ΕΛΛΑΔΑ

Οι εκλογές, τα πρωταθλήματα και οι ημερομηνίες

Οι εκλογές, τα πρωταθλήματα και οι ημερομηνίες

Το Sport24.gr παρουσιάζει το σκεπτικό σχετικά με τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι στις 25 Ιανουαρίου σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.

Ούτε με την τρίτη πέρασε η πρόταση της Κυβέρνησης για νέο ΠτΔ, με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα να μην συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων (μίνιμουμ 180) και την χώρα να οδηγείται σε εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφτεί την Τρίτη (30/12) τον Κάρολο Παπούλια και θα του ζητήσει διάλυση της παρούσας Βουλής και διενέργεια εκλογών στις 25 Ιανουαρίου. Όπερ σημαίνει ότι μπαίνουμε άμεσα σε προεκλογική περίοδος...

Η 25η Ιανουαρίου είναι μια ημερομηνία που θα υπήρχε πλήρης αγωνιστική δράση σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Επομένως θα πρέπει να βρεθούν άλλες ημερομηνίες, ώστε να γίνουν οι αγώνες, διότι τα προγράμματα είναι πολύ πιεσμένα και δεν προκύπτουν εύκολα εναλλακτικές ημερομηνίες.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις σκέψεις των διοργανώτριων Αρχών σχετικά με το πότε θα γίνουν οι αγώνες που θα αναβληθούν για εκείνη την ημέρα. Προφανώς και είναι ακόμα νωρίς για να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις.

Οι εκλογές, τα πρωταθλήματα και οι ημερομηνίες

Σχετικά με τη Super League, η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα με δεκαήμερο του νέου έτους στο Δ.Σ. της Λίγκας. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τη NOVA και τις ομάδες, να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις από την αστυνομία και να βγουν οι ημερομηνίες, που θα είναι πάντως πολύ κοντά στην 25η Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να μπορούν να γίνουν τα ματς το διάστημα 23 με 26 Ιανουαρίου, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα. Βέβαια, όλα αυτά είναι σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια. Ο προγραμματισμός έχει πάει ήδη πίσω και δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα άλλες ημερομηνίες για εμβόλιμες αγωνιστικές.

Αναφορικά με την ΣΚΡΑΤΣ Basket League, έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία με την αστυνομία σχετικά με το κατά πόσα εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων της αγωνιστικής και ο ΕΣΑΚΕ είναι διατεθειμένος να διεξάγει ματς Σάββατο (24/1) και Δευτέρα (26/1). Την Παρασκευή λόγω Ευρωλίγκας δεν μπορούν να γίνει αγωνιστική, την Κυριακή είναι οι εκλογές, άρα είναι αρκετά περιορισμένα τα πράγματα. Το πρωτάθλημα έχει ήδη πάει αρκετά πίσω, έχουμε τρεις ομάδες που παίζουν μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι μονόδρομος η απόφαση για να γίνουν τα ματς κοντά στην ημέρα των εκλογών. Αν έλεγε το "ναι" η αστυνομία ακόμα και για την 25η Ιανουαρίου, η διοργανώτρια Αρχή θα δεχόταν, τόσο πολύ δεν θέλει να αναβληθεί η αγωνιστική. Βέβαια, αυτό το σενάριο είναι ουτοπικό, αλλά φανερώνει την διάθεση για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

Δραστηριότητα θα έχουμε και στην Α1 πόλο, με την ΚΟΕ να έχει προγραμματίσει κανονικά παιχνίδια εκείνες τις ημέρες στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Βέβαια, τα περισσότερα ματς είναι παραμονή εκλογών, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, ενώ αναλόγως και με την Ευρώπη γίνονται ματς Παρασκεύη και Κυριακή, αλλά όχι πολλά. Το πιθανότερο είναι πως θα βρεθεί μια λύση για να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια και να μην υπάρξει αναβολή, μιας και την Κυριακή (25/1) δεν έχουμε το μεγαλύτερο όγκο παιχνιδιών. Με μια μικρή μετατόπιση, θα γίνει η αγωνιστική.

Όσο για την ΕΠΟΕ, είναι σε μια στάση αναμονής για τα παιχνίδια της Α1 γυναικών και περιμένει από την αστυνομία το τι δυνάμεις θα μπορέσει να διαθέσει εκείνες τις ημέρες στα παιχνίδια. Είναι και εκεί πιεσμένο το πρόγραμμα, μιας και έχουν αναβληθεί αγωνιστικές όπως με τον θάνατο του Κατσούλη και την απόφαση του Γιάννη Ανδριανού να αναβληθεί κάθε αγωνιστική δραστηριότητα και σκοπός είναι να γίνουν τα ματς στις κοντινότερες δυνατές ημερομηνίες, δηλαδή 23, 24 και 26 Ιανουαρίου. Όσο για την ΕΣΑΠ, η Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, είναι μια ημερομηνία πιθανή για να γίνουν παιχνίδια και από 'κει και πέρα στις ημερομηνίες κοντά στις εκλογές. Σκοπός επίσης είναι να μην υπάρξει αναβολή της αγωνιστικής, θα γίνουν συζητήσεις με αστυνομία και NOVA και θα ληφθεί η τελική απόφαση.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ