ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κολομβία - Ελλάδα 3-0

Κολομβία - Ελλάδα 3-0
INTIME SPORTS

Με το... αριστερό, όπως και στις δυο προηγούμενες παρουσίες της σε Μουντιάλ, ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από την Κολομβία.

"Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, τότε η Εθνική έχει να ανέβει έναν "Γολγοθά" στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν θέλει να ελπίζει στην πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στην επόμενη φάση, κάνοντας κάκιστο ξεκίνημα.

Ένα... sequel του 1994 (4-0 από την Αργεντινή) και του 2010 (2-0 από τη Νότια Κορέα) είδαμε στο "Εστάντιο Μινεϊράο", με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να ηττάται με το καθαρό και δίκαιο 3-0 από την Κολομβία και πλέον να βλέπει μόνο νίκη με την Ιαπωνία (19/6).

Η οπισθοφυλακή, που αποτελεί το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας, πήρε χαμηλό βαθμό στις φάσεις των τριών γκολ (στο 6' ο Αρμέρο, στο 58' ο Γκουτιέρες και στο 93' ο Χάμες), ενώ το δοκάρι του Φάνη Γκέκα στο 63' εξασθένισε τις όποιες ελπίδες της για να μπει εκ νέου στο ματς και να κυνηγήσει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Η Εθνική μας δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα από το ξεκίνημα και το" πλήρωσε", προσπάθησε στη συνέχεια να ισορροπήσει, είχε κάποιες φάσεις, αλλά για ακόμα μια φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, κάτι που αποτελεί το μεγάλο της πρόβλημα, το οποίο καλείται να λύσει στη συνέχεια.

Κολομβία - Ελλάδα 3-0

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο Μινεϊράο"

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (75' Άριας), Αγιλάρ (68' Μεχία), Γκουτιέρες (78' Μαρτίνες), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Σούνιγκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (79' Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Γκέκας (64' Μήτρογλου).

Γκολ: 6' Αρμέρο, 58' Γκουτιέρες, 93' Χάμες

Κάρτες: 26' Σάντσες, 52' Παπασταθόπουλος, 55' Σαλπιγγίδης

Το Kολομβία - Ελλάδα σε εικόνες

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Γιώργο Χριστοφόρου

Βαθμολογία και πρόγραμμα ομίλου

"Πληγώθηκε" από την άμυνα

Με το... καλημέρα του ματς (6'), η Κολομβία κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού και να πετύχει ό,τι δεν ήθελε κανείς στις τάξεις της Εθνικής μας. Η κακή αντίδραση της άμυνας στο γύρισμα του Κουαρδάδο και στην προσποίηση του Χάμες, επέτρεψε στον Αρμέρο να σκοράρει το γρηγορότερο γκολ των Λατινοαμερικάνων σε Μουντιάλ.

Η Ελλάδα πήρε μέτρα στη συνέχεια, μπορούσε να βάλει νέα δεδομένα στο ματς στην ευκαιρία του Κονέ (7'), την ώρα που η Κολομβία προσπαθούσε από εκεί και πέρα να απειλήσει με αντεπιθέσεις και κυρίως με τους Ιμπάρμο και Κουαρδάδο στα άκρα.

Ο Γκέκας αδυνατούσε να κινηθεί γρήγορα στο χώρο, υπήρχε πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός πλην εξαιρέσεων, με τον Κονέ να είναι ο πιο δραστήριος από τους διεθνείς και να έχει νέα καλή φάση για να ισοφαρίσει λίγο πριν το ημίχρονο (44').

Στην επανάληψη, η Εθνική μας θέλησε να μπει λίγο πιο δυνατά, η ισοφάριση δεν ήρθε, αντ' αυτού οι Κολομβιανοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Γκουτιέρες (58'), το οποίο εν πολλοίς ήταν "δώρο" της ελληνικής άμυνας.

Το δοκάρι του Φάνη Γκέκα (63') αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της ομάδας στην προσπάθειά της να μπει εκ νέου στην διεκδίκησή τουλάχιστον του βαθμού, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στο φινάλε με το πλασέ του Χάμες.

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Teofilo Gutierrez of Colombia celebrates scoring his teams second goal against goalkeeper Orestis Karnezis of Greece during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Teofilo Gutierrez of Colombia celebrates scoring his teams second goal against goalkeeper Orestis Karnezis of Greece during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Paul Gilham/Getty Images) GETTY IMAGES

Η φάση του αγώνα

Το γκολ στο 5ο λεπτό άλλαξε όλα τα πλάνα της Εθνικής και το πως είχε σχεδιάσει το παιχνίδι ο Φερνάντο Σάντος. Η ομάδα αναγκάστηκε να κυνηγάει από νωρίς και αυτό δεν αποτελεί το "φόρτε" της. Η άμυνα δεν αντέδρασε καλά και οι Κολομβιανοί άνοιξαν το σκορ.

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Goalkeeper Orestis Karnezis of Greece watches as the ball crosses the line for a goal by Pablo Armero of Colombia (not pictured) during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Ian Walton/Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Goalkeeper Orestis Karnezis of Greece watches as the ball crosses the line for a goal by Pablo Armero of Colombia (not pictured) during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Ian Walton/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο διαιτητής

Ο Αμερικανός, Μαρκ Γκάιγκερ, τα πήγε μια χαρά και δεν έδωσε δικαιώματα. Δεν είχε βέβαια πολλές δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, είχε καλά τρεξίματα, προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση και να περάσει απαρατήρητος. Ο μαθηματικός από το Νιου Τζέρσεϊ σφύριξε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ.

Κολομβία - Ελλάδα 3-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χάμες της Μονακό έκανε πολύ καλό παιχνίδι και οργάνωσε όσο καλύτερα μπορούσε το παιχνίδι της Κολομβίας. Έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας το τρίτο και τελευταίο γκολ, είχε σταθερή παρουσία στο ματς και ανταποκρίθηκε άριστα στο ρόλο του πίσω από τον επιθετικό.

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14:  James Rodriguez of Colombia controls the ball during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: James Rodriguez of Colombia controls the ball during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Paul Gilham/Getty Images) GETTY IMAGES

Μας άρεσε

Το πάθος του Βασίλη Τοροσίδη ήταν αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από την εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας, με τον ακραίο μπακ της Ρόμα να δίνει τις μάχες του, να παλεύει και να διακρίνεται, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος. Κινητικός στο πρώτο μέρος ήταν και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος είχε τις καλύτερες φάσεις για να ισοφαρίσει.

Κολομβία - Ελλάδα 3-0
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η Εθνική μας δεν μπήκε συγκεντρωμένη στο ματς και το πλήρωσε με ένα γκολ μόλις στο 6', ενώ έγιναν παιδαριώδη λάθη στο κόρνερ απ' όπου προήλθε το δεύτερο γκολ στο 58'. Η άμυνα που αποτελεί το δυνατό σημείο της ομάδας, παρουσίασε προβλήματα, ειδικά στις πτέρυγες, με τον Χολέμπας (κυρίως) στα αριστερά να δυσκολεύεται, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στην επίθεση ο Φάνης Γκέκας, που πήρε φανέλα βασικού.

Κολομβία - Ελλάδα 3-0
INTIME SPORTS

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ