσεις που είχε με τον Αντρέα Τραβέρσο της UEFA αλλά και τα θέλω της Ομοσπονδίας προκειμένου να πάρει την πρώτη αδειοδότηση η ΑΕΚ.

Έκανε έκκληση στους μετόχους να κάνουν πράξει τα όσα έχουν συμφωνήσει και ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει τα όσα γράφτηκαν περί τριετής αποκλεισμού στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Δημητρέλος:

- Για τη συνάντηση με τον Αντρέα Τραβέρσο της UEFA και αν υπάρχει αισιοδοξία στην ΑΕΚ ότι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της:

"Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση, διαπιστώσαμε κι εμείς ορισμένα προβλήματα που πρέπει οπωσδήποτε να επιλύσουμε μέχρι την Πέμπτη που πρέπει να στείλουμε υπόμνημά μας. Απλώς, το κακό είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε ακόμη σε σχέση με τις καταβολές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε".

-Για το τι μπορεί χειροπιαστά να παρουσιάσει η ΑΕΚ:

"Εχουμε ορισμένα στοιχεία που είναι θετικά και μπορούν να μας βοηθήσουν στην όποια δουλειά κάνουμε για να πάρουμε τουλάχιστον την πρώτη αδειοδότηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά ήταν και κατηγορηματικοί οι άνθρωποι ότι αν δεν έχουμε τις καταβολές αυτές που χρειάζεται και δεν είμαστε συγκεκριμένοι σε συγκεκριμένα ποσά και ημερομηνίες, άσχετα αν θα είναι μετά τις 13 ή τις 16 του μήνα, δεν θα τους ενδιέφερε.

Θα πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι και για να είμαι εγώ συγκεκριμένος θα πρέπει εγώ να έχουμε μια ενημέρωση στο πότε θα μπορούν να μπουν αυτά τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει οι μέτοχοι".

- Για τη στάση της UEFA:

"Ηταν πολύ κατηγορηματικοί. Δεν είπαν ότι η UEFA έρχεται για να διώξει τις ομάδες από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ισα-ίσα που θέλει όποιος έχει τη δυνατότητα και το έχει κατακτήσει αυτό με βάση τις βαθμολογίες του να μπορεί να αγωνίζεται. Αυτό που δεν θέλουν είναι να υπάρχει αδικία έναντι αυτών που πληρώνουν, να αποκλείονται αυτοί και να προκρίνονται κάποιες ομάδες που δεν πληρώνουν. Οπότε, όσο πιο κοντά είσαι με την UEFA, έχεις τη δυνατότητα να λύνεις ίσως πιο γρήγορα τα προβλήματά σου".

- Για το πώς αισθάνθηκε με την ενημέρωση της UEFA και την εισήγηση του εισαγγελέα:

"Εγώ τα διαβάζω με συναισθήματα πολύ ΑΕΚτζίδικα. Χωρίς να θέλω να πω ότι είμαι περισσότερο ΑΕΚτζής από κάποιον άλλο, αλλά όταν είσαι στη θέση που είσαι και έχεις αυτά τα συναισθήματα σε επηρεάζει αρκετά αυτή η κατάσταση. Αυτό που θέλω να πω είναι για την τιμωρία που επίκειται. Εχω διαβάσει σε διάφορα δημοσιεύματα ότι έχει προταθεί τριετής αποκλεισμός.

Δεν είναι τριετής. Ο αποκλεισμός είναι για ένα χρόνο μέσα στην επόμενη τριετία. Αν παραδείγματος χάρη φέτος βγούμε στην Ευρώπη θα αποκλειστούμε γι' αυτή τη χρονιά και τις επόμενες δύο θα είμαστε κανονικά. Αν περάσει η τριετία και δεν έχουμε προκριθεί σε κανένα Κύπελλο Ευρώπης πάλι τελειώνει".

- Για την αντίδραση του Πέτρου Παππά και τη στάση των υπόλοιπων μετόχων:

"Εχω μιλήσει με τον κύριο Παππά. Θεωρώ ότι έχει δείξει τις προθέσεις του από την αρχή, δεν ήταν μόνο η πρόσφατη ανακοίνωσή του, αλλά και με τις μέχρι σήμερα ενέργειές του έχει δείξει την πρόθεσή του να βοηθήσει και να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Θέλω να ελπίζω ότι και όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα και να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα".

- Για τη διαχείριση της ομάδας που πρέπει να αλλάξει:

"Ακόμη και αν πληρώσουμε, όποιο ποσό κι αν καταθέσουν οι μέτοχοι και με τον όποιο δανεισμό καταφέρει ο κύριος Νικολαΐδης να ανταποκριθεί, οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ δεν έχουν τελειώσει και απέναντι σε αυτή την επιτροπή πρέπει να παρουσιάσουμε και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, όπου μέσα από αυτόν θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι πράγματι έχουμε τη δυνατότητα να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Δηλαδή θα πρέπει να φαίνεται ότι έχουμε σταθεροποιηθεί, τακτοποιούμε τα χρέη μας και πως τα έσοδα-έξοδα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Αρα σίγουρα τουλάχιστον τα χρήματα του μπάτζετ, του ρόστερ της επόμενης χρονιάς, σίγουρα θα μειωθούν κι άλλο. Εχει ξεκινήσει από πέρυσι, θα μειωθεί κι άλλο φέτος. Εκτός βέβαια αν έρθει κάποιος επενδυτής και βάλει τα λεφτά".

- Για το ότι θα πρέπει πλέον η ομάδα να βρίσκεται υπό εποπτεία:

"Ετσι θα πρέπει να είναι. Κανονικά θα πρέπει από χρόνο σε χρόνο, από διοίκηση σε διοίκηση να υπάρχει ενημέρωση για να ξέρει ο καθένας τι γίνεται.

Αλλιώς θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό, κατά την προσωπική μου άποψη, με το να πάρουμε μια αδειοδότηση για δυο μήνες, τρεις και να μην τεθούν μετά οι βάσεις ώστε η ΑΕΚ να σταματήσει να έχει αυτό το σύρσιμο στην UEFA".

- Για το αν η ΑΕΚ είναι για μια ισχυρή εκπροσώπηση στην ακροαματική διαδικασία στις 23 Φεβρουαρίου και για την παρουσίαση ενός επαρκούς πλάνου:

"Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Νομίζω πως αυτά θα είναι έτοιμα. Η μελέτη είναι να πείσουμε την UEFA ότι πράγματι η εταιρία είναι δυνατόν να είναι βιώσιμη και να μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδά της. Με την αύξηση κεφαλαίου, τη μείωση του ρόστερ και τα έσοδα τα οποία προβλέπονται. Νομίζω αυτά τα στοιχεία υπάρχουν.

Αν δείξουμε και ένα τέταρτο στοιχείο, το οποίο είναι οι καταβολές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αληθινές και πραγματικές, νομίζω θα μπορέσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να μην έχουμε πρόβλημα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ