ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Η πρόκριση για Μεξικό, Σουηδία, Γερμανία μπορεί να κριθεί στις... κάρτες

Germany's Toni Kroos, far left, scores his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
Germany's Toni Kroos, far left, scores his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Sergei Grits) AP IMAGES/(AP PHOTO/SERGEI GRITS)

Μετά τα δυο πρώτα παιχνίδια του 6ου ομίλου και το πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, υπάρχουν δύο τρελά σενάρια που μπορεί να φέρουν τριπλή ισοβαθμία (στους 6 και τους 3β.) και πρόκριση μέσω... fair play!

Η Γερμανία με το γκολ του Τόνι Κρόος στο 95' της αναμέτρησης με τη Σουηδία, έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βέβαια έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον 6ο όμιλο όλα τα σενάρια πρόκρισης είναι ανοιχτά: ακόμα και για πρόκριση της Νοτίου Κορέας!

Υπάρχει μάλιστα και σενάριο με βάση το οποίο η πρόκριση μπορεί να κριθείς στις... κάρτες και τα κριτήρια του fair play.

Η Βαθμολογία του ομίλου τώρα είναι η εξής

1) Μεξικό 6 (3-1)
2) Γερμανία 3 (2-2)
3) Σουηδία 3 (2-2)
4) Ν. Κορέα 0 (1-3)

Και την τελευταία αγωνιστική θα γίνουν τα παιχνίδια: Μεξικό-Σουηδία, Γερμανία-Ν. Κορέα.

Αν η Σουηδία νικήσει 1-0 το Μεξικό και η Γερμανία τη Ν. Κορέα με το ίδιο σκορ, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Μεξικό - Γερμανίας - Σουηδίας (από 6β.) και θα έχουν ίδια τα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA.

Ένα ακόμη σενάριο είναι να κερδίσει η Ν. Κορέα τη Γερμανία 1-0 και να χάσει η Σουηδία από το Μεξικό με 1-0. Τότε Γερμανία, Σουηδία και Ν. Κορέα θα ισοβαθμήσουν στους τρεις βαθμούς και επίσης θα έχουν τα ίδια 6 πρώτα κριτήρια της FIFA.

Σε αυτά τα δυο σενάρια οι ομάδες θα έχουν ίδιους βαθμούς, ίδια διαφορά τερμάτων, ίδια γκολ υπέρ, ίδιους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το 7ο κατά σειρά κριτήριο είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Μέχρι στιγμής η Κορέα έχει 6 κίτρινες, η Σουηδία 3, το Μεξικό 1, όσες και η Γερμανία, η οποία όμως έχει και μία κόκκινη κάρτα.

Αν, όμως, και το σύνολο των καρτών στον όμιλο είναι ίδιο για τις δύο ομάδες μετά από το πέρας της 3ης αγωνιστικής (στο σενάριο που όλα τα προηγούμενα κριτήρια παραμείνουν κι αυτά ίδια), τότε το 8ο και τελευταίο κριτήριο που θα τις χωρίσει οριστικά θα είναι η... κλήρωση της FIFA.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

1. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

3. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότερες ομάδες είναι ισόπαλες μετά από την εφαρμογή των τριών πρώτων κριτηρίων, η κατάταξή τους καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

4. Μεγαλύτερος αριθμός βαθμών από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

6. Μεγαλύτερος αριθμός γκολ υπέρ από τα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

7. Περισσότεροι πόντοι στην κατάταξη fair play που βασίζεται στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν οι ομάδες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

Κίτρινη κάρτα: -1 πόντος

Έμμεση κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Απευθείας κόκκινη κάρτα: -3 πόντοι

Κίτρινη κάρτα και ακολούθως απευθείας κόκκινη κάρτα: -5 πόντοι

8. Κλήρωση από τη FIFA

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ