ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

100.000 άντρες για την ασφάλεια του Μουντιάλ

100.000 άντρες για την ασφάλεια του Μουντιάλ

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας προετοιμάζει τα μέτρα ασφαλείας για την κορυφαία διοργάνωση . Μεταξύ αυτών θα επιστρατευθούν 100.000 άντρες των σωμάτων ασφαλείας.

Στη χώρα της Σάμπα, του καρναβαλιού και του ποδοσφαίρου με τα συνθήματα "Θέλουμε φαγητό και όχι ποδόσφαιρο", "θέλουμε φαγητό, στέγη, εκπαίδευση και υγεία αντί για γήπεδα και μπάλα" περίπου ένα εκατομμύριο Βραζιλιάνοι πολίτες διαδηλώνουν κατά του Μουντιάλ ήδη από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Οι αρχές της χώρας προετοιμάζονται για νέα μαζικά κύματα διαδηλώσεων αφού η εγκληματικότητα στη Βραζιλία έχει χτυπήσει κόκκινο και σε συνδυασμό με την φτώχεια, την ανεργία και την απογοήτευση που επικρατεί έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κλίμα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο για τις μεγάλες διοργανώσεις, Αντρέι Ροντρίγκες, 100.000 άνδρες επιστρατεύουν οι αρχές στη Βραζιλία για την ασφάλεια της διοργάνωσης του Μουντιάλ.

Στον αριθμό αυτό των ανδρών συγκαταλέγονται δυνάμεις της αστυνομίας, της στρατονομίας, της τροχαίας και της Εθνικής Δύναμης, ενός επίλεκτου σώματος που θα μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ