ΕΛΛΑΔΑ

Η περιπέτεια του Λόιντ στην Καλλονή

Η περιπέτεια του Λόιντ στην Καλλονή
Ντανιέλ Λόιντ Γουέστον

Λίγες ημέρες μετά την οδηγία της FIFPro προς τους ξένους ποδοσφαιριστές να μην έρχονται στην Ελλάδα, ήρθε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα του BBC που αφορά την Καλλονή κι έναν Άγγλο τερματοφύλακα

Το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών (FIFPro), με ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες είχε καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία και προειδοποιούσε όσους ποδοσφαιριστές πρόκειται να υπογράψουν συμβόλαια στις συγκεκριμένες χώρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε ένα ενδιαφέρον άρθρο του BBC που σχολιάζει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και φέρνει ως ένα παράδειγμα τον Άγγλο τερματοφύλακα Ντανιέλ Λόιντ Γουέστον, ο οποίος πριν από δυο χρόνια αγωνίστηκε στην ΑΕΛ Καλλονής.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις συνθήκες στις οποίες εργάστηκε ο 19άχρονος (τότε) άσος, τις υποσχέσεις που του έδωσαν και δεν κράτησαν και το άδοξο τέλος της καριέρας του στην Ελλάδα.

Στην αρχή ήταν όλα καλά

Η αρχή του άρθρου αναφέρει πως ο Λόιντ τρεις μόλις ημέρες μετά τη συμφωνία του με την Καλλονή έλαβε έναν φάκελο με περίπου 3.000 ευρώ, χωρίς να τους ξεκαθαρίσουν αν πρόκειται για χρήματα του συμβολαίου, πριμ ή οτιδήποτε άλλο και σε ερώτηση που έκανε η απάντηση ήταν: " Απλά δεν ρωτάς τέτοια πράγματα".

Ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα με τις στάνταρ αποδοχές των 250 ευρώ την εβδομάδα όμως γρήγορα διαπίστωσε πως όλες οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια.

Το σπίτι και το αυτοκίνητο που του υποσχέθηκαν για όσο διάστημα θα έμενε στη χώρα μας δεν τα είδε ποτέ, ενώ πέντε μήνες αργότερα, λόγω της μέτριας πορείας της ομάδας, ανακοίνωσαν στους παίκτες μείωση στους μισθούς κατά 30%.

Στο τέλος της σεζόν και παρότι ο παίκτης ευχαριστήθηκε το ποδόσφαιρο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα οικονομικά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Λόιντ αγωνίστηκε τη σεζόν 2011-2012 στην Καλλονή και στις 4/7/2012 ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με την ομάδα.

Η χαρακτηριστική ανακοίνωση: "H ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα Daniel Lloyd-Weston στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ