ΑΕΚ

Γκολκίπερ παλιάς σχολής!

Γκολκίπερ παλιάς σχολής!
INTIME SPORTS

Προβληματισμός είναι η λέξη που χαρακτηρίζει απόλυτα τις σκέψεις των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ όσον αφορά τη δουλειά που γίνεται με τον Χρήστο Αρβανίτη. Αλλιώς είχαν μάθει με Σούιτσα και Καμπόλη και τώρα τους φαίνεται το όλο concept κάπως... αναχρονιστικό!

Αποστολή στην Αγγλία: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Η επιμέρους δουλειά που γίνεται με τους τερματοφύλακες της ΑΕΚ δεν ικανοποιεί απόλυτα τους ίδιους. Δεν περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων, δεν χρησιμοποιούν τα λάστιχα, δεν υπάρχουν σκαλοπατάκια για άλματα ταυτόχρονα με τη χρήση μπάλας.

Γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο κάνει την προπόνηση ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων Χρήστος Αρβανίτης, τους δημιουργεί προβληματισμό για την ετοιμότητα που θα παρουσιάσουν μέσα στη σεζόν.

Προβληματισμός των... άσων

Το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι ιδιαίτερα χαλαρό και μονότονο, μάλιστα πολλές φορές οι γκολκίπερ της ΑΕΚ δίνουν την εντύπωση ότι δεν απολαμβάνουν τη δουλειά που γίνεται όπως συνέβαινε με τους Σούιτσα και Καμπόλη. Και ακόμα έχουν την απορία για ποιο λόγο αποφασίστηκε η αντικατάσταση του δεύτερου (που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά πέρυσι) ο οποίος περιθωριοποιήθηκε (στη β' ομάδα) για να προσληφθεί κάποιος άλλος που δεν ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους και που δεν έχει «σπουδάσει» τον σύγχρονο τρόπο προπόνησης τερματοφυλάκων.

Τον προβληματισμό των γκολκίπερ της Ένωσης διέγνωσε και ο προπονητής της ΑΕΚ Βαγγέλης Βλάχος. Γι αυτό και του ρώτησε αν είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά που γίνεται σε σύγκριση με τους προκατόχους του Αρβανίτη, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση. Ασφαλώς όλοι τρέφουν σεβασμό στον άλλοτε γκολκίπερ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, αναγνωρίζουν την σημαντική καριέρα και την προσωπικότητά του, ωστόσο έχουν μάθει σε πιο απαιτητικά και σύγχρονα προγράμματα.

Μάλιστα δεν έκρυψαν τον φόβο τους ότι μπορούν να τους βγουν προβλήματα μέσα στη σεζόν, ενώ τους έχει φανεί ιδιαίτερα περίεργο ότι από την ημέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία στα Σπάτα ως σήμερα, δεν έχουν δουλέψει καθόλου στις σέντρες με συνέπεια ύστερα από ένα μήνα αποχής λόγω διακοπών, να αντιμετωπίζουν δίλημμα στη διάρκεια των φιλικών αγώνων για το αν πρέπει να πραγματοποιούν εξόδους ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να αλλάξει... Αυτό που ίσως η ΑΕΚ οφείλει να εξετάσει είναι η επαναδραστηριοποίηση του Καμπόλη στην πρώτη ομάδα, σε συνεργασία με τον Αρβανίτη. Το πάντρεμα της εμπειρίας με τη σύγχρονη προπόνηση θα είναι σίγουρα πιο ωφέλιμο για τους γκολκίπερ της Ένωσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ