ΑΕΚ

Δεν έχει τελείωμα, "φωνάζει" ολόκληρο πρωτάθλημα

Δεν έχει τελείωμα, "φωνάζει" ολόκληρο πρωτάθλημα
Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Λαγός, Καράμπελας, πανηγυρική INTIME SPORTS

Για ακόμα ένα παιχνίδι, επιβεβαιώθηκε ο τρελός φετινός κανόνας της ΑΕΚ που λέει: "Κάνω τελικές προσπάθειες, αλλά γκολ δεν βάζω". Το Sport24.gr αναλύει... (video)!

"Το κάνει σε όλο το πρωτάθλημα, γιατί να μην το κάνει και με τον ΟΦΗ"; Εύκολα μπορεί να απαντήσει κάποιος στο ερώτημα: "Μα καλά τόσες ευκαιρίες και μόλις ένα γκολ"; Η ΑΕΚ στον εξ αναβολής αγώνα της 22ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ, πληγώθηκε και πάλι, όχι από τον αντίπαλο, αλλά από τον ίδιο της τον εαυτό.

Και αν για κάποιους η αποβολή Μανωλά αποτελεί δικαιολογία για την απώλεια των βαθμών, τα στοιχεία του αγώνα και οι αριθμοί άλλα λένε. Τι λένε; Σε ακόμα ένα ματς, η Ενωση δεν είχε τελείωμα στις φάσεις που δημιούργησε με το... τσουβάλι και το πλήρωσε με δύο βαθμούς!

Διπλάσιος αριθμός διαψεύδοντας τον μέσο όρο της

Σε αρκετά παιχνίδια της, ειδικά τον τελευταίο καιρό, η ΑΕΚ δεν είχε σε καλή μέρα αρκετούς ποδοσφαιριστές της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα με την όποια ποιότητα διαθέτει. Συνήθως δηλαδή, η απόδοση της ομάδας ήταν κάτω του μετρίου, με αποτέλεσμα την απώλεια βαθμών.

Στο χθεσινό ματς όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχε σε καλή μέρα όλη της την επιθετική και μεσαία γραμμή, δημιουργώντας ευκαιρίες και παράλληλα μπλοκάροντας τις επιθετικές απόπειρες του αντιπάλου της.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι η ΑΕΚ είχε συνολικά 18 τελικές προσπάθειες πετυχαίνοντας 1 γκολ! Ο φετινός μέσος όρος της Ένωσης λέει, πως για να μπει η μπάλα στα δίχτυα οι κιτρινόμαυροι πρέπει να κάνουν 9 τελικές προσπάθειες! Το πέτυχε χθες κατά το ήμισυ...

Έχοντας λοιπόν τα συγκεκριμένα ποσοστά ευστοχίας σε συνδυασμό με τα ποσοστά των αντιπάλων σου που λένε ότι αυτός που παίζει με την ΑΕΚ, αν κάνει οχτώ τελικές προσπάθειες θα βάλει γκολ, τότε δύσκολα η Ένωση να γευτεί τη χαρά της νίκης. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ τα παραπάνω στατιστικά επιβεβαιώθηκαν από τον αντίπαλο, διαψεύστηκαν από την ΑΕΚ: 18 ΤΕΛ. = 1 ΓΚΟΛ - 9 ΤΕΛ. = 1 ΓΚΟΛ...

Ξεκίνησε περίπατο, στο τέλος αγκομάχησε

Και όμως η χθεσινή εμφάνιση ήταν από άποψη δημιουργίας ευκαιριών, η δεύτερη καλύτερη σε ολόκληρο το πρωτάθλημα! Μια ΑΕΚ που μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό, με κέφι από τους ποδοσφαιριστές της, χαμένες ευκαιρίες (τετ α τετ/δοκάρια), αλλά στο τέλος και με αριθμητικό μειονέκτημα προσπάθησε να μην χάσει και τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Χαρακτηριστικό της φετινής ΑΕΚ που είτε κερδίσει, είτε φέρει ισοπαλία θα πρέπει να το κάνει με άγχος. Για παράδειγμα, η καλύτερη της εμφάνιση ήταν με αντίπαλο την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, δημιουργώντας 23 ευκαιρίες αλλά και πάλι νίκησε με την ψυχή στο στόμα και το αγαπημένο της 1-0 (Μπέλεκ).

Ακόμα και στο παιχνίδι που πέτυχε τα περισσότερα γκολ, στην Ξάνθη, η ΑΕΚ κατάφερε να δεχτεί 3 τέρματα και να τελειώσει ευτυχώς με 3-4 υπέρ της.

Βελτίωση άμεσα...

Τα έχουμε ξαναγράψει, τα έχουμε ξαναπεί, αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στις αναλύσεις για το τι φταίει και το τί έγινε... Πλέον η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και το μόνο σίγουρο, είναι πως το καλοκαίρι η ΑΕΚ πάει να χτίσει καινούργια ομάδα (λήξει συμβολαίων/τέλος καριέρας).

Το θέμα είναι πως επειδή είσαι ΑΕΚ και πρέπει να παλέψεις τουλάχιστον για την συμμετοχή σου στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν δικαιολογείται να αφήσεις την όλη προσπάθεια για κανένα λόγο.

Ο Νίκος Κωστένογλου θα πρέπει από την Τρίτη όπως είπε, να σηκώσει μανίκια και να δουλέψει στα τελειώματα, καθώς η ομάδα έχει φοβερό πρόβλημα και κινδυνεύει η προσπάθεια που γίνεται για να γλιτώσουν την τιμωρία από την UEFA, να μην χρειαστεί...

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η φετινή ομάδα που φτιάχτηκε το καλοκαίρι, δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα τρία πανέμορφα γράμματα, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Δουλειά λοιπόν, να σώσουμε τα προσχήματα (Ευρωπή) και από το καλοκαίρι έχει... ο Θεός.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ