ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με Μακούν στο Μουντιάλ το Καμερούν

Με Μακούν στο Μουντιάλ το Καμερούν

Με τον Ζαν Μακούν να πετυχαίνει δύο γκολ, το Καμερούν επικράτησε της Τυνησίας με 4-1 και πήρε για 7η φορά την πρόκριση σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου. (video)

Επιβλητική ήταν η εμφάνιση του Καμερούν στον επαναληπτικό αγώνα με αντίπαλο την Τυνησία με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, τα "αδάμαστα λιοντάρια" διέλυσαν με 4-1 την αντίπαλό τους και θα βρεθούν σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου για 7η φορά στην ιστορία τους.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Βόλκερ Φίνκε, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Πιερ Ουεμπό άνοιξε το σκορ, ενώ στο 30' ο Μουκαντζό έκανε το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο νεοεισελθών Ακαϊσί μείωσε για τους Τυνήσιους, που χρειάζονταν άλλο ένα γκολ για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ζαν Μακούν, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με δύο γκολ σε διάστημα 20 λεπτών (66' και 86') έγραψε το τελικό 4-1 και πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του τη νίκη-πρόκριση. Κάτω από τα δοκάρια για τους νικητές έκατσε ο Σαρλ Ιτάντζ, ο οποίος ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στην τουρκική Κόνιασπορ. Στον πάγκο έμεινε ο Γκαετάν Μπονγκ του Ολυμπιακού.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Ασού-Εκοτό, Σετζού, Ενκουλού, Εμπιά (70' Νουνκέ), Μακούν, Σονγκ, Ενό, Ετό, Ουεμπό (63' Σουπό-Μοτίνγκ), Μουκαντζό (83' Ενγκουεμό)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπεν Σεριφιά, Χαγκί, Μικαρί, Ντερμπαλί, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Σικαουί (46' Καμούς), Ραγκέντ, Μπεν Γιαχιά (73' Αλαγκί), Σερμιτί (46' Ακαϊσί), Κελιφά, Φ. Μπεν Γιουσέφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ