GREXIT

Η εκκρεμότητα και η "κόκκινη γραμμή" των ΑΝ.ΕΛ.

Η εκκρεμότητα και η "κόκκινη γραμμή" των ΑΝ.ΕΛ.
INTIME SPORTS

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Σταύρος Κοντονής και από την πλευρά του τονίζεται ότι ήταν πολύ καλό το κλίμα των συζητήσεων με την UEFA. Σύγκλιση στα περισσότερα, μόνη εκκρεμότητα το θέμα του αποκλεισμού των ομάδων. Η θέση των ΑΝ.ΕΛ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επέστρεψε στην Ελλάδα, έχοντας συζητήσεις με νομικούς και ανθρώπους της UEFA και βρίσκεται στην Βουλή για ονομαστική ψηφοφορία, ενώ αναμένεται ανακοίνωση για το ταξίδι του και για τα όσα συζητήθηκαν σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που ζητούν οι διεθνείς Συνομοσπονδίες, ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit.

Η πλευρά του Υπουργείου δεν συμμερίζεται την άποψη ότι δεν τον υποδέχτηκαν καλά οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και τονίζει πως όλα πήγαν καλά και υπάρχει σύγκλιση απόψεων στα περισσότερα, με μοναδική εκκρεμότητα να παραμένει το ζήτημα του να έχει την δικαιοδοσία ο υπουργός να μπορεί να αποκλείει ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό δεν το συζητά καν η UEFA, καθώς αποτελεί... παράβαση του δικού της αυτοδιοίκητου και φυσικά θέλει η ίδια να μπορεί να αποφασίζει κάτι τέτοιο και όχι ένας υπουργός μιας Κυβέρνησης. Ο κ. Κοντονής το συζητάει και είναι διατεθειμένος να κάνει αυτό που πρέπει, ώστε να μην υπάρξει κόλλημα στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, ενώ στα υπόλοιπα φέρεται να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Όπως και να 'χει, προκύπτει αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας, που θα αποσοβήσει το απευκταίο σενάριο της ποδοσφαιρικής απομόνωσης, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Βέβαια, στην UEFA και στην FIFA περιμένουν να δουν γραπτώς τις αλλαγές που ζητούν, ώστε να διαλυθεί κάθε "σύννεφο" που μπορεί να υπάρχει.

Η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Από 'κει και πέρα, ο Τέρενς Κουίκ είπε πως το Κόμμα του στηρίζει τον Σταύρο Κοντονή, αλλά δεν πρόκειται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θέτει σε κίνδυνο την παρουσία των συλλόγων μας και της Εθνικής στις ξένες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Επικρατείας, ανέφερε πως "οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε τον Σταύρο Κοντονή στον αγώνα που κάνει για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το βαρύ κόστος - από κάθε πλευρά - ενός ποδοσφαιρικού Grexit".

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ