Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit - Grexit - SPORT 24
GREXIT

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit

Κοντονής, Ινφαντίνο

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit

Η δισέλιδη επιστολή της FIFA προς ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού μεταφράζεται, διαβάστε τους τρεις βασικούς άξονες και τι ζητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία για να αποφευχθεί το Grexit.

Η πολυαναμενόμενη επιστολή της FIFA έφτασε στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού και δίνεται περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Το τελεσίγραφο εστάλη και στις 15 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει εκ νέου το Κύπελλο Ελλάδας, αλλιώς η ποδοσφαιρική απομόνωση θα είναι πλέον γεγονός.

Πρώτα απ' όλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά από την ΕΠΟ και το υπουργείο να ξεκινήσει άμεσα το Κύπελλο, το οποίο έχει ματαιωθεί μετά τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, αναφέρεται η λέξη "Suspended", εν ολίγοις αποκλεισμός από τους κόλπους της FIFA. Αν η διοργάνωση ξεκινήσει πάλι, τότε έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit.

Δεύτερον, στην επιστολή ξεκαθαρίζεται πως η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν λαμβάνεται υπόψιν, διότι δεν αφορά την FIFA και τις δικές της απαιτήσεις. Άρα, ουδείς μπορεί να ποντάρει την δεδομένη χρονική στιγμή στο τι θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο άλλωστε αναμένεται να εκδικάσει στις 19 Απριλίου την προσφυγή της ΕΠΟ, τέσσερις μετά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου.

Τρίτον, η FIFA ζητά την σύσταση μιας ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει αναθεώρηση στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για το νόμο Φούρα του 1999, όσο και γι' αυτόν του Σταύρου Κοντονή. Στο νόμο 4326 του 2015, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να αλλάξει το δικαίωμα του υφυπουργού να διακόπτει διοργανώσεις όπως έκανε με το Κύπελλο Ελλάδας (άρθρο 3).

Επίσης και σε κάποιες διατάξεις του νόμου περί ντόπινγκ και συγκεκριμένα το άρθρο που αναφέρει ότι θα δικάζει ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο και όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ. Το Sport24.gr είχε γράψει σε ποια σημεία του νομοσχεδίου για το ντοπινγκ διαφωνεί η ΕΠΟ. Να σημειωθεί ότι η διαφωνία που υπήρχε για τους προπονητές και την "πιστοποίησή", τους λύθηκε στην πρόσφατη συνάντηση.

Photo Credits: Action Images

SHARE:
TECH IT OR LIVE IT

TECH IT OR LIVE IT

Τι κάνεις όταν δεν ανοίγει το ρημάδι το PC

Το δίδυμο IT Ζάμπρα-Ατζαράκη επιστρέφει κι επιστρατεύει όλα τα μέσα για να επισκευάσει έναν αμετανόητα χαλασμένο υπολογιστή.

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Διαβάσαμε όλα τα σχολικά βιβλία Θρησκευτικών και καταλάβαμε αυτά!

Ένας δημοσιογράφος διάβασε τα Θρησκευτικά όλων των τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και κατέγραψε τα συμπεράσματά του.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Περιέφεραν καθιστό στο θρόνο του, νεκρό παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος έρχεται στην επικαιρότητα για έναν διαφορετικό λόγο (Pics)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Τα δάκρυα του Μεϊμαράκη, οι γύφτοι με τα ντάτσουν, οι Κένταυροι και το πάκμαν

Με αφορμή το συνέδριο επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας, το News247 θυμάται λιγότερο γνωστές και άγνωστες ιστορίες από την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24