ΑΕΚ

ΑΟ Περιστερίου - ΑΕΚ 0-0

ΑΟ Περιστερίου - ΑΕΚ 0-0
INTIME SPORTS

Την πρώτη της απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είχε η ΑΕΚ, καθώς έμεινε στο 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου στο "Ελ Πάσο". "Φωνάζει" δικαιολογημένα η Ένωση για γκολ που δεν της μέτρησε ως οφσάιντ (videos).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με "2 στα 2" τη φετινή της περιπέτεια στα άγνωστα μονοπάτια της Γ' Εθνικής (2-0 εκτός τον Μανδραϊκό, 2-1 στο ΟΑΚΑ τη Θύελλα Ραφήνας) όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μπλόκο που της έστησε ο ΑΟ Περιστερίου στο "Ελ Πάσο" με τον οποίο αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα.

Τον αγώνα μετέδωσε ζωντανά μέσω live streaming το Sport24.gr , σε περιγραφή Γιάννη Ντάλα, σχόλιο Βαγγέλη Αρναούτογλου, προσφέροντας σχόλιο από τον αγωνιστικό χώρο (Βαγγέλης Κατσαΐτης), pre-game και post-game (Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης).

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε την εδαφική υπεροχή σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης και για περίπου 30 λεπτά έκλεισε τους τυπικά γηπεδούχους στα καρέ τους (στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και μετά το 80') όμως είτε λόγω της αστοχίας των Ντακόλ, Πόποβιτς και Πλατέλλα είτε λόγω του γκολκίπερ Ψύχου το γκολ δεν ήρθε.

Η μπάλα κατέληξε πάντως στα δίχτυα στο 27' ύστερα από κεφαλιά του Πόποβιτς, με τον βοηθό διαιτητή να σηκώνει ψηλά το σημαιάκι και τον διαιτητή να μην μετράει το γκολ, απόφαση που ήταν λανθασμένη βάσει των όσων έδειξε ο τηλεοπτικός φακός.

Πέρα από το ακυρωθέν γκολ, οι άνθρωποι της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για δύο ακόμα περιπτώσεις οφσάιντ στο δεύτερο ημίχρονο, σε φάσεις που προκάλεσαν τον έντονο εκνευρισμό της κιτρινόμαυρης εξέδρας (περίπου 4.000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες) και οδήγησαν στη διακοπή του ματς για αρκετά λεπτά, εξού και τα 10 λεπτά καθυστερήσεων που κρατήθηκαν στο φινάλε.

Να σημειωθεί πως στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ βρέθηκε ο Μπρούνο Τσιρίλο, με τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό να φοράει για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς (70' Αργυρίου), Τσουμάγκας, Τσιρίλο, Γεωργέας, Ρόβας (90' Τσεβάς), Κορδέρο, Πόποβιτς, Γροντής (87' Κασβιρόπουλος), Πλατέλλας, Ντακόλ

Δείτε την Κυριακή στις 22:00 την εκπομπή SUPER BALL. Στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από την 7η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης. Στο επίκεντρο το ντέρμπι της Τούμπας (ΠΑΟΚ – ΠΑΟ) και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Μανωλά και ανάλυση της πορείας του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ προσπάθησε στο ξεκίνημα του αγώνα να δημιουργήσει ρήγματα από τα δεξιά εκμεταλλευόμενος τις καλές κινήσεις και τις πλαγιοκοπήσεις του Πλατέλλα, με τους παίκτες του ΑΟ Περιστερίου πάντως να μην κλείνονται στην περιοχή τους αλλά αντίθετα να πιέζουν ψηλά και να πέφτουν δυναμικά στις μονομαχίες.

Η πρώτη σημαντική φάση στο ματς σημειώθηκε στο 13ο λεπτό: ο πλεόν δραστήριος παίκτης της Ένωσης στο ξεκίνημα, Πλατέλλας, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έπιασε δυνατό χαμηλό σουτ με το αριστερό, υποχρεώνοντας τον Ψύχο να πέσει και να διώξει σε κόρνερ.

Η συνέχεια βρήκε την Ένωση να έχει την εδαφική κατοχή αλλά να μη βγάζει φάσεις ελέω των προβλημάτων που είχε στην κυκλοφορία της μπάλας, για να φτάσουμε έτσι στο 27' και σε μία φάση που θα συζητηθεί.

Ο Πλατέλλας έκανε ωραία ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Τσουκαλά, εκείνος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πόποβιτς σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με το γκολ του όμως να μην μετράει καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Μία απόφαση ωστόσο που μάλλον δεν δικαιώνει τον βοηθό διαιτητή καθώς ο τηλεοπτικός φακός έδειξε πως ο σκόρερ των "κιτρινόμαυρων" καλυπτόταν από παίκτη των τυπικά γηπεδούχων.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ήταν και το πλέον δημιουργικό για την ομάδα του Δέλλα καθώς σε αυτό το διάστημα οι παίκτες της έβγαλαν αρκετούς ωραίους συνδιασμούς και έφτασαν 3-4 φορές με αξιώσεις στα καρέ του Ψύχου.

Στο 34' ο Γρόντης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και την έστειλε άουτ ενώ στο 36' ο Ντακόλ άγγιξε το 0-1, με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας να βρίσκει το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα το δυνατό αριστερό σουτ του Πόποβιτς μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο και στο 40' ο ίδιος παίκτης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά για να κόψει όμως με σωτήρια προβολή ο Βασίλογλου πριν τη σπρώξει στην κενή εστία μέσα από τη μικρή περιοχή ο Ντακόλ!

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καθόλου ρυθμό στο ξεκίνημα (κυριαρχούσαν οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου), με την ΑΕΚ να δημιουργεί πάντως προϋποθέσεις για γκολ στο 56ο λεπτά αλλά η προσπάθειά της να σταματάει στο... σημαιάκι του βοηθού διαιτητή.

Μετά από κάθετη πάσα που βγήκε ο Πλατέλλας πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας, όμως υποδείχτηκε λανθασμένα σε αντικανονική θέση και ενώ είχε βγει απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Η απόφαση μάλιστα αυτή εξόργισε τους οπαδούς της Ένωσης, οι οποίοι πέταξαν αντικείμενα προς την πλευρά του βοηθού και ο διαιτητής αναγκάστηκε για λίγα λεπτά να διακόψει το ματς ώστε να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα.

ΑΟ Περιστερίου - ΑΕΚ 0-0

Στο 63' σημειώθηκε η πρώτη "καθαρή" ευκαιριά για την ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, με τον Πόποβιτς να κερδίζει την κόντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να επιχειρεί το δυνατό σουτ από θέση πλάγια αριστερά και τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Οι "κιτρινόμαυροι" αύξαναν σταδιακά την πίεσή τους και στο 75' πήγαν να γίνουν εκ νέου επικίνδυνοι, όμως ο βοηθός διαιτητή υπέδειξε και πάλι (λανθασμένα) οφσάιντ τον Πλατέλλα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα ολιγόλεπτη διακοπή ελέω ρίψης αντικειμένων από την εξέδρα...

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε την ΑΕΚ να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ και τον ΑΟ Περιστερίου να αμύνεται μαζικά, με τις ευκαιρίες να είναι ουκ ολίγες για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

ΑΟ Περιστερίου - ΑΕΚ 0-0
INTIME SPORTS

Στο 81' ο Ντακόλ έπιασε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ψύχος και στο 83' ο Πόποβιτς έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα από αριστερά, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού και να φεύγει κόρνερ.

Ο Πόποβιτς βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ στο 89' μετά από σέντρα του Αργυρίου, με το σουτ του να καταλήγει αυτή τη φορά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων ο Δέλλας ρίσκαρε ακόμα περισσότερο παίζοντας με τρεις επιθετικούς, με την κεφαλιά του Ντακόλ όμως από το ύψος της μικρής περιοχής στο 95' (από εκτέλεση κόρνερ του Πλατέλλα) να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και το 0-0 να μένει έτσι μέχρι το φινάλε.

ΑΟ Περιστερίου - ΑΕΚ 0-0
INTIME SPORTS

Αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες του ΑΟ Περιστερίου και έριξε σε προβληματισμό αυτούς της ΑΕΚ καθώς δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο τρίτο τους παιχνιδι στην κατηγορία.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ