ΑΕΚ

Αυτός είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ

Αυτός είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ
Λυσσάνδρου-Χαϊδάρι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο... μικροσκόπιο ο Μηνάς Λυσάνδρου, που πήρε την θέση του Αλέξη Δέδε. Οι υποθέσεις που κέρδισε και η τραυματική -για την ΑΕΚ- πρώτη γνωριμία.

Η επιλογή που είχε κάνει η ΑΕΚ τον Απρίλιο του 2014, με την πρόσληψη του Αλέξη Δέδε για την θέση του γενικού διευθυντή και κατόπιν του διευθύνοντος συμβούλου, ήταν πολύ προσεκτική και... ψαγμένη. Και με συγκεκριμένη στόχευση.

Ως εκ τούτου, ανάλογα "ψαγμένη" είναι και η επιλογή του διαδόχου. Ο Μηνάς Λυσάνδρου, μπορεί να είναι μόλις 36 χρονών, αλλά ήδη κουβαλά στο... ντοσιέ του σημαντικές επιτυχίες σε υποθέσεις αδειοδοτήσεων και θεμάτων αθλητικού δικαίου.

Στους χειρισμούς του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ οφείλεται η απόφαση της FIFA να επιστρέψει στον Ηρακλή τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί πριν από δυο χρόνια, για οφειλές στον Ντάνι Λόπεθ. Επίσης, ήταν ο άνθρωπος που "έτρεξε" και πέτυχε την υπόθεση της αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα στην περσινή σεζόν, κάτι που δεν είχε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα των Ιωαννίνων.

Ο νυν διευθύνων σύμβουλός της ΑΕΚ είχε κληθεί να διαχειριστεί υπόθεση που την αφορούσε πριν από μια πενταετία και μάλιστα ως... αντίδικος. Ο Λυσάνδρου υπήρξε δικηγόρος του Σεμπάστιαν Σάχα, του Φαμπιάν Βάργκας και του Γιώργου Αλεξόπουλου στη διεκδίκηση των οφειλών τους από την ΑΕΚ, στο μακρινό 2012.

Ο πρώτη "τραυματική" γνωριμία

Όμως, η αλήθεια είναι πως η πρώτη γνωριμία της ΑΕΚ με τον Λυσάνδρου ήταν τραυματική. Όχι σε νομικό, αλλά σε... ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ο Μηνάς Λυσάνδρου ήταν ακόμα ποδοσφαιριστής, όταν γράφτηκε μια από τις μελανές σελίδες στην ιστορία της Ένωσης. Την σεζόν 2006-07, η ΑΕΚ αποκλείστηκε στα πέναλτι από την επόμενη φάση του κυπέλλου, από το Χαϊδάρι. Και ο Λυσάνδρου ήταν τότε στον πάγκο του Χαϊδαρίου, χωρίς όμως να έχει παίξει ούτε λεπτό σ’ εκείνο το ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιστροφή Βάργκας στην προπόνηση
Παραιτήθηκε ο Δέδες, ανέλαβε ο Λυσάνδρου
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ