GREXIT

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit

Κοντονής, Ινφαντίνο

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit

Η δισέλιδη επιστολή της FIFA προς ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού μεταφράζεται, διαβάστε τους τρεις βασικούς άξονες και τι ζητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία για να αποφευχθεί το Grexit.

Η πολυαναμενόμενη επιστολή της FIFA έφτασε στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού και δίνεται περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Το τελεσίγραφο εστάλη και στις 15 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει εκ νέου το Κύπελλο Ελλάδας, αλλιώς η ποδοσφαιρική απομόνωση θα είναι πλέον γεγονός.

Πρώτα απ' όλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά από την ΕΠΟ και το υπουργείο να ξεκινήσει άμεσα το Κύπελλο, το οποίο έχει ματαιωθεί μετά τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, αναφέρεται η λέξη "Suspended", εν ολίγοις αποκλεισμός από τους κόλπους της FIFA. Αν η διοργάνωση ξεκινήσει πάλι, τότε έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit.

Δεύτερον, στην επιστολή ξεκαθαρίζεται πως η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν λαμβάνεται υπόψιν, διότι δεν αφορά την FIFA και τις δικές της απαιτήσεις. Άρα, ουδείς μπορεί να ποντάρει την δεδομένη χρονική στιγμή στο τι θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο άλλωστε αναμένεται να εκδικάσει στις 19 Απριλίου την προσφυγή της ΕΠΟ, τέσσερις μετά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου.

Τρίτον, η FIFA ζητά την σύσταση μιας ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει αναθεώρηση στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για το νόμο Φούρα του 1999, όσο και γι' αυτόν του Σταύρου Κοντονή. Στο νόμο 4326 του 2015, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να αλλάξει το δικαίωμα του υφυπουργού να διακόπτει διοργανώσεις όπως έκανε με το Κύπελλο Ελλάδας (άρθρο 3).

Επίσης και σε κάποιες διατάξεις του νόμου περί ντόπινγκ και συγκεκριμένα το άρθρο που αναφέρει ότι θα δικάζει ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο και όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ. Το Sport24.gr είχε γράψει σε ποια σημεία του νομοσχεδίου για το ντοπινγκ διαφωνεί η ΕΠΟ. Να σημειωθεί ότι η διαφωνία που υπήρχε για τους προπονητές και την "πιστοποίησή", τους λύθηκε στην πρόσφατη συνάντηση.

Photo Credits: Action Images

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Το Βουνό του Game of Thrones δεν είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο

Ο Eddie Hall νίκησε μεταξύ άλλων και τον Hafthor Julius Bjornsson, τον γνωστό ως "The Mountain" του Game of Thrones

Αστέρας Ραχούλας: Από πότε έχεις να δεις καλή ελληνική σειρά;

Ήρθε η ώρα να απονείμουμε το έπαθλο στον αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή του τηλεοπτικού μας μικρόκοσμου.

Ποια ευρώ θα καταργηθούν και πότε

Πόσα χρήματα εξοικονομεί η Ιταλία από την κατάργηση των μονόλεπτων και των δίλεπτων. Ακολουθεί τον δρόμο Ολλανδίας και Νορβηγίας. Αντιδρούν οι καταναλωτές

Alexandra Daddario, το Baywatch δεν σε χωράει

Η καλύτερη στιγμή στο reboot του The Rock φαίνεται να είναι η 31χρονη Νεοϋορκέζα που το χρησιμοποίησε για να αποκτήσει επιτέλους το κορμί των ονείρων της.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24