ΑΕΚ

Άλλα πράττει, άλλα λέει και άλλα εννοεί ο Κωστένογλου

Άλλα πράττει, άλλα λέει και άλλα εννοεί ο Κωστένογλου
Κωστένογλου INTIME SPORTS

Σε ακόμα ένα ματς η ΑΕΚ έμεινε μακριά από τη νίκη, αλλά αυτό που ενοχλεί περισσότερο δεν είναι τόσο η αδυναμία λόγω των γνωστών προβλημάτων, όσο το κλίμα που επικρατεί τύπου: "Τέλος καλό, όλα καλά". Το Sport24.gr αναλύει κάποιες κουβέντες του Κωστένογλου

Δυστυχώς η ευτυχώς, είναι τέτοιο το μέγεθος της ΑΕΚ που ακόμα και στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας της δεν επιτρέπεται να λέει στέλεχος της ομάδας την παραπάνω έκφραση. Για αυτό, ήταν λάθος από τον Κωστένογλου να ειπωθεί κάτι τέτοιο μετά από εμφάνιση που δεν την λες και σούπερ.

Φυσικά, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα, είναι δύσκολο να συγκρατήσει το μυαλό την γλώσσα και οποιοδήποτε λάθος είναι φυσιολογικό και κατανοητό. Αυτό όμως που δεν είναι κατανοητό, είναι να συνεχίζεις να κάνεις δηλώσεις, παρότι έχεις ηρεμήσει και έχεις συγκρατήσει τα συναισθήματα σου, οι οποίες δεν συνάδουν με τις πράξεις σου.

Άλλα λέω και άλλα εννοώ

Παρακάτω έχουμε εστιάσει σε τρία θέματα που απασχόλησαν χθες τον τεχνικό της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων. Η αλλαγή του Λαγού στο 88', η επιμονή στον Μπέλεκ - μη χρησιμοποίηση του Τσίτα και η αντίδραση της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά.

Οι απαντήσεις διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση και ενώ μιλάει για το ίδιο θέμα. Σίγουρα πρόκειται μια κακή βραδιά του coach.

1ο) Πως γίνεται να κυνηγάς (υποτίθεται) τη νίκη, να γίνεται αλλαγή ο Λαγός στο 88' στη θέση του Λεονάρντο και μετά να δηλώνεις; "Έκλεινε» το παιχνίδι, ο Λεονάρντο είχε κουραστεί και έγινε αλλαγή." Νωρίτερα, έχει δηλώσει για άλλον ποδοσφαιριστή: "Είχαμε μία ευχάριστη παρουσία του Κλωναρίδη. Ο ίδιος μου ζήτησε 15 λεπτά πριν την αλλαγή. Όμως τον κράτησα μέσα".

Δηλαδή τον έναν που έχει κουραστεί και σου ζητάει αλλαγή δεν το βγάζεις και τον κρατάς ένα τέταρτο και ο άλλος που έχει κουραστεί δεν μπορεί να παίξει 3 λεπτά;

2ο) Ο Νίκος Κωστένογλου υποστηρίζει πως θέλει η ΑΕΚ να κερδίζει ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Το δήλωσε και μετά το ματς: "Ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος, θέλω η ΑΕΚ να κερδίζει". Αλλά μετά συνεχίζει και δηλώνει: "Δεν είμαι ηττοπαθής. Όταν κλείνει το παιχνίδι και δεν κάνεις γκολ με 2-3 ευκαιρίες, πρέπει να προσέξουμε στο τέλος να μη το χάσουμε".

Είναι σωστό το σκεπτικό, αλλά όταν έχεις στον πάγκο τον Γκερέιρο και τον Τσίτα, δύο επιθετικογενείς παίκτες και λέγεσαι ΑΕΚ, γιατί γίνεται επιλογή ο Λαγός για να παίξει άμυνα στον Σκόνδρα; Θα μπορούσε να μπει ο Γκερέιρο και να κρατήσει ψηλά τον Σκόνδρα με την απειλή της επίθεσης. Με την κίνηση αυτή, αντί να μείνει ψηλά η ΑΕΚ, αντίθετα δίνει χώρο στον αντίπαλο, κλείνεται στα καρέ της και στα τελευταία λεπτά η αναποδιά και η στραβοκλωτσιά έχει χτυπήσει αρκετές φορές την πόρτα της ΑΕΚ.

Συγνώμη, αλλά οι αλλαγές μετά το 60ο λεπτό, δεν δείχνουν διάθεση για να πάρει η ΑΕΚ το παιχνίδι.

3ο) Ο Μπέλεκ σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο είναι κάκιστος. Παρόλα αυτά για τον Καμερουνέζο δήλωσε χθες: "Δεν αναφέρομαι προσωπικά αν ήταν καλή ή όχι η παρουσία του εκάστοτε ποδοσφαιριστή(Μπέλεκ). Δεν θα πρέπει όμως να βλέπουμε μία αλλαγή, αν είναι καλός ή όχι".

Για τον Τσίτα δήλωσε:

"Θέλω να προφυλάξω και τον παίκτη. Η πορεία του είναι πτωτική. Κρατάω στατιστικά και μετά το ματς με την Κέρκυρα όπου έπαιξε πρώτη φορά, έπεσε η απόδοσή του στο παιχνίδι με την Καλαμάτα και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ".

Ο Μπέλεκ που από ματς σε ματς δεν βλέπεται, αγωνίζεται συνέχεια, ενώ για την περίπτωση του Τσίτα που κρατάμε και στοιχεία για... δύο ματς μένει από κερκίδα σε πάγκο όλη τη σεζόν. Ισχύει κάτι άλλο για τον Καμερουνέζο; Υπάρχει κάποιος άγνωστος όρος; Ισάξιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν είναι και οι δύο; Εκτός και αν δεν θέλουμε να προφυλάξουμε τον Μπέλεκ αλλά κυρίως και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Όσο για την ηλικία, πλέον καταντάει αστείο. "Μου είναι θετικό σημάδι ότι βγήκε ένας 19χρονος και μπήκε ένας 16χρονος", δήλωσε για τον Φούντα ο τεχνικός της ΑΕΚ, ενώ για τον Τσίτα: "Ήταν πολύ δύσκολο σε ένα οριακό ματς να πάρω μία τέτοια απόφαση. Κάποτε στην ΑΕΚ ένας νέος παίκτης ερχόταν στην ομάδα και έπαιζε μετά από ένα χρόνο". Και οι δύο δηλώσεις έγιναν για το ίδιο ματς!

Έχει πλέον την απόλυτη ευθύνη ο προπονητής

Σας παραθέσαμε τους παραπάνω προβληματισμούς που προέκυψαν από τις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητος. Ο καθένας μπορεί να βγάλει ότι συμπέρασμα θέλει, αλλά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Τα πλέι οφ. Με τους παίκτες να έχουν λάβει ένα αξιοσέβαστο ποσό από τα οφειλόμενα, ο Νίκος Κωστένογλου είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την εικόνα που θα έχει η ΑΕΚ στα πλέι οφ.

Φυσικά θα κριθούν και οι παίκτες (αν και έχουν κριθεί προ πολλού), οι δικαιολογίες τελείωσαν για όλους. Σε αυτή τη χρονική στιγμή ο τεχνικός της ΑΕΚ θα πρέπει να βγάλει το καλύτερο πρόσωπο της ομάδας καθώς η θέση που θα πάρει η ΑΕΚ, ίσως και να παίξει σημαντικό ρόλο στα διοικητικά και το μέλλον της ομάδας ενόψει καλοκαιριού (βλέπε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ). Ίδωμεν...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ