ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαλοτέλι: "Δεν επέλεξα να είμαι Ιταλός"

NATAL, BRAZIL - JUNE 24: Mario Balotelli of Italy reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Italy and Uruguay at Estadio das Dunas on June 24, 2014 in Natal, Brazil.  (Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images)
NATAL, BRAZIL - JUNE 24: Mario Balotelli of Italy reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group D match between Italy and Uruguay at Estadio das Dunas on June 24, 2014 in Natal, Brazil. (Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images) FIFA VIA GETTY IMAGES

Ο Μάριο Μπαλοτέλι άκουσε πολλές κριτικές για την αποτυχία της εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση απαντώντας στις κατηγορίες ρατσιστικού περιεχομένου.

Η ήττα της εθνικής Ιταλίας από την αντίστοιχη της Ουρουγουάης έφερε τον αποκλεισμό της "σκουάντρα ατζούρα" από τη συνέχεια του Μουντιάλ με τον Μάριο Μπαλοτέλι που έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από το φίλαθλο ιταλικό κοινό να περνά στην αντεπίθεση και να απαντά με δριμύ "κατηγορώ".

"Είμαι ο Μάριο Μπαλοτέλι. Είμαι 23 ετών και δεν επέλεξα να είμαι Ιταλός. Πραγματικά θα ήθελα, γιατί γεννήθηκα στην Ιταλία και έζησα στην Ιταλία. Περίμενα πολύ αυτό το Μουντιάλ και είμαι λυπημένος, θυμωμένος και απογοητευμένος μαζί. Ναι ίσως θα μπορούσα να σημειώσω γκολ κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Και τότε τι; Ποιο είναι το πρόβλημα; Μήπως είναι αυτό που όλοι εσείς θέλατε να πείτε;

Μην με κατηγορείτε για τα πάντα, γιατί αυτή τη φορά ο Μάριο Μπαλοτέλι έδωσε τα πάντα για την Εθνική και δεν έκανε τίποτα λάθος σε επίπεδο προσωπικότητας. Γι' αυτό να ψάξετε άλλη δικαιολογία γιατί ο Μάριο Μπαλοτέλι έχει τη συνείδησή του καθαρή και είναι έτοιμος να προχωρήσει πιο δυνατός σε σχέση με πριν και με το κεφάλι ψηλά. Είμαι υπερήφανος που έδωσα τα πάντα για τη χώρα μου.

Ή ίσως, όπως λέτε εσείς να μην είμαι Ιταλός. Οι Αφρικανοί δεν θα εγκατέλειπαν τον "αδερφό" τους ΠΟΤΕ. Οι νέγροι, όπως τους ονομάζετε εσείς, είμαστε έτη φωτός μπροστά. ΝΤΡΟΠΗ που δεν μπορείτε να χάσετε ένα γκολ. Ανησυχητικά είναι ΑΥΤΑ τα πράγματα.", ήταν το μήνυμα που ανέρτησε ο Μάριο Μπαλοτέλι απαντώντας σε έναν Ιταλό φίλαθλο που ανέρτησε ένα βίντεο με παραλήπτη τον διεθνή επιθετικό λέγοντάς του "Παραιτήσου, δεν είσαι Ιταλός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ