ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εστάντιο Μινεϊράο

Εστάντιο Μινεϊράο

Το Μπέλο Οριζόντε έχει μεγάλη ποδοσφαιρική κληρονομιά στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και δεν θα μπορούσε να μην έχει τον δικό του ναό, το "Εστάντιο Μινεϊράο".

Το "Εστάντιο Μινεϊράο" είναι ένα από τα σήματα - κατατεθέντα τους ποδοσφαίρου της Βραζιλίας τόσο για την επιβλητικότητα του όσο και για τους θρύλους του αθλήματος που έχουν παίξει κατά καιρούς. Θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα του 3ου ομίλου με την αναμέτρηση ανάμεσα στις Εθνικές Ελλάδας και Κολομβίας.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση πως είναι τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Εστάντιο Μινεϊράο (Μαγκαλιάες Πίντο)

Πόλη: Μπέλο Οριζόντε

Πολιτεία: Μίνας Ζεράις

Ομάδα: Κρουζέιρο

Αρχικό κόστος: 137.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 223.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 62.160

Θέσεις πάρκινγκ: 2.670

Θέσεις Τύπου: 2.887

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 0 μήνες

Όνομα: Μινεϊράο είναι ο υπερθετικός βαθμός του Μινέιρο που στα πορτογαλικά σημαίνει μεταλλωρύχος μια και η πολιτεία είναι γεμάτη ορυχεία όπως διαπιστώνεται και από το όνομά της, Μίνας Ζεράις, δηλαδή γενικά ορυχεία. Ο Μαγκαλιάες Πίντο, όπως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ο κυβερνήτης της πολιτείας η παρουσία του οποίου βοήθησε καταλυτικά στην κατασκευή του πρώτου σταδίου.

Εστάντιο Μινεϊράο

Κατασκευή: Σχετικά με την κατασκευή του πρώτου σταδίου προήλθε από την κοινή παραδοχή ότι τα τρία στάδια που προϋπήρχαν θεωρούνταν άβολα και κακοσχεδιασμένα. Αυτό το αρχικό στάδιο εγκαινιάστηκε το 1965 στην γειτονιά Παμπούλια. Στην θέση αυτού χτίστηκε το καινούριο επιβλητικό "Μινεϊράο", αν και οι μινέιρος προτιμούν να κρατούν την παλιά ονομασία του σταδίου. Υπέστη επιδιορθώσεις φυσικά μέχρι να πάρει την έγκριση της FIFA.

Εστάντιο Μινεϊράο

Εναρκτήριο παιχνίδι: Κρουζέιρο - Ατλέτικο 2-1 (3/2/2013)

Ρεκόρ προσέλευσης (στο παλιό): Κρουζέιρο - Βίλα Νόβα 132.834 (22/6/1997)

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων, ανάμεσά τους και το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Κολομβία, ένα παιχνίδι για τον γύρο των "16", αλλά και έναν ημιτελικό.

Αναλυτικά:

14/6 Κολομβία - Ελλάδα

17/6 Βέλγιο - Αλγερία

21/6 Αργεντινή - Ιράν

24/6 Κόστα Ρίκα - Αγγλία

28/6 Γύρος των 16

8/7 Ημιτελικός

Οι πύλες του ανεξήγητου: Το παιχνίδι εξαιτίας της χωρητικότητας του δεν γεμίζει πάντα αλλά όταν το κάνει, είναι αλήθεια ότι τραντάζεται. Τα ντέρμπι μεταξύ της Κρουζέιρο και της Ατλέτικο Μινέιρο είναι γεγονός ότι προκαλούν ιδιαίτερο παλμό στις εξέδρες.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Το Μπέλο Οριζόντε σημαίνει όμορφος ορίζοντας στα πορτογαλικά και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Βραζιλία μετά το Σάο Πάουλο και το Ρίο ντε Ζανέιρο. Τροπικό το κλίμα, την περίοδο του Μουντιάλ θα έχει καλό καιρό για ποδόσφαιρο και η θερμοκρασία θα είναι περίπου στους 20 βαθμούς.

Είναι μια πόλη με ποδοσφαιρική παράδοση, με τις Ατλέτικο Μινέιρο, Αμέρικα Μινέιρο και Κρουζέιρο να προσπαθούν κάθε χρόνο να σπάσουν το λόμπι των δύο μεγαλυτέρων βραζιλιάνικων μητροπόλεων.

Εστάντιο Μινεϊράο

Το timelapse της πόλης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ