ΑΕΚ

Τουλάχιστον -3 στην ΑΕΚ

Τουλάχιστον -3 στην ΑΕΚ
ΑΕΚ, Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τη Football League κινδυνεύει η ΑΕΚ, εξαιτίας της διακοπής της αναμέτρησης του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Τι αναφέρει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Στο άρθρο 42 του ΚΑΠ, στην παράγραφο 2, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ''ομάδα που γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα Κυπέλλου, τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει''.

Έτσι, από τη στιγμή που το ματς του Κυπέλλου της ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό διεκόπη με υπαιτιότητα της Ένωσης, κινδυνεύει να της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα.

Τουλάχιστον -3 στην ΑΕΚ

Αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος έχει στο πρωτάθλημα 53 βαθμούς και είναι στην κορυφή του 1ου ομίλου. Σε περίπτωση που του επιβληθεί το -3 πάει στους 50 και με τα υπάρχοντα δεδομένα, αν ολοκληρωνόταν τώρα η Football League, θα έμπαινε στα πλέι οφ με 6 βαθμούς. Ο Ηρακλής θα έμπαινε με 8 βαθμούς, 2 θα είχε η Λαμία και 0 οι Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακός Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι στη Superleague ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι των πλέι οφ.

ΑΚΟΜΑ, στο άρθρο 21 παρ. 3β. αναφέρεται επίσης ότι ' 'αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μίας εκ των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας και τιμωρείται ως εξής:

με αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα (ή ομάδες), αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του''.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Στο άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά σε ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες, επισημαίνεται χαρακτηριστικά το εξής: ''

Τουλάχιστον -3 στην ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ