STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-1

ΑΕΚ - ΟΦΗ 1-1
Λυμπερόπουλος, Βερόν, ΑΕΚ, ΟΦΗ INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες, ΑΕΚ και ΟΦΗ αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ.

Σε ακόμα ένα ματς η ΑΕΚ, μέσα στην έδρα της, έχασε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Από εύκολο ματς, εξελίχτηκε σε πολύ δύσκολο, καθώς η αποβολή του Μανωλά άλλαξε τις ισορροπίες υπέρ του ΟΦΗ.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΟΦΗ δεν μπήκε καθόλου μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη και με τον παίκτη παραπάνω από το 58' και μετά, προσπάθησε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να πάρει το ματς. Πολύ καλή δουλειά από τον τεχνικό των φιλοξενουμένων, Νίκο Αναστόπουλο.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΑΕΚ - ΟΦΗ

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Γιάχος (Χίου) / Καρατζίκας (Αθηνών) - Ελευθερίου (Αθηνών)

4ος Διαιτητής: Ντίτσος (Πρέβεζας)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός (Μπέλεκ 71'), Καράμπελας, Καφές, Βάργκας, Λεονάρντο (Τσίτας 86'), Σιαλμάς (Μάκος 61'), Λυμπερόπουλος, Γεωργέας

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Πίτσος (Μπόντορ 83'), Χόρχε Λόπεθ, Βερόν, Μπούρμπος, Σίσιτς, Παπουλής (Ζορμπας 87'), Τζόρντι Λόπεθ

Σκόρερ: Λυμπερόπουλος 57' (1-0), Λόπεθ 66' (1-1)

Κίτρινες κάρτες: Μανωλάς 11', Βάργκας 43', Λυμπερόπουλος 43', Λόπεθ 54', Μανωλάς 58' (δευ. κιτ)

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΟΦΗ να θέλει να δώσει χώρο στους γηπεδούχους προκειμένου να χτυπήσει στην κόντρα. Από τα πρώτα λεπτά οι κιτρινόμαυροι πίεσαν τους Κρητικούς και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με τον Βεζυρίδη να είναι ο πρωταγωνιστής του πρώτου 45λεπτου.

Μετά από αρκετό καιρό οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν καλά στοιχεία ανά διαστήματα και κυρίως, δημιούργησαν αρκετές φάσεις στην αντίπαλη εστία. Φυσικά δεν έλειψε το χαρακτηριστικό της Ένωσης, που είναι τα αβίαστα λάθη και το εύκολο πούλημα της μπάλας.

Συνολικά οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, δημιούργησαν οχτώ αξιόλογες ευκαιρίες εκ ων οποίων οι δύο πιο σημαντικές ήταν το τετ α τετ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 22' και το δοκάρι του Λεονάρντο στο 38'.

Σε όλο το διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι σημαντικό, πλην της φάσης του 45ου λεπτού, όταν και ο Λόπεθ πέρασε από πλάγια θέση τον Αραμπατζή, αλλά δεν έβγαλε σωστά την πάσα σε συμπαίκτη του.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ συνέχισε με το "γκάζι πατημένο", προσπαθώντας να πετύχει το πρώτο γκολ που θα της έλυνε τα πόδια. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανοίγει το σκορ.

Όλα έδειχναν πως ο δρόμος για τη νίκη με τους Κρητικούς θα ήταν εύκολος αλλά όλα γύρισαν τούμπα στο 58', όταν ο Κώστας Μανωλάς δικαίος δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ΑΕΚ έμεινε με 10 και ο Αναστόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του φουλ πίεση.

Η ποιότητα του ΟΦΗ ανάγκασε την ΑΕΚ, με αριθμητικό μειονέκτημα, να γυρίσει πίσω και προσπαθεί να κρατήσει το σκορ. Δεν τα κατάφερε καθώς οι Κρητικοί με τον Λόπεθ έφεραν το ματς στα ίσα και μέχρι την λήξη του αγώνα είχαν τις ευκαιρίες που δεν έκαναν στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να πάρουν και τη νίκη.

Τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι, αλλά στην τελική προσπάθεια βρήκαν και οι μεν και οι δεν του Βεζυρίδη και Αραμπατζή μπροστά τους, που κράτησαν το αποτέλεσμα στο... under.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο της ΑΕΚ και στην αστοχία της, καθώς με οχτώ ευκαιρίες δεν πέτυχε γκολ. Η αποβολή του Μανωλά στο 58', έδωσε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να κυνηγήσει την ισοφάριση αλλά ακόμα και τη νίκη, καθώς η ποιότητα των Κρητικών και η πολύ καλή δουλειά από τον Νίκο Αναστόπουλο φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Στατιστικά αγώνα

1

Γκολ

1

1

Ασίστ

1

19

Τελικές προσπάθειες

9

7

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

4

7

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

5

Κεφαλιές

1

4

Αποκρούσεις

11

5

Επεμβάσεις

15

14

Κλεψίματα

19

11

Φάουλ

14

0

Οφσάιντ

6

5

Κόρνερ

2

45

Λάθη

39

11/27

Γεμίσματα

5/11

Το φιλμ του αγώνα

9': Σουτ του Σιαλμά έξω από την περιοχή, ο Βεζυρίδης μπλοκάρει

14': Κόρνερ για την ΑΕΚ με τον Λαγό, ο Μανωλάς πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Βεζυρίδη

22': Λάθος στην άμυνα του ΟΦΗ, με τον Λόπεθ να γυρίζει την μπάλα με κεφαλιά στον Βεζυρίδη, αλλά πίσω από την άμυνα είναι ξεχασμένος ο Λυμπερόμπουλος, ο επιθετικός της ΑΕΚ βγαίνει τετ α τετ με τον γκολκίπερ των Κρητικών, αλλά το πλασέ που επιχειρεί διώχνει ο Βεζυρίδης

25': Στην επίθεση η ΑΕΚ, ο Γεωργέας από τα δεξιά βγάζει την σέντρα, αλλά ο Βεζυρίδης διώχνει με τα ακροδάχτυλα προ του Σιαλμά

38': Αντεπίθεση για την ΑΕΚ που ξεδιπλώνεται πανέμορφα στον αγωνιστικό χώρο, ο Λαγός δίνει στον Λυμπερόπουλο στο ημικύκλιο της περιοχής, ο αρχηγός του δικεφάλου δίνει από την άλλη μεριά στον Λεονάρντο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση βρίσκει το κάθετο δοκάρι του Βεζυρίδη

42': Φάση με τον Σιαλμά, η ΑΕΚ πετυχαίνει γκολ αλλά ακυρώνεται σωστά. Ο επιθετικός του δικεφάλου βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, ο πλάγιος δεν δίνει το οφσάιντ, αφήνει την φάση να εξελιχθεί, αλλά σφυρίζει το κοντρόλ με το χέρι του Έλληνα επιθετικού

45': Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, με τον Λόπεθ να κυνηγάει να περνάει από πλάγια θέση τον Αραμπατζή που βγήκε λανθασμένα, αλλά στο γύρισμα που πήγε να κάνει στο κέντρο της περιοχής, ο τερματοφύλακας της Ένωσης διόρθωσε το λάθος του

46': Στην επίθεση η ΑΕΚ, ο Σιαλμάς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά, έκανε το πλασέ μπροστά από την εστία του Βεζυρίδη, αλλά τελευταία στιγμή κόντραρε ο Ταυλαρίδης.

55' ΓΚΟΛ (1-0): Σέντρα του Λεονάρντο από τα δεξιά, ο Λυμπερόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά ανοίγει το σκορ

65': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Παπουλή, φοβερό σουτ στο γάμα της εστίας του Αραμπατζη ο Τερματοφύλακας της Ένωσης κάνει τρομερή απόκρουση.

66' ΓΚΟΛ (1-1): Στην επίθεση ο ΟΦΗ από τα αριστερά, ο Σίσιτς βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Λόπεθ με κεφαλιά στην αντίθετη πλευρά κάνει το 1-1.

79': Στην επίθεση ο ΟΦΗ, εξαίσια συνεργασία Παπουλή και Πίτσου, ο τελευταίος με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

81': Στην αντεπίθεση ο ΟΦΗ με τον Σίσιτς, ένα-δύο του Λόπεθ με τον Σίσιτς, ο τελευταίος από την κορυφή της περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και εν συνεχεία στην πλάτη του Αραμπατζή και κόρνερ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ