ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με Εμενίκε στο Mundial η Νιγηρία, προβάδισμα το Καμερούν


Με Εμενίκε στο Mundial η Νιγηρία, προβάδισμα το Καμερούν

Η Νιγηρία με δύο γκολ του Εμάνουελ Εμενίκε νίκησε την Αιθιοπία εκτός έδρας με ανατροπή και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα τελικά του Mundial. Χωρίς σκορ έληξε το παιχνίδι της Τυνησίας με το Καμερούν (videos).

Ανατροπή που ισοδυναμεί με την πρόκρισή της στα τελικά του Mundial έκανε η Νιγηρία, η οποία πολύ δύσκολα δε θα δώσει το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι "σούπερ αετοί" βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Ασέφα, για το οποίο φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη ο Ενιάμα, αλλά έδειξαν χαρακτήρα και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση.

Περίπου 10 λεπτά χρειάστηκαν για να ισοφαρίσει ο Εμενίκε, ο οποίος με εύστοχο πέναλτι στο 90' έγινε ο πρωταγωνιστής του αγώνα, δίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του. Η Νιγηρία θα έχει και τον επαναληπτικό στην έδρα της, προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριο για το Mundial.

Να σημειωθεί ότι στο 24ο λεπτό υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Ο Αχμέντ έκανε το πλασέ, ο Ομποαμπόνα με τάκλιν σταμάτησε την ύστατη στιγμή την μπάλα, η οποία δε φάνηκε αν πέρασε ολόκληρη ή όχι, και ο διαιτητής προτίμησε να συνεχίσει κανονικά το παιχνίδι.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας Τυνησία και Καμερούν δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ σε ένα αρκετά κακό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν μία πολύ καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η καλύτερη φάση του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Γουεμπό να χάνει από πολύ κοντά απίστευτη ευκαιρία προ κενής εστίας.

Έτσι το Καμερούν, το οποίο ήταν συνολικά καλύτερο δημιουργώντας περισσότερες φάσεις, πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στο Mundial, καθώς ο επαναληπτικός γίνεται στην έδρα του. Να σημειωθεί πως το Καμερούν κράτησε ανέπαφη την εστία του για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στη φάση των προκριματικών του Mundial, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά στην ιστορία του.

ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Τασέου, Μπουτάκο, Χάιλου, Ντεμπεμπέ, Τασφαγιέ, Γκιρμά (64' Ουκούρι), Τέσομ, Μεγκέρσα, Ασέφα, Αχμέντ, Μπεκέλε (74' Χίντσα)

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Εκιετζίλε, Άμπροουζ, Ομποαμπόνα, Εγκουέκουε, Όμπι Μίκελ, Μόουζες (67' Ιντέιε), Ονάζι, Εμενίκε, Μούσα, Ουντουαμάντι (65' Ιγκιέμπορ)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπεν Σριφιά, Γιαχιά, Μικαρί, Ντερμπαλί, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Σικχαουί (83' Μπεν Χατίρα), Ραγουέντ, Μπεν Γαχιά, Αλαγκί (46' Φ. Μπεν Γιουσέφ), Σερμιτί (75' Ζεμαά), Κελιφά

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ιτάντζ, Σεντζού, Ν'Κουλού, Νιόμ (69' Κανά-Μπιγίκ), Νουκνέ, Μάτιπ, Μακούν (77' Ιντρισού), Σονγκ, Ενό, Ετό, Ουεμπό

Πρόγραμμα πρώτων αγώνων πλέι οφ

Σάββατο

Μπουρκίνα Φάσο - Αλγερία 3-2 (45' Πιτροπά, Ντ. Κονέ 65', 86' Μπανσέ / 50' Φεγκουλί, 69' Μετζανί)

Ακτή Ελεφαντοστού - Σενεγάλη 3-1 (5' Ντρογκμπά, 14' Σανέ (αυτ.), 49' Καλού / 96' Παπίς Σισέ)

Κυριακή

Αιθιοπία - Νιγηρία 1-2 (56' Ασέφα / 67' Εμενίκε, 90' Εμενίκε)

Τυνησία - Καμερούν 0-0

Τρίτη

Γκάνα - Αίγυπτος (19.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ