ΑΕΚ

Άλλη προπόνηση, άλλη διαχείριση από Μοράις

Άλλη προπόνηση, άλλη διαχείριση από Μοράις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζοζέ Μοράις αλλάζει το πρόγραμμα της δουλειάς, αλλά και τον τρόπο διαχείρισης παικτών και (στραβών) αποτελεσμάτων. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι βέβαιο πως το ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Ζοζέ Μοράις το είχε φανταστεί λίγο διαφορετικά. Όπως επίσης και είναι δεδομένο, πως όσα είδε ο Πορτογάλος τεχνικός το Σάββατο (22/10) στο ΟΑΚΑ, του έδειξαν πως έχει πολλή δουλειά και περίπλοκη δουλειά μπροστά του.

Από την άλλη μεριά, τόσο οι πρώτες μέρες του Μοράις στα Σπάτα, όσο ακόμα και διαχείριση του (στραβού) αποτελέσματος, φανέρωσαν πως όλα αλλάζουν. Από την δουλειά που θα γίνεται στις προπονήσεις, μέχρι την επικοινωνία του προπονητή με τους ποδοσφαιριστές.

Η ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ

Η αλήθεια είναι πως ένα από τα (πολλά) προβλήματα που υπήρχαν στις σχέσεις του Κετσπάγια με τους ποδοσφαιριστές, ήταν η μεγάλη ένταση που υπήρχε στα αποδυτήρια, τόσο μετά από αρνητικά αποτελέσματα, όσο ακόμα και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, αν η αγωνιστική εικόνα ήταν κακή. Στο πρώτο ματς του Μοράις στον πάγκο, έστω και αν τα πράγματα δεν πήγαν καλά, η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ματς με τον Πανιώνιο, ο Πορτογάλος τεχνικός όχι απλώς κράτησε χαμηλούς τόνους, αλλά ήταν ήρεμος και επιχείρησε αυτή την ηρεμία να την μεταφέρει και στους παίκτες του.

Το ίδιο έκανε και μετά το τέλος του ματς, ενώ όταν είδε σκυμμένα κεφάλια, προσπάθησε να περάσει μήνυμα στήριξης. Και γενικώς σ’ όλες τις πρώτες μέρες, ο Μοράις δείχνει να δίνει μεγάλο βάρος σ’ αυτές τις γέφυρες που εμπιστοσύνης που θέλει να κτίσει με τους παίκτες.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Προφανώς και το έργο του Μοράις θα αργήσει να φανεί στο γήπεδο. Ήδη όμως, έχει αρχίσει να φαίνεται η φιλοσοφία του πάνω στην δουλειά και ο τρόπος προπονήσεων και προετοιμασίας της ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφεύγει τις μεγάλες σε διάρκεια ομιλίες και τα πολλά λόγια.

Μετά το ματς με τον Πανιώνιο, μίλησε ελάχιστα στους παίκτες. Στην προπόνηση δουλεύει ωστόσο με συνεχείς και πολύ συγκεκριμένες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Ακόμα και στις στημένες φάσεις που δούλεψε την παραμονή του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο, το έκανε τοποθετώντας τους παίκτες στις θέσεις που πρέπει και εξηγώντας τι θέλει απ’ αυτούς. Το ίδιο έκανε και στην τακτική ανάλυση του βίντεο πριν από τον αγώνα, ενώ ακόμα και τις οδηγίες για τις κινήσεις των παικτών μέσα στο ματς, εκτός από την δουλειά στο γήπεδο, τις αναλύει και με σχεδιάγραμμα.

Εντελώς διαφορετική δηλαδή είναι ήδη η καθημερινότητα των παικτών στα Σπάτα, σε σχέση με την δουλειά που έκαναν με τον Κετσπάγια. Μένει φυσικά να φανεί, πόσο αυτή η αλλαγή θα λειτουργήσει ευεργητικά και στην εικόνα της ΑΕΚ, αλλά και στα αποτελέσματα.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιόχανσον: "Θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε"
Μήνυμα σιγουριάς από τον Μοράις στην ΑΕΚ
Με αλλαγές η αποστολή της ΑΕΚ για Κέρκυρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ