ΕΛΛΑΔΑ

Φρατζέσκος: "Ο Μπεργκ εγκλιματίστηκε αμέσως"

Φρατζέσκος: "Ο Μπεργκ εγκλιματίστηκε αμέσως"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φρατζέσκος έπλεξε το εγκώμιο του σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, ενώ σχολίασε και την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Κώστας Φραντζέσκος, μίλησε στον Arena 89.4 για την αγωνιστική εικόνα του "Δικεφάλου", αλλά και την προσπάθεια που γίνεται φέτος στους "πράσινους".

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ρόλο του επιτελικού χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: "Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και βρίσκεται δύο ταχύτητες παραπάνω. Από εκεί και πέρα ένας επιτελικός χαφ είναι πετυχημένο όταν οργανώνει αλλά και όταν δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Δεν μιλάω μόνο για το φάουλ αλλά και για το πώς θα ανοίξεις την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου. Όλες οι ομάδες κάθονται πίσω πλέον και οι άμυνες έχουν σφίξει. Εφόσον οι ομάδες παίζουν πίσω τα χαφ σου πρέπει να δώσουν τις λύσεις".

Για τον παίκτη που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: "Δεν έχω άποψη για τον Μάρτενς μέχρι να τον δω. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ θέλει λύσεις στον σκοράρισμα από το κέντρο. Τώρα γκολ η ομάδα βάζει με μόνο με στημένες φάσεις με παίκτες όπως ο Βίτορ η με τους επιθετικούς. Αν δεν σκοράρει ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να σκοράρει. Πρέπει να βρει παίκτη που βάζει γκολ από το κέντρο".

Για τις πολλές θέσεις που έχει αλλάξει ο Κατσουράνης: "Δεν μπορεί ο Κατσουράνης να κάνει τα πάντα. Ανταποκρίνεται όσο μπορεί να για την ομάδα και προσπαθεί. Από εκεί και πέρα είναι λογικό να μην μπορεί να αποδώσει το ίδιο σε όλες τις θέσεις".

Για την ταχύτητα του ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ έχει στο παιχνίδι του πολύ αργό ρυθμό. Για αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι. Πρέπει να αλλάξει ταχύτητα και να γίνει πιο γρήγορο το παιχνίδι του για να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις και να μπορεί να διασπά πιο εύκολα τις αντίπαλες άμυνες".

Για τους Λούκας και Στοχ: "Ο Λούκας έχει δείξει καλά στοιχεία. Δημιουργεί αλλά και σκοράρει αν και άργησε λίγο να πάρει μπροστά. Από τον Στοχ έχω απογοητευτεί και περίμενα πιο πολλά. Όταν έρχεται ένα τέτοιο όνομα στον ΠΑΟΚ και έχει διακριθεί σε 2-3 παιχνίδια δεν είναι αυτό που περιμένεις. Οι αντίπαλοι θα έχουν την προσοχή πάνω στους καλούς παίκτες όμως εκεί πρέπει να ξεχωρίζουν οι παίκτες αυτοί".

Για την σημασία των στημένων φάσεων: "Έχουμε φτάσει σε μια εποχή όπου το 58%- 63% των γκολ μπαίνουν με στημένες φάσεις. Χρειάζονται οπωσδήποτε καλά χτυπήματα σε όλες τις ομάδες. Χρειάζονται παίκτες που εκτελούν καλά είτε απευθείας είτε σεντράρουν καλά για να μπει το γκολ με κεφαλιά".

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τεράστια ανανέωση με παιδιά από τις ακαδημίες και έμπειρους από το εξωτερικό και είναι λογικό να κάνει σκαμπανεβάσματα. Θα κάνει λιγότερα από ότι αρχικά που ήταν πάρα πολλά. Επίσης αυτό που κάνει ο Παναθηναϊκός φέτος το έκανε και η ΑΕΚ πέρυσι. Βλέπουμε όμως την διαφορά και πόσο καλύτερα του βγήκε του Παναθηναϊκού που στηρίχτηκε στους μικρούς. Υπάρχει ταλέντο".

Για τον Μπεργκ: "Ο Μπεργκ είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, δίνει το 100% στις προπονήσεις, είναι πολύ φιλικός με όλους και εγκλιματίστηκε αμέσως στην ομάδα και τους παίκτες. Τον ποδοσφαιριστή τον παίρνεις για την διαφορά και από εκεί και πέρα μετράνε πολλά. Πρέπει να δεθεί με την ομάδα ώστε να καταλάβει που βρίσκεται και που παίζει. Ο Μπέργκ το έκανε αμέσως όλο αυτό".

Για τις αναμνήσεις του από την Τούμπα: "Πέρασα πάρα πολύ καλά στην Τούμπα και θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο πέρασα αγωνιστικά αλλά και με βάση την αγάπη του κόσμου. Στην Τούμπα έχω να πάω από πέρυσι από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Η ατμόσφαιρα ήταν θερμή όπως πάντα. Αγαπάνε τον σύλλογο και το δείχνουν πάντα. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν αυτό που κάνουν τόσα χρόνια”.

Για την συνεργασία του με τον Άγγελο Αναστασιάδη: "Είχα άψογη συνεργασία με τον Αναστασιάδη. Είναι από τους ελάχιστους που δεν κρατούσε κακία σε τίποτα. Για αυτό όλοι τον αγαπούσαν ακόμα και αν δεν έπαιζαν. Μάλιστα ζητούσε ακόμα και συγγνώμη αν έκανε λάθος. Το ότι μαλώναμε ήταν το μεγαλύτερο ψέμα. Είχε γίνει κάτι σε ένα παιχνίδι και την άλλη μέρα ξεχάστηκε. Ήταν πάντα δίκαιος".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί του χρόνου να φτάσει τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει. Έχει πολύ καλό ρόστερ και ο ΠΑΟΚ για να τον φτάσει πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού και να πάρει κάποιους παίκτες. Όταν θέλεις να διεκδικείς κάποια πράγματα σε υψηλό βαθμό πρέπει να λες πως στα μεταξύ παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θα κριθούν τα πάντα".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ