ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Χάλγκριμσον: "Όλοι προσπαθούν να σταματήσουν τον Μέσι, ουδείς το πετυχαίνει"

Χάλγκριμσον: "Όλοι προσπαθούν να σταματήσουν τον Μέσι, ουδείς το πετυχαίνει"
AP PHOTO/BRYNJAR GUNNARSSON

Ο προπονητής της εθνικής Ισλανδίας, Χέιμιρ Χάλγκριμσον, αντιμετωπίζει χαλαρά τον αγώνα με την Αργεντινή, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο αστέρι της, τον Λιονέλ Μέσι. Τι είπε για την χώρα του ο οδοντίατρος στο επάγγελμα 51χρονος.

Δεν δείχνει να αγχώνεται ιδιαίτερα για τον αγώνα με την Αργεντινή (16/6, 16:00) ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισλανδίας, Χέιμιρ Χάλγκριμσον. Ο άλλοτε βοηθός του Λαρς Λάγκερμπακ οδήγησε την εθνική ομάδα μέχρι τα τελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της και τώρα αυτή ετοιμάζεται για μια πολύ μεγάλη μάχη με ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Κατ' αρχάς, θα πρέπει να σημειώσω πως η παρουσία μας εδώ δεν συνιστά κάποιο θαύμα αλλά είναι καρπός της δουλειάς μας. Αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ και σας λέω πως δεν έχω μαγικές φόρμουλες για τον Μέσι, η αλήθεια είναι πως όλοι προσπαθούν να τον σταματήσουν αλλά ουδείς το πετυχαίνει και ακόμα σκοράρει. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Θα δουλέψουμε μαζί, θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και δε νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να αναλάβει ένας τον Μέσι", ανέφερε αρχικά.

Συνεχίζοντας, τόνισε: "Το Σάββατο θα δώσουμε το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία του ισλανδικού ποδοσφαίρου, αλλά εγώ είμαι και θα παραμείνω ένας οδοντίατρος".

Ο 51χρονος είναι οδοντίατρος στο επάγγελμα, το εξασκεί στην καθημερινότητά του σε ένα χωριό 6.000 κατοίκων και παράλληλα είναι προπονητής μιας ομάδας που βρίσκεται στα τελικά της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη.

Παράλληλα, αποθέωσε τη χώρα του και τους ανθρώπους της: "Δεν γίνεται να μην αγαπάω την Ισλανδία. Δεν έχουμε επιτεθεί σε κανέναν, δεν έχουμε εμπλακεί σε πόλεμο με κανέναν. Το μόνο που είχαμε, ήταν πόλεμος για τα δικαιώματα των ψαριών στον Βόρειο Ατλαντικό. Κανείς δεν πληγώθηκε εκεί. Είμαστε ένα μικρό κράτος και καλοί άνθρωποι".

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ