ΑΕΚ

Αφαίρεση βαθμών στην ΑΕΚ

Αφαίρεση βαθμών στην ΑΕΚ
ΑΕΚ Ολυμπιακός

Ανακοινώθηκε η ποινή της ΑΕΚ για τη διακοπή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αφαίρεση βαθμών, αλλά από το τρέχον πρωτάθλημα.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ γνωστοποίησε την ποινή της ΑΕΚ για τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, η οποία μάλιστα είναι η κατώτερη που θα μπορούσε να της επιβληθεί.

Συγκεκριμένα η Ένωση θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στα επόμενα δύο ματς, δηλαδή σε αυτό κόντρα στον Άλιμο, καθώς και στο πρώτο των πλέι οφ, ενώ θα τις αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα.

Σχετικά με το χρηματικό πρόστιμο, θα χρειαστεί να πληρώσει 17.000 ευρώ, ενώ όπως αναμενόταν ο αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό κατακυρώθηκε με σκορ 0-3 και όχι με 0-1 που τελείωσε.

Αναλυτικά η ποινή της ΑΕΚ:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 116/26.03.2015 απόφασή της δέχεται ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ ΑΕΚ τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτή πράξεις και επιβάλλει:

α) Για την 1η πράξη (άναμμα καπνογόνων, καύση πανό) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.

β) Για την 2η πράξη (χρησιμοποίηση δεικτών λέιζερ) χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ.

γ) Για την 3η πράξη (ρήψη φωτοβολίδας καμπύλης) χρηματική ποινή δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

δ) Για την 4η πράξη (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο-βιαιοπραγίες) αα) Χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ ββ) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δυο (2) αγωνιστικών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ε) Για την 5η πράξη (υπαίτια διακοπή αγώνα Κυπέλλου) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Δέχεται ότι ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 11/3 διακόπηκε από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και κατακυρώνει αυτόν υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.

Ορίζει συνολική χρηματική ποινή δεκαεπτά χιλιάδων (17.000) ευρώ (15.000+500+500+1.000=17.000)".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ