GREXIT

Οι αλλαγές που φέρνουν την συμφωνία με UEFA

Οι αλλαγές που φέρνουν την συμφωνία με UEFA
Ινφαντίνο, Κοντονής INTIME SPORTS

Διαβάστε ποιες οι τρεις βασικές αλλαγές του αθλητικού νομοσχεδίου που έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και ουσιαστικά φέρνουν την οριστική συμφωνία με την UEFA και την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit.

Το νέο -μίνι- αθλητικό νομοσχέδιο έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής και με βάση τις αλλαγές που έγιναν, έχει τη σύμφωνη γνώμη των ξένων Συνομοσπονδιών, άρα δεν διαφαίνεται πλέον κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit.

Η UEFA ήθελε να υπάρξουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις, αυτές θα γίνουν, επομένως η συμφωνία πρέπει να θεωρείται δεδομένη και άπαντες περιμένουν το τι θα ειπωθεί στη Βουλή, όπου το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει ευρεία πλειοψηφία.

Πρώτον, αποσύρεται ουσιαστικά το εδάφιο του άρθρου 1 περί αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκούς αγώνες με απόφαση του υπουργού και κατ΄επέκταση τα πρόστιμα που αντιστοιχούσαν στη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Αυτή ήταν η εκκρεμότητα που υπήρχε και ο Σταύρος Κοντονής έκανε πίσω, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.

Δεύτερον, σχετικά με το άρθρο 5, όπου η UEFA αποδέχτηκε τη συμμετοχή τακτικών δικαστών, θα συγκροτείται λίστα από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου και την εισαγγελία και η ΕΠΟ απλά θα τους ορίζει από τη συγκεκριμένη λίστα.

Τρίτον, αναφορικά με το άρθρο 15 ουσιαστικά δεν έχουν γίνει αλλαγές και αυτό που συμφωνήθηκε, είναι να αναφερθεί ρητά στην παράγραφο 2 ότι η ΕΠΟ θα παίρνει τις αποφάσεις για τις εσωτερικές της υποθέσεις (και μόνο) αυτόνομα και χωρίς παρέμβαση τρίτων.

Αυτές οι αλλαγές έγιναν στο νομοσχέδιο, έχουν την σύμφωνη γνώμη της UEFA και της FIFA και αυτή την στιγμή τουλάχιστον φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση, βρέθηκε η "χρυσή τομή" και (φαίνεται πως) επήλθε η πολυαναμενόμενη συμφωνία που διώχνει κάθε "σύννεφο" περί ποδοσφαιρικής απομόνωσης.

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ