GREXIT

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit

Κοντονής, Ινφαντίνο

Τι ζητάει η FIFA για να μην υπάρξει Grexit

Η δισέλιδη επιστολή της FIFA προς ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού μεταφράζεται, διαβάστε τους τρεις βασικούς άξονες και τι ζητά η Παγκόσμια Ομοσπονδία για να αποφευχθεί το Grexit.

Η πολυαναμενόμενη επιστολή της FIFA έφτασε στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο Αθλητισμού και δίνεται περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit. Το τελεσίγραφο εστάλη και στις 15 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσει εκ νέου το Κύπελλο Ελλάδας, αλλιώς η ποδοσφαιρική απομόνωση θα είναι πλέον γεγονός.

Πρώτα απ' όλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά από την ΕΠΟ και το υπουργείο να ξεκινήσει άμεσα το Κύπελλο, το οποίο έχει ματαιωθεί μετά τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, αναφέρεται η λέξη "Suspended", εν ολίγοις αποκλεισμός από τους κόλπους της FIFA. Αν η διοργάνωση ξεκινήσει πάλι, τότε έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit.

Δεύτερον, στην επιστολή ξεκαθαρίζεται πως η όποια απόφαση του ΣτΕ δεν λαμβάνεται υπόψιν, διότι δεν αφορά την FIFA και τις δικές της απαιτήσεις. Άρα, ουδείς μπορεί να ποντάρει την δεδομένη χρονική στιγμή στο τι θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο άλλωστε αναμένεται να εκδικάσει στις 19 Απριλίου την προσφυγή της ΕΠΟ, τέσσερις μετά μετά τη λήξη του τελεσιγράφου.

Τρίτον, η FIFA ζητά την σύσταση μιας ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει αναθεώρηση στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για το νόμο Φούρα του 1999, όσο και γι' αυτόν του Σταύρου Κοντονή. Στο νόμο 4326 του 2015, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να αλλάξει το δικαίωμα του υφυπουργού να διακόπτει διοργανώσεις όπως έκανε με το Κύπελλο Ελλάδας (άρθρο 3).

Επίσης και σε κάποιες διατάξεις του νόμου περί ντόπινγκ και συγκεκριμένα το άρθρο που αναφέρει ότι θα δικάζει ανεξάρτητο πειθαρχικό όργανο και όχι οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ. Το Sport24.gr είχε γράψει σε ποια σημεία του νομοσχεδίου για το ντοπινγκ διαφωνεί η ΕΠΟ. Να σημειωθεί ότι η διαφωνία που υπήρχε για τους προπονητές και την "πιστοποίησή", τους λύθηκε στην πρόσφατη συνάντηση.

Photo Credits: Action Images

SHARE:

BEST OF NETWORK

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη με ένα νεκρό στην Πλ. Θεάτρου

Ανταλλαγή πυρών εκτυλίχθηκε νωρίτερα επί της Πλατείας Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας με έναν αστυνομικό τραυματία και τον δράστη νεκρό

MALEBOX

O Terry Richardson του Ιnstagram και οι 'μπαζούκας' μούσες του

Τον λένε Mike Tang και κάθε μέρα περνάνε μπροστά από το φακό του οι πιο βαβαβούμ γυναίκες του Μαΐάμι και συνολικά της αμερικάνικης ηπείρου.

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι 10 δουλειές με τα λιγότερα λεφτά (έκπληξη η Νο1)

Ένα επάγγελμα που αποτελεί το όνειρο αρκετών παιδιών και νέων είναι σήμερα το πιο κακοπληρωμένο στην Ελλάδα. Δείτε την πλήρη λίστα της totallymoney.com

ΣΙΝΕΜΑ

O Superman κι ο Batman πιάνουν τα lightsaber τους

Ο Zack Snyder ζήλεψε τη Δύναμη και τη βάζει στους δικούς του ήρωες.

CELEBRITIES

Γι' αυτό δεν πρέπει να δεις το 'Sex Tape' της Jessica Alba

Και ξαφνικά κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πληροφορία για ένα 'Sex Tape' της Jessica Alba και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24