ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Ο αγώνας που "έσπασε" τα κοντέρ, η στιγμή που "έβρεξε" tweets, o παίκτης και η εθνική που αναφέρθηκαν περισσότερο. Δείτε τι απασχόλησε περισσότερο τους χρήστες στο twitter αλλά και τι έγινε στην Ελλάδα.

Αυτό είναι ουσιαστικά το πρώτο Μουντιάλ των social media. Το twitter κατά κύριο λόγο, αλλά και τα facebook και instagram από κοντά να δίνουν και αυτά ποδοσφαιρικό ρυθμό, έχει πάρει "φωτιά" τις τελευταίες ημέρες. Οι αριθμοί σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής είναι ασύλληπτοι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου μοιάζουν ένα απλό γεγονός στην τουιτόσφαιρα μπροστά σε αυτό που γίνεται από τις 12 Ιουνίου και μετά. Δείτε:

Περισσότερα από 300.000.000 tweets

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες το #WorldCup έγινε ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης στην ιστορία του Twitter. Περισσότερα από 300 εκατ. tweets έχουν γραφτεί για το Μουντιάλ, την ώρα που στις 16 ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012 είχαμε 150 εκατομμύρια.

Βραζιλία-Κροατία στην πρώτη θέση

SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12: Referee Yuichi Nishimura sprays a temporary line on the field marking ten yards as players from Brazil and Croatia form a wall during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Elsa/Getty Images)
SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12: Referee Yuichi Nishimura sprays a temporary line on the field marking ten yards as players from Brazil and Croatia form a wall during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Elsa/Getty Images) GETTY IMAGES

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Βραζιλία και Κροατία, ήταν ο αγώνας με τα περισσότερα tweets: 12,2 εκατομμύρια. Ακολούθησαν οι αγώνες Βραζιλία-Μεξικό (8,95), Γερμανία-Πορτογαλία (8,9), Ισπανία-Ολλανδία (8,3) και Ισπανία-Χιλή (8,2).

Το αυτογκόλ του Μαρσέλο έσπασε τα κοντέρ

SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12: Nikica Jelavic and Ivan Perisic of Croatia celebrate as Julio Cesar, David Luiz and Marcelo of Brazil watch a deflected shot cross the goal line during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)
SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12: Nikica Jelavic and Ivan Perisic of Croatia celebrate as Julio Cesar, David Luiz and Marcelo of Brazil watch a deflected shot cross the goal line during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images) GETTY IMAGES

Μετρώντας με tweets ανά λεπτό (TPM), το αυτογκόλ του Μαρσέλο ήταν η στιγμή που στάλθηκαν τα περισσότερα tweets: 378.085 TPM. Ακολούθησε το γκολ του Ντέμπσεϊ στη Πορτογαλία (304.603), η απάντηση του Νεϊμάρ στο αυτογκόλ του Μαρσέλο (280.265), η κόκκινη του Πέπε με την Γερμανία (261.026) και το γκολ του Όσκαρ με την Κροατία (256.953).

Ο Μέσι και οι άλλοι

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Ο Λίονελ Μέσι είναι ο παίκτης για τον οποίο έγιναν οι περισσότερες αναφορές σε tweets. Ακολούθησε ο Νεϊμάρ, αμφότεροι με 4 γκολ ως τώρα στη διοργάνωση. Το δάγκωμα του Λουίς Σουάρες τον ανέβασε στην τρίτη θέση, ενώ η εξάδα συμπληρώνεται με Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρούνεϊ και Όσκαρ.

Το tweet του Μπαλοτέλι

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Το φιλί που ήθελε ο Μπαλοτέλι από την βασίλισσα Ελισάβετ εάν νικούσαν την Κόστα Ρίκα, ήταν το tweet με τα περισσότερα retweets στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Περισσότερα από 176.000. Τελικά ούτε η Ιταλία έκανε τη χάρη της Αγγλίας, ούτε κατάφερε και η ίδια να περάσει στην επόμενη φάση.

Χάσαμε από την Κόστα Ρίκα

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Η καινοτομία που έφερε το twitter στο Μουντιάλ ήταν τα hashflags. Γράφοντας πχ #GRE, βγαίνει στο tweet και η ελληνική σημαία. Κορυφή έπιασαν οι ΗΠΑ (6,02 εκατ.) και ακολούθησαν Βραζιλία (4,05) και Αργεντινή (3,85). Δείτε εδώ αναλυτικά την 10άδα. Με βάση τα tweets και τις ομάδες που πέρασαν στους "16", η Ελλάδα χάνει από την Κόστα Ρίκα. Και φυσικά οι ΗΠΑ σηκώνουν την κούπα ( δείτε εδώ αναλυτικά)

Ασύλληπτη αύξηση από το 2010

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Όλοι οι παραπάνω τρομεροί αριθμοί έχουν την εξήγησή τους στην ραγδαία άνοδο στα social media. Στο προηγούμενο Μουντιάλ, τον Ιούνιο του 2010 υπήρχαν 500 εκ. και 200 εκ. ενεργοί χρήστες σε facebook και twitter αντίστοιχα. Το instagram δεν υπήρχε. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός στο facebook έχει ανέβει στους 1,28 δισεκ., στο twitter 255 εκατ. και στο instagram 200 εκατ.

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Είναι χαρακτηριστικό πώς το ρεκόρ στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής σε tweets/δευτερόλεπτο (ΤPS) ήρθε με το γκολ της Ισπανίας στον τελικό: 3.051. Μόνο το γκολ του Ντέμπεϊ στην Πορτογαλία έφτασε τα 5.077 TPS.

"Έπεσε" το ελληνικό twitter στις 25/6

Στα δικά μας μέρη, έχουμε ήδη αναφέρει πάνω από 450.000 φορές τις λέξεις Μουντιαλ, WorldCup, #wc14 και άλλα παρόμοια. Αποκορύφωμα φυσικά η 25η Ιουνίου, ημέρα της επικής νίκης με την Ακτή, με σχεδόν 70.000 αναφορές μέσα σε μία ημέρα. Και χωρίς να συνυπολογιστούν tweets που περιείχαν τα "Ελλαδάρα" ή "Σαμαράς".

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Πατήστε εδώ για να δείτε το γράφημα σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Όσο για τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν πιο πολύ στα ελληνικά tweets; Ελλάδα, Εθνική, Βραζιλία και live είχαν την τιμητική τους. Δείτε στην παρακάτω εικόνα:

Μουντιάλ και twitter: Τα εκπληκτικά στατιστικά των ομίλων

Πηγές: blog.twitter.com, thenextweb.com, monitor.sidebar.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ