ΕΠΟ

Πού αντιδρά η ΕΠΟ στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ

Πού αντιδρά η ΕΠΟ στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών μπορεί να πήραν αναβολή για τον Μάιο αλλά στο νομοσχέδιο για το ντόπινγκ υπάρχουν, άλλα σημεία με τα οποία διαφωνεί (τουλάχιστον) η ΕΠΟ. Δείτε ποια είναι.

Η Ομοσπονδία μαζί με το ΕΣΚΑΝ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον ΣΕΓΑΣ την Ομοσπονδία Κολύμβησης και την ΔΕΑΒ, έχει κληθεί για την Πέμπτη 17/3 το μεσημέρι στις 12 το μεσημέρι στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για να εκθέσει τις θέσεις της.

Από την Ομοσπονδία τόνιζαν ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαν ενημερώσει τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για τα σημεία στο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα εκτός από το εκλογικό σύστημα.

Τα σημεία με τα οποία διαφωνεί η ΕΠΟ είναι:

1. ο πειθαρχικός έλεγχος των ομάδων και των αθλητών που βρίσκονται ντοπαρισμένοι από πρωτοβάθμιο όργανο του ΕΣΚΑΝ και το ίδιο το ΕΣΚΑΝ σε δεύτερο βαθμό και όχι από τις επιτροπές της Ομοσπονδίας.

2. οι προπονητές: δεν υπόκειται στην έγκριση κάποιου φορέα πέραν της αδειοδότησης από το κράτος η άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή σύμφωνα με το άρθρο 48 και

3: ο οικονομικός έλεγχος των εσόδων στην ΕΠΟ από το ελεγκτικό συμβούλιο τόσο για τα ποσά των επιχορηγήσεων από δημόσιους φορείς όσο και από ιδίους πόρους σύμφωνα με το άρθρο 46.

Photo credit: Action Images

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ