ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπασίλε: "Κατασκευασμένο το ντοπάρισμα του Μαραντόνα"

Μπασίλε: "Κατασκευασμένο το ντοπάρισμα του Μαραντόνα"

Κατασκευασμένη ιστορία προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της εθνικής Αργεντινής προς τον τελικό του Μουντιάλ του 1994, θεωρεί το ντοπάρισμα του Μαραντόνα ο Κόκο Μπασίλε.

Βραζιλιάνικο δάκτυλο, δια χειρός του τότε προέδρου της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε, βλέπει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ του 1994, Κόκο Μπασίλε, που θεωρεί κατασκευασμένη την ιστορία του Ντιέγκο Μαραντόνα με το ντόπινγκ προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της "μπιανκοσελέστε", προς την κατάκτηση του τροπαίου.

"Ο Ζοάο Χαβελάνζε μας πέταξε έξω από το Μουντιάλ του 1994. Ήταν το τελευταίο του Μουντιάλ και ο τύπος ήθελε να το πάρει. Μας έβλεπαν να παίζουμε καλά και σκέφτηκαν ότι με αυτούς κάτι πρέπει να κάνουμε. Εσείς πιστεύετε ότι αυτό με τον Μαραντόνα ήταν κατά τύχη; Εγώ δεν τα τρώω αυτά. Όταν ο Μαραντόνα πήγε και έβγαλε την κραυγή μπροστά στην κάμερα μετά το γκολ επί της Ελλάδας, αυτοί είπαν : "Αυτός τι έχει; Τα πήρε όλα στο 94'. Αυτοί θα πάρουν το Μουντιάλ άλλη μία φορά". Σίγουρα, έτσι είπαν. Αυτή είναι η διαίσθησή μου, αυτό μυρίζομαι. Μετά υπήρξε και η περίπτωση του Ισπανού, που τον βρήκαν θετικό σε ντόπινγκ και τον τιμώρησαν με μία αγωνιστική.

Μετά με φώναξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Χούλιο Γκροντόνα και μου είπε: "Κόκο μην υπερασπιστείς τίποτα γιατί θέλουν να μας πετάξουν έξω από το Μουντιάλ. Ο Μαραντόνα τελείωσε και εάν συνεχίσεις, θα μας τελειώσουν όλους.", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994, Κόκο Μπασίλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ