ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ντεσάμπ: "Περήφανος και για τους 23 παίκτες"

Ντεσάμπ: "Περήφανος και για τους 23 παίκτες"
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο Αντουάν Γκριεζμάν εξήγησε γιατί δεν πανηγύρισε το γκολ του.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεξε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, μετά από την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Οι "μπλε" νίκησαν με 2-0 την Ουρουγουάη και ο ομοσπονδιακός τεχνικός υποστήριξε στο "TF1" ότι αυτή η επιτυχία ήρθε δίκαια, ως συνέχεια του αποκλεισμού της Αργεντινής.

"Υπάρχει μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Ήταν άξιο το αποτέλεσμα. Κάναμε κάτι μεγάλο απέναντι στην Αργεντινή και ανεβάσαμε ξανά το επίπεδό μας. Έχουμε έλλειμμα εμπειρίας, φαίνεται αυτό μερικές φορές, όμως η ομάδα είναι τόσο καλή. Είμαστε στους τέσσερις του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαι περήφανος για την 23μελή αποστολή μου. Δεν ήταν εύκολο να προσγειωθούμε από τη χαρά μετά από την Αργεντινή. Είμαι υπερήφανος που είμαι Γάλλος".

Όσο για τον ημιτελικό και το αν προτιμάει Βραζιλία ή Βέλγιο, απάντησε: "Δεν έχω προτίμηση για τα ημιτελικά. Δεν είχαμε τραυματισμούς ούτε κίτρινες κάρτες, αυτό είναι το σημαντικό. Και θα έχουμε ξανά τον Μπλεζ Ματουιντί".

Ο σκόρερ του 2ου τέρματος της Γαλλίας, Αντουάν Γκριεζμάν, δήλωσε στο "TF1": "Στο γκολ, η μπάλα είχε περίεργη τροχιά. Είναι περίπλοκο για τους τερματοφύλακες και γι' αυτό κυνήγησα την τύχη μου. Δεν πανηγύρισα πολύ απέναντι στους Ουρουγουανούς φίλους μου, επειδή με βοήθησαν πολύ όταν άρχισα στην Ατλέτικο. Για σεβασμό προς αυτούς. Στο φάουλ, ο Βαράν μου ζήτησε να τη στείλω στη μεγάλη περιοχή, του την έδωσα και την έπιασε πολύ καλά. Τώρα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για τον τελικό. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Έχουμε μόνο τέσσερις μέρες για αποκατάσταση. Είναι στο χέρι μας να μην κάνουμε κάτι και να σκεφτόμαστε μόνο τα ημιτελικά".

Ο Πολ Πογκμπά, από την πλευρά του, σημείωσε στο "beIN Sports": "Γνωρίζαμε ότι θα έχει μικρή τεχνική το παιχνίδι και περισσότερες μάχες, επιθετικότητα, ψυχισμό. Δείξαμε ότι είμαστε σπουδαία ομάδα και σε αυτά τα στοιχεία, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Βάλαμε οργή και το αποτέλεσμα είναι αυτό. Είναι όμορφο. Η απάντηση του Γκριεζμάν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, όπου έσπασε τα χέρια του τερματοφύλακα. Τον Γκριζού δεν τον αγγίζουμε. Ελπίζουμε να μας εκπλήξει ξανά. Ήταν μία όμορφη νίκη που πήραμε όλοι μαζί, μια οικογένεια".

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ