STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-0

ΑΕΚ - Ατρόμητος 0-0
Μήτρογλου, Τομάς, Καφές, Μπέλεκ INTIME SPORTS

Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι από πλευράς κίνησης και διάθεσης για τις δύο ομάδες, ΑΕΚ και Ατρόμητος, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ. Εξαιρετικός ο Κλωναρίδης, από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες.

Η ΑΕΚ προσπάθησε για τη νίκη, δημιούργησε φάσεις, είχε δοκάρι αλλά μετά το 60' η κούραση επηρέασε τους γηπεδούχους και έδωσε τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να πάρει πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο, να κάνεις φάσεις, να έχει ένα δοκάρι και στο τέλος να φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο για τις δύο ομάδες.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο ήταν κρίσιμο κυρίως για τους κιτρινόμαυρους, καθώς μετά και την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, ο Αστέρας μείωσε τη διαφορά στους 4 βαθμούς από την ΑΕΚ. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως η Ένωση καιγόταν για τη νίκη απέναντι στους Περιστεριώτες που τον στόχο των πλέι οφ τον είχαν πετύχει.

Ραντεβού λίγο μετά το τέλος της 29ης αγωνιστικής της Superleague για το πρώτο ημίχρονο του Live Video Chat ζωντανά από το Newsroom του Sport24.gr! Στείλτε τις ερωτήσεις σας στον Γιάννη Φιλέρη. Η συνέχεια θα δοθεί αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ΑΕΚ - Ατρόμητος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής/Βοηθοί: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)/ Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)/ Μιντιούρης (Σερρών)

Καιρός: Σποραδικές βροχές

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κάρλος (Βάργκας 72'), Λεονάρντο (Λαγός 88'), Μπέλεκ, Κλωναρίδης (Φούντας 82'), Μπουγαΐδης, Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος, Μανωλάς

Ατρομητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης (Επστάιν 65'), Μπάλλας (Καραγκούνης 58'), Ιγκλέσιας, Μπρίτο (Νάστος 76'), Δημούτσος, Τάτος, Μήτρογλου

Κίτρινες κάρτες: Μπάλας 45', Ιγκλέσιας 59', Μπρίτο 69', Σκόνδρας 81', Ιτάνζ 90+

Σκόρερ:

Μετά το 40' απείλησαν και οι δύο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν καμία απουσία, εν αντιθέσει με την ομάδα του Κωστένογλου που ο αριθμός ξεπερνούσε τους 5. Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες, με τους κιτρινόμαυρους να θέλουν να πάρουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και με τους φιλοξενούμενους να προτιμούν να δώσουν χώρο.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Γιώργος Δώνης είδε το συγκεκριμένο ματς ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φτιάξει τα πλάνα του ενόψει του τελικού Κυπέλλου το επόμενο Σάββατο (28/4).

Από το 12ο λεπτό και μετά η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να σπάσει την πολύπλευρη άμυνα των φιλοξενουμένων. Παρότι οι κιτρινόμαυροι άσκησαν πίεση στην άμυνα του Ατρομήτου, φάση δεν μπόρεσαν να κάνουν. Ούτε φυσικά οι παίκτες του Δώνη.

Με αυτά και με αυτά, έπρεπε να φτάσουμε στο 40ο λεπτό γα να δούμε τρεις καλές φάσεις. Η πρώτη και μεγαλύτερη έγινε για την ΑΕΚ με την συμπλήρωση του τέταρτου δεκάλεπτου. Ο δικέφαλος βγήκε στην αντεπίθεση μετά από ατομική προσπάθεια του Μπέλεκ στα αριστερά, έδωσε στον Λεονάρντο στη γωνία της μεγάλης περιοχής και ο Βραζιλιάνος παράλληλη μπαλιά στο ύψος του πέναλτι με τον Καφέ όμως να μην προλαβαίνει.

Η άμυνα του Ατρομήτου δεν διώχνει και η μπάλα φτάνει στον Κάρλος, ο οποίος με ντρίμπλα ελευθερώνεται και από το ύψος του πέναλτι σουτάρει, αλλά ο Ίτανζ διώχνει σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση η παράλληλη μπαλιά του Κλωναρίδη από τα δεξιά πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Μπέλεκ.

Με την λήξη του ημιχρόνου και η απάντηση του Ατρομήτου με τον Μήτρογλου. Αντεπίθεση για την ομάδα του Περιστερίου, με τον Φυτανίδη να βγάζει βαθιά μπαλιά στον Μπρίτο και ο Βραζιλιάνος να πατάει την μπάλα για τον Μήτρογλου στο ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε μόλις άουτ.

Συνέχισε το 2ο ημίχρονο με πατημένο το γκάζι

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου, με την ΑΕΚ να ελέγχει και να πιέζει και τον Ατρόμητο να περιμένει και να δίνει χώρο. Στο 51', ο Καράμπελας έβγαλε σκαφτή σέντρα, ο Μανωλάς πήδηξε στον ουρανό, αλλά η κεφαλιά που έπιασε έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει αλλά χωρίς αποτέλεσμα και φυσικά τα δίχως όφελος τρεξίματα, μετά το 65' έφεραν αναμενόμενα και την κούραση για τους κιτρινόμαυρους. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και να βγει μπροστά και λίγο έλειψε στο 71' να παγώσει το ΟΑΚΑ.

Ο Μήτρογλου από τα δεξιά, έβγαλε σέντρα, έκοψε η άμυνα της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα έφτασε στα πόδια του Τάτου μέσα στην περιοχή, υπό πίεση πλάσαρε, η άμυνα έδιωξε και πάλι άσχημα με την μπάλα να καταλήγει στον Μήτρογλου, να κάνει το σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος να διώχνει ενστικτωδώς και εν συνεχεία η μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Τα λεπτά περνούσαν αλλά η ΑΕΚ έδειχνε να μένει από δυνάμεις, ενώ ο Ατρόμητος άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στον επιθετικό τομέα. Δημιούργησε κάποιες φάσεις, αλλά τα σουτ που έγιναν από καλές θέσεις, όλα κατέληξαν μακριά από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ο MVP του αγώνα

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης για λογαριασμό της ΑΕΚ που σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του δικεφάλου. Επίσης και η εικόνα της ΑΕΚ μέχρι το 60' ήταν αρκετά καλή, αλλά η κούραση φάνηκε σε εκείνο το σημείο. Για τον Ατρόμητο, συνολικά η εικόνα του ήταν άρτια και σίγουρα δείχνει πως πρόκειται για μια οργανωμένη και δουλεμένη ομάδα.

Απογοήτευση

Το πανό στην έναρξη του αγώνα που έκανε βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και που δείχνει περίτρανα πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, θεωρούν "τσιφλίκι" τους την ΑΕΚ και βάζουν το προσωπικό του συμφέρον πάνω από αυτό της Ένωσης. Φυσικά το ότι δεν μπήκε μπροστά από τους οργανωμένους, λέει πολλά!

Από αγωνιστική πλευρά, για να σταματήσει να αγωνίζεται ο Μπέλεκ, μάλλον θα πρέπει να ολοκληρωθεί η χρονιά. Δεν εξηγείται αλλιώς. Για ακόμα ένα ματς ήταν ο χειρότερο παίκτης της ΑΕΚ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ