ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Να επιστρέψουμε στα τελικά της επόμενης μεγάλης διοργάνωσης"

Τσάνας: "Να επιστρέψουμε στα τελικά της επόμενης μεγάλης διοργάνωσης"
Σκίμπε, Τσάνας

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε για το επικείμενο Μουντιάλ, την Εθνική μας ομάδα που δεν θα δώσει το παρών, αλλά κοιτάζει να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις, το Nations League, τον Παπασταθόπουλο, τον Πούκι και όχι μόνο.

Ο βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική μας ομάδα, Κώστας Τσάνας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM 89,4 με αφορμή την έναρξη του Μουντιάλ, αλλά και για την Εθνική ομάδα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Nations League, στον Παπασταθόπουλο που πάει στην Άρσεναλ, στον Πούκι που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ και σε άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ότι λείπει η Ελλάδα από αυτή τη διοργάνωση: "Η υπέρμετρη αισιοδοξία ή το να δεις τα πράγματα μαύρα, δεν βοηθάει παρά μόνο να φτάσεις στην αιτία του προβλήματος. Φτάσαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε για να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας πίσω από το Βέλγιο στη διαδικασία των μπαράζ. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς, πληρώσαμε την όποια διεκδίκηση σ’ ένα καταστροφικό πρώτο ματς. Το άσχημο ήταν ότι δεν προκριθήκαμε στο Euro της Γαλλίας.

Υπάρχουν στοιχεία, αν θέλεις να γκρινιάξεις, αλλά για το μέλλον θα γίνει μια προσπάθεια για να συμμετάσχει η χώρα μας στις μεγάλες διοργανώσεις. Οι νέοι ποδοσφαιριστές, που έρχονται, τα χαρακτηριστικά που έχουν είναι τέτοια που βοηθάνε την ομάδα να γίνει ακόμα καλύτερη. Είχαμε συνηθίσει την Εθνική μας να μην δέχεται γκολ, αλλά να πετυχαίνει, αλλά όταν αυτοί που τα βάζουν λείπουν, τότε χάνουμε ένα μεγάλο όπλο σαν ομάδα. Το πιο δύσκολο ήταν να συνέλθουμε από αυτήν την προβληματική παρουσία. Το σημαντικό είναι πώς αντιλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές αυτά τα παιχνίδια. Ας ελπίσουμε ότι η επιστροφή μας θα είναι από την αμέσως επόμενη διοργάνωση".

Για το UEFA Nations League: "Είναι επίσημα φιλικά, αλλά σωστά δομημένα και με δέλεαρ την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro του 2020. Άρα δεν υπάρχει παιχνίδι χωρίς συγκεκριμένο στόχο. Δεν θα υπάρχουν αδιάφορα φιλικά. Και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, όταν τους τα αναλύσαμε, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Θεωρητικά έχει αρκετό ενδιαφέρον. Στην πράξη να φούμε πώς θα εξελιχθεί.

Το παρελθόν το μόνο που σου κάνει κακό είναι να βρεις την αιτία για την οποία τράκαρες. Προπονητικά θα πρέπει να δεις ποιος συμμετέχει, πού έγινε. Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει ν' απαντήσεις για να προχωρήσεις μπροστά. Επόμενος στόχος θα πρέπει να είναι η πρόκριση στο Euro 2020. Θα είναι και αυτό διαφορετικό, γιατί θα γίνει σε διάφορες χώρες".

Για τον Παπασταθόπουλο και τη μετακίνησή του στην Άρσεναλ: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής, που και εκεί που έπαιζε ήταν χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος με τους ποδοσφαιριστές, που έχουν ποιότητα και αγωνίζονται σε μεγάλους συλλόγους. Η διάρκεια ενός ποδοσφαιριστής σε υψηλό επίπεδο τον κάνει ακόμα καλύτερο. Με μεγάλη περιέργεια περιμένουμε την εξέλιξη αυτής της ομάδας, μετά την αποχώρηση ενός προπονητή που ήταν πολλά χρόνια και πόσο δύσκολο είναι να περάσει στην επόμενη εποχή".

Για τις εκτιμήσεις του για το Μουντιάλ: "Ένα ρόστερ δεν λέει τίποτα από μόνο του. Η Γαλλία είναι μια ομάδα με φιλοδοξία, με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία και η Αργεντίνη είναι μεγάλο ερωτηματικά, όπως και η Πορτογαλία αν θα καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά μετά την κατάκτηση του Euro. Τα προγνωστικά είναι ένας εύκολος τρόπος για να λες ‘ναι’ ή ‘όχι’ σε αυτά που πιστεύεις τη συγκεκριμένη στιγμή. Τη Γερμανία, το Βέλγιο, τις βλέπεις και λες ότι λείπουν. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι το πώς οι ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει πολλά παιχνίδια υψηλού επιπέδου αν θ’ αντέξουν μετά από τόσο απαιτητική σεζόν να φέρουν εις πέρας και το Μουντιάλ.

Μετά από ένα Μουντιάλ θα δούμε ποιες είναι οι τάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Βλέπεις τι ακριβώς γίνεται στο ποδόσφαιρο. Το EURO ήταν μια μάχη της άμυνας απέναντι στην επίθεση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ψάχνουν κίνητρα σε αυτές τις διοργανώσεις για να παίξουν ακόμα καλύτερα. Θα πρέπει να ψάξουμε τα βαθύτερα αίτια του τι πάει καλά για να το συνεχίσουμε και τι δεν πάει καλά και να το διορθώσουμε. Έτυχε να υπάρχουν τότε στην Ελλάδα καλοί ποδοσφαιριστές, που βρήκαν ένα κατάλληλο έδαφος, έκλεισαν τα αυτιά και κοίταζαν μπροστά. Αλλά για να το πετύχεις ξανά σαν Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο".

Για τις ακαδημίες του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Υπάρχει υλικό. Για ν’ αναπτυχθεί ένας ποδοσφαιριστής, πρέπει να το κάνει στο σύλλογό του. Όλοι οι σύλλογοι έχουν αποκτήσει καταρτισμένους προπονητές, δεν χάνεται κανένα παιδί. Έχουμε βελτιωμένους ποδοσφαιριστές. Στις μικρές ομάδες θα πρέπει να μαθαίνουν σωστά το ποδόσφαιρο, να ξέρουν πώς θα φτάνει η μπάλα στη αντίπαλη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο που στην Ευρώπη που στις μικρές ηλικίες εργάζονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Οι μπαμπάδες έχουν βελτιωθεί. Τους λέω να έχουν υπομονή, να είναι υποστηρικτικοί".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια, ομάδες, όπως ο Ατρόμητος που έπαιξε με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι τον είχαμε συνηθίσει, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η όχι και τόσο καλή πορεία του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός των προβλημάτων, ο Πανιώνιος δεν ήταν αυτός που είχαμε συνηθίσει, η πορεία που έκανε ο Αστέρας. Αν αυτό το πρωτάθλημα είχε περισσότερους φιλάθλους με ηπιότερη συμπεριφορά, θα ήταν καλύτερα τα παιχνίδια. Το να παίζει ένας ποδοσφαιριστής σ’ ένα γεμάτο γήπεδο, θα μπορούσε να δώσει καλύτερο θέαμα".

Για το αν έχει εικόνα για τον Πούκι: "Δεν έχω παρακολουθήσει τώρα τελευταία την εξέλιξή του, αλλά τον γνωρίζω ως ποδοσφαιριστή. Έχει ένα στυλ, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Σκανδιναβία, θα σου κάνει τη μία επαφή γκολ. Αλλά μία ομάδα παίρνει ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό όταν διαλέγεις έναν παίκτη. Είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης, όμως, ο Πούκι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ