ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ζωντανή η Γερμανία, 2-1 τη Σουηδία με γκολ - όνειρο του Κρόος στο 95'!

Sweden players reacts after Germany's Toni Kroos, right, scores his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Sweden players reacts after Germany's Toni Kroos, right, scores his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Με γκολ - όνειρο του Κρόος στο 95', η Γερμανία έκανε την ανατροπή κόντρα στη Σουηδία και έμεινε ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης. Προηγήθηκαν με τον Τόιβονεν οι Σκανδιναβοί, ισοφάρισε ο Γκόμες, αποβλήθηκε στο 82' ο Μπόατενγκ.

Για την 2η αγωνιστική του Group F στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, Γερμανία και Σουηδία αναμετρήθηκαν στο Fisht Olympic Stadium, ίσως στο πλέον δραματικό παιχνίδι της διοργάνωσης μέχρι σήμερα.

Οι Γερμανοί έφτασαν στο ματς κουβαλώντας την ήττα της πρεμιέρας από το Μεξικό, ενώ οι Σουηδοί είχαν κάνει το... χρέος τους κόντρα στη Νότια Κορέα.

Η ομάδα του Γιάννε Άντερσον πήρε για τα καλά προβάδισμα πρόκρισης, καθώς έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ χάρη στην πονηριά του Μπεργκ και την έμπνευση του Τόιβονεν.

Ο Γκόμες ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο μέρος, ο Μπόατενγκ αποβλήθηκε στο 82' και φτάνοντας στο 95' η Γερμανία κοιτούσε κατάματα τον αποκλεισμό. Αλλά ο Κρόος δεν είχε πειστεί πως έπρεπε να φύγει τόσο νωρίς από τη Ρωσία...

Αυτά μάθαμε από την αναμέτρηση στο Fisht Olympic Stadium του Σότσι.

1. ΔΕΝ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΛΕΒ

Ο Λεβ άφησε στον πάγκο τους Πλάτενχαρντ, Κεντίρα, Εζίλ, ενώ δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Χούμελς. Ο Ρίντιγκερ πήγε στο πλάι του Μπόατενγκ, ο Χέκτορ στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ρούντι έκανε δίδυμο στο κέντρο με τον Κρόος, ενώ ο Ρόις πήρε θέση στη μεσοεπιθετική τριάδα.

Ο Λεβ δεν ήταν ευχαριστημένος από τη λειτουργία της ομάδας του στον άξονα στην ήττα της πρεμιέρας από το Μεξικό και έψαχνε καλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη ενέργεια, διατηρώντας μόνο τον Κρόος στις επιλογές του.

Η Γερμανία μπήκε στο ματς ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, πίεσε τους Σουηδούς, είχε την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία, όμως παρέμενε ευάλωτη κάθε φορά που οι αντίπαλοι της έβρισκαν τους χώρους εκδήλωσης αντεπιθέσεων.

Οι Σκανδιναβοί απορρόφησαν τα ζόρια του δεκαλέπτου και δεν άργησαν να βαρέσουν το πρώτο καμπανάκι στα "πάντσερ", με τον Μπεργκ να απειλεί στο 13ο λεπτό.

2. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕ Η ΣΟΥΗΔΙΑ

Όπως και κόντρα στο Μεξικό, έτσι και απέναντι στην Σουηδία, οι Γερμανοί δεν ακούσαν στην προειδοποίηση των αντιπάλων τους. Ο Ρούντι από ακούσιο χτύπημα αντιπάλου έφυγε από το ματς στο 31' και ένα λεπτό μετά ο Κρόος έκανε ένα φτηνό - για την κλάση του - λάθος στον άξονα.

Blood drips from the nose of Germany's Sebastian Rudy during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Michael Probst)
Blood drips from the nose of Germany's Sebastian Rudy during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Ο Μπεργκ έκλεψε τη μπάλα, πέρασε στον Τόιβονεν και αυτός πλάσαρε πάνω από τον Νόιερ, βάζοντας τη Σουηδία μπροστά στο σκορ!

Το πλάνο των Σκανδιναβών είχε εφαρμοστεί στην εντέλεια και με το τέλος του ημιχρόνου η Γερμανία απείχε 45 λεπτά από έναν ιστορικό αποκλεισμό.

3. ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ, ΟΛΣΕΝ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...

Ο Λεβ έριξε στο ματς τον Γκόμες με την έναρξη του δεύτερου μέρους, τραβώντας εκτός περιοχής τον Βέρνερ. Και γρήγορα γρήγορα είδε αυτή την επιλογή του να δικαιώνεται. Ο φορ της Λειψίας από αριστερά πάτησε περιοχή και γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον Ρόις στην κίνηση να ισοφαρίζει στο 48' για τη Γερμανία.

Οι Σουηδοί πάλευαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και τη συνοχή τους, δεν είχαν λόγο να αλλάξουν πλάνο, αφού και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα πάλι τους διατηρούσε σε τροχιά πρόκρισης ενόψει τελευταίας αγωνιστικής.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Γερμανία πίεζε ασφυκτικά για ένα δεύτερο γκολ, η Σουηδία κρατούσε αλλά δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή της. Ο Μπόατενγκ στο 82' πρόσφερε... ανάσα στους Σκανδιναβούς, όταν σε ανόητο μαρκάρισμα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έφυγε από το παιχνίδι αφήνοντας με αριθμητικό μεινονέκτημα την ομάδα του.

Στο 88' ο Όλσον έκανε απίθανη επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Γκόμες, ενώ η τύχη γύρισε την πλάτη στη Γερμανία, όταν ο Μπραντ με κεραυνό εκτός περιοχής στο 92' σημάδεψε το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας! Όλα συνηγορούσαν ότι τα "πάντσερ" όδευαν ολοταχώς στον αποκλεισμό.

4... ΑΛΛΑ Ο ΚΡΟΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ

Το ρολόι σημάδευε το 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βέρνερ σε μια ακόμη "μπούκα" από αριστερά πήρε το φάουλ στο όριο της περιοχής από τον Ντουρμάζ.

Η γωνία εκτέλεσης έδειχνε ένα ακόμη γέμισμα - "προσευχή", αλλά ο Κρόος κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Ο Ρόις του πάτησε τη μπάλα και ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα εκπληκτικό χτύπημα την κάρφωσε στο αριστερό "παραθυράκι" του Όλσεν, στέλνοντας τους συμπαίκτες του στα... κάγκελα.

Ο Κρόος πήρε το αίμα του πίσω για το λάθος στο 32', έδωσε τη νίκη στη Γερμανία και έφερε ξανά τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές σε τροχιά πρόκρισης.

Germany's Toni Kroos celebrates after he scored his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Germany's Toni Kroos celebrates after he scored his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Με τον Γκάρι Λίνεκερ να "χτυπά" ξανά μέσω twitter...

Γήπεδο: Fisht Olympic Stadium

Διαιτητής: Szymon Marciniak (POL)

Βοηθοί: Pawel Sokolnicki (POL), Tomasz Listkiewicz (POL)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Μπόατενγκ, Χέκτορ (87' Μπραντ), Ρούντι (31' λ.τ. Γκιουντογάν), Κρόος, Μίλερ, Ντράξλερ (46' Γκόμες), Ρόις, Βέρνερ.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάννε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Φόρσμπεργκ, Τόιβονεν (78' Γκουιντέτι), Μπεργκ (90' Τέλιν).

Γκολ: 48' Ρόις, 90+5' Κρόος / 32' Τόιβονεν

Κάρτες: 71' & 82' (2η κίτρινη - κόκκινη) Μπόατενγκ / 52' Έκνταλ, 90+7' Λάρσον

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ GROUP F:

1. Μεξικό 6 (3-1)

2. Γερμανία 3 (2-2)

3. Σουηδία 3 (2-2)

4. Ν. Κορέα 0 (1-3)

Η 3η αγωνιστική στο Group F (27/6, 17:00):

Μεξικό - Σουηδία

Νότια Κορέα - Γερμανία

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein, Michael Probst

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ