COPA LIBERTADORES

Πενιαρόλ - Σάντος 0-0

Santos Neymar (R) vies for the ball with Penarol's Carlos Valdez during their Copa Libertadores football match at Centenario stadium in Montevideo on June 15, 2011. AFP PHOTO / Miguel ROJO ROJO (Photo credit should read MIGUEL ROJO/AFP/Getty Images)
Santos Neymar (R) vies for the ball with Penarol's Carlos Valdez during their Copa Libertadores football match at Centenario stadium in Montevideo on June 15, 2011. AFP PHOTO / Miguel ROJO ROJO (Photo credit should read MIGUEL ROJO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Πενιαρόλ και Σάντος αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο "Σεντενάριο" του Μοντεβιδέο στον πρώτο τελικό του Copa Libertadores 2011 και τα πάντα θα κριθούν στην ρεβάνς του Σάο Πάουλο (videos)

Ο πρώτος τελικός του Copa Libertadores 2011 μεταξύ των Πενιαρόλ και Σάντος ολοκληρώθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ στο "Σεντενάριο" του Μοντεβιδέο.

Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν στην ρεβάνς, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (ξημερώματα Πέμπτης), στην έδρα της Σάντος, το "Πακαεμπού" του Σάο Πάουλο.

Ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ δεν μετράει, έτσι με οποιαδήποτε ισοπαλία στην ρεβάνς θα ακολουθήσει παράταση.

Η απουσία του αρχηγού, Εντού Ντρασένα, δεν φάνηκε στην άμυνα της Σάντος, η οποία ήταν καλύτερη, έχοντας τις 3 σπουδαιότερες ευκαιρίες του ματς.

Η εξέλιξη του τελικού

Το ματς ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές στο 6ο λεπτό. Η πρώτη για την Σάντος με τον Σεμπαστιάν Σόσα να μπλοκάρει του πλασέ του Ζε Εντουάρντο και η δεύτερη για την Πενιαρόλ με τον Ραφαέλ να προλαβαίνει τον Χουάν Μανουέλ Ολιβέρα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 21' για τους Βραζιλιάνους με τον Μπούνο Ροντρίγκο να προωθείται, να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Για τους Ουρουγουανούς η σπουδαιότερη φάση έγινε στο 45'+1 όταν ο Νταρίο Ροντρίγκες βγήκε τετ-α-τετ με τον Ραφαέλ πλάσαρε από πάνω του, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Την απόκρουση του αγώνα έκανε ο Σεμπαστιάν Σόσα στο 50' διώχνοντας με τις άκρες των δακτύλων του την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ μετά το σουτ του Ζε Εντουάρντο μέσα από την περιοχή.

Στο 72' ο Ζε Εντουάρντο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σεμπαστιάν Σόσα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φαμπιάν Εστογιανόφ (πρώην του Πανιωνίου) έκανε το διαγώνιο σουτ για να μπλοκάρει ο Ραφαέλ.

Ο Νεϊμάρ στο 80' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν ήταν ψύχραιμος και με διπλή προσπάθεια ο Σεμπαστιάν Σόσα μπλόκαρε το πλασέ του.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σάντος στο 86', αλλά το τέρμα σωστά δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί ακριβώς μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή την Τετάρτη 22/5 στις 03:50 (ξημερώματα Πέμπτης) στο "Πακαεμπού" του Σάο Πάουλο.

Η Σάντος έχει το πλεονέκτημα να έχει την ρεβάνς στην έδρα της διότι είχε καλύτερη επίδοση στους ομίλους από τον αντίπαλό της, ενώ δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ, δηλαδή με οποιαδήποτε ισοπαλία θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί... πέναλτι.

ΠΕΝΙΑΡΟΛ: Σεμπαστιάν Σόσα, Αλεχάντρο Γκονσάλες, Κάρλος Βαλντές, Γκιγέρμο Ροντρίγκες, Νταρίο Ροντρίγκες, Νικολάς Φρέιτας, Λουΐς Αγκιάρ, Ματίας Κορούχο (72' Αντόνιο Πατσέκο), Ματίας Μιέρ (56' Φαμπιάν Εστογιανόφ), Αλεχάντρο Μαρτινούτσιο, Χουάν Μανουέλ Ολιβέρα (83' Ντιέγκο Αλόνσο).

ΣΑΝΤΟΣ: Ραφαέλ, Παρά, Μπρούνο Ροντρίγκο, Ντουρβάλ, Άλεξ Σάντρο, Αντριάνο, Αρούκα, Ντανίλο, Ελάνο (79' Άλαν Πάτρικ), Νεϊμάρ, Ζε Εντουάρντο (88' Μπρούνο Αγκιάρ).

Πενιαρόλ - Σάντος 0-0 (highlights)

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Ουάλισον (Κρουζέιρο)

Ρομπέρτο Νάνι (Σέρο Πορτένιο)

6 γκολ

Λούκας Πράτο (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα)

5 γκολ

Νεϊμάρ (Σάντος)

Μαξιμιλιάνο Μοράλες (Βέλες)

Ουάσον Ρεντερία (Όνσε Κάλδας)

Χουάν Μανουέλ Ολιβέρα (Πενιαρόλ)

4 γκολ

Ντόουγκλας (Γκρέμιο)

Σαντιάγκο Σίλβα (Βέλες)

Κάρλος Μπάκα (Τζούνιορ)

Τιάγκο Ριμπέιρο (Κρουζέιρο)

Νικολάς Παβλόβιτς (Λιμπερτάδ)

Ραφαέλ Μόουρα (Φλουμινένσε)

Αουγκούστο Φερνάντες (Βέλες)

Εστέμπαν Παρέδες (Κόλο-Κόλο)

Λεάντρο Νταμιάο (Ιντερνασιονάλ)

Χονάταν Φάμπρο (Σέρο Πορτένιο)

Φράνκο Νιέλ (Αρχεντίνος Τζούνιορς)

Πριν την σέντρα του τελικού

Το πρώτο ημίχρονο

Η μεγάλη απόκρουση του Σόσα σε Ζε Εντουάρντο

Η κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο

Το τέλος του αγώνα

TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ