ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρένα Φόντε Νόβα

Αρένα Φόντε Νόβα

Η αρχαιότερη βραζιλιάνικη πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, Μπαΐα, έχει την τιμή να έχει το δικό της στολίδι που ονομάζεται "Αρένα Φόντε Νόβα".

Με το σκέπαστρο να είναι χωρίς αμφιβολία αυτό που προσδίδει μία ιδιαίτερη αίγλη και ομορφιά στην όψη της, η Αρένα Φόντε Νόβε αν και άρχισε την λειτουργία της με προβλήματα, φιλοδοξεί να αποτελέσει το γήπεδο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Δείτε σε τρισδιάστατη απεικόνιση πως είναι τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όνομα: Αρένα Φόντε Νόβα (Οτάβιο Μανγκαμπέιρα)

Πόλη: Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα

Πολιτεία: Μπαΐα

Ομάδα: Μπαΐα

Αρχικό κόστος: 190.00.000 ευρώ

Τελικό κόστος: 385.000.000 ευρώ

Χωρητικότητα: 48.747

Θέσεις πάρκινγκ: 1.978

Θέσεις Τύπου: Δεν έχει διευκρινιστεί

Διαστάσεις: 105 x 68

Καθυστέρηση: 5 μήνες

Όνομα: Φόντε Νόβα, σημαίνει στα πορτογαλικά νέα πηγή αν και στο Μουντιάλ είναι το πιθανότερα μπροστά από το όνομα του σταδίου να δείτε την λέξη Ιταϊπάβα που δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τον χορηγό του γηπέδου. Ο Οτάβιο Μανγκαμπέιρα ήταν παλιός κυβερνήτης της πολιτείας και το όνομα αυτό έχει περισσότερο συνδυαστεί με την κατασκευή του σταδίου.

Αρένα Φόντε Νόβα

Κατασκευή: Το παλιό στάδιο που είχε το ίδιο όνομα χρησιμοποιήθηκε από το 1951 εώς το 2007. Τρία χρόνια αργότερα κατεδαφίστηκε για να γίνει το υπερσύγχρονο γήπεδο που θα δείτε στο Μουντιάλ. Αρχιτέκτονες είναι οι Γερμανοί που ανέλαβαν την κατασκευή του νέου σταδίου του Αμβούργου στα πλαίσια του Μουντιάλ του 2006 στην Γερμανία. Θα φιλοξενήσει ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο το 2016. Το 2013, μέρος της οροφής κατέρρευσε εξαιτίας της πυκνής βροχόπτωσης.

Αρένα Φόντε Νόβα

Εναρκτήριο παιχνίδι: Μπαϊα - Βιτόρια 1-5 (7/4/2013)

Ρεκόρ προσέλευσης: Βραζιλία - Ιταλία 4-2 48.874 (22/6/2013)

Τι θα δούμε: Θα φιλοξενήσει παιχνίδια τεσσάρων ομίλων, ενώ το παιχνίδι που "κλέβει" την παράσταση είναι τα ντέρμπι ανάμεσα σε Γερμανία και Πορτογαλία, και ανάμεσα σε Ισπανία και Ολλανδία, ένα παιχνίδι για τον γύρο των 16 και έναν προημιτελικό.

Αναλυτικά:

13/6 Ισπανία - Ολλανδία

16/6 Γερμανία - Πορτογαλία

20/6 Ελβετία - Γαλλία

25/6 Βοσνία - Ιράν

1/7 Γύρος των 16

5/7 Προημιτελικός

Οι πύλες του ανεξήγητου: Ένα από τα ευτράπελα είναι σίγουρα η πτώση της οροφής λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, λόγω πυκνής βροχόπτωσης. Ουσιαστικά αυτό ήταν και το καμπανάκι που χτύπησε για τους "μπαϊάνος" προκειμένου να είναι συνεπείς με τις προθεσμίες των χρονοδιαγραμμάτων.

Το timelapse του γηπέδου:

Πόλη: Όταν ο Άλβαρες Καμπράλ ξεκινούσε από την Πορτογαλία για να φτάσει στην Βραζιλία το 1500 αποφάσισε να ιδρύσει την πρώτη πόλη στην τοποθεσία όπου βρίσκεται σήμερα η Σαλβαντόρ ντα Μπαΐα. Είναι η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μέχρι να πάρει την θέση της το Ρίο ντε Ζανέιρο και τελικά η Μπραζίλια. Μπαϊα είναι η παραλία στην αρχαΐζουσα πορτογαλική.

Η πέμπτη μεγαλύτερη ομοσπονδιακής περιφέρεια της χώρας, ζει από τον τουρισμό. Οι κάτοικοί της λέγονται μπαϊάνος, και έχει καλές συγκοινωνίες. Ποδοσφαιρικά τα πάντα γίνονται γύρω από το Μπα-Βι το ντέρμπι της πόλης που προκύπτει από τα αρχικά Μπαϊα - Βιτόρια.

Αρένα Φόντε Νόβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ