ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρικάρντο: "Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με τον Σάντος"

Ρικάρντο: "Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με τον Σάντος"

Ο αναλυτής των αντιπάλων της Εθνικής μας ομάδας, τα "μάτια" του Φερνάντο Σάντος σε όλα τα γήπεδα ο Ρικάρντο Σάντος μιλάει στο Sport24.gr. Τι είπε για τον εκτός γηπέδων Πορτογάλο τεχνικό, για την συνεργασία του με τους υπόλοιπους Ομοσπονδιακούς και για τους αντιπάλους στο Μουντιάλ.

Είναι τα "αυτιά" και τα "μάτια" του Φερνάντο Σάντος. "Τσεκάρει" και μεταφέρει πληροφορίες στον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει για τους αντιπάλους της Εθνικής μας και μέχρι στιγμής τα έχει πάει πολύ καλά.

Ο λόγος για τον Ρικάρντο Σάντος τον "κατάσκοπο" της Ελλάδας σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Το έργο του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρίνεται επιτυχημένο, καθώς από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει συνολικά μόλις τέσσερις ήττες.

Δείγμα πως μεταφέρει στον Φερνάντο Σάντος -με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στην ΑΕΚ-, τις καλύτερες δυνατές πληροφορίες και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στους παίκτες.

Ο Πορτογάλος βοηθός του Σάντος και μέλος του τιμ της Εθνικής μας, μίλησε στο Sport24.gr, για το πως προέκυψε η συνεργασία με την Εθνική μας, για τον Φερνάντο Σάντος εντός και εκτός γηπέδων, για το πρόγραμμα ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων, αλλά και για το σκάουτινγκ που έχει ξεκινήσει ήδη των αντιπάλων μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρικάρντο στο Sport24.gr:

-Είσαστε από την πρώτη μέρα στην πλευρά του κ. Σάντος στην Εθνική μας ομάδα, πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

" Υπήρξα μέλος του τεχνικού τιμ της ΑΕΚ με τον κ. Σάντος από τον Ιούλιο του 2005, έτσι ώστε όταν δέχτηκε την πρόσκληση από την Εθνική ομάδα, συμφώνησα αμέσως να τον ακολουθήσω στο νέο έργο του".

Γνωρίζετε κ. Σάντος καλύτερα από τον καθένα. Πώς είναι ο άνθρωπος Σάντος εκτός γηπέδου;

" Ο κ. Σάντος εκτός γηπέδου είναι ένα άτομο με πολύ μεγάλη καρδιά. Είναι ένα πρόσωπο που ποτέ δεν θα γυρίσει την πλάτη του στους φίλους και είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει όποτε χρειάζεται. Είναι ένα άτομο έξυπνο που μπορεί να μιλάει πολύ εύκολα για οποιοδήποτε θέμα.

Μπορεί να διακρίνει πολύ καλά την επαγγελματική σχέση από την προσωπική. Όταν εργάζεται, είναι πολύ επαγγελματικός και τελειομανής, όταν έχει ελεύθερο χρόνο να διασκεδάσει, έχει μια καλή αίσθηση του χιούμορ. Είναι χαρά για μένα να βρίσκομαι δίπλα του".

Ρικάρντο: "Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με τον Σάντος"
INTIME SPORTS

-Παρακολουθείτε τις μικρές Εθνικές ομάδες; Υπάρχουν παίκτες να έχουν διακριθεί και μπορούν να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα;

" Με το πρόγραμμα για όλες τις Εθνικές ομάδες που έχει φτιάξει ο κ. Σάντος, υπάρχει μια καθημερινή εργασία που ξεκινά από την Κάτω των 15 μέχρι την Εθνική Ανδρών. Όσον αφορά αν υπάρχουν παίκτες που έχουν ξεχωρίσει αυτό μπορούν να το πουν ο προπονητής ή ο συντονιστής της νέας αυτής προσπάθειας".

-Έχετε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς όλων των Εθνικών ομάδων; Ζητάνε την γνώμη σας σε διάφορα ζητήματα;

" Το πρόγραμμα Εθνικών ομάδων που έχει αναπτυχθεί από τον κ. Σάντος και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πολύ σαφής και ενσωματώνει όλο το τεχνικό προσωπικό στη διαδικασία ανάπτυξης των νέων ποδοσφαιριστών. Το περιβάλλον μεταξύ των προπονητών και των βοηθών του πολύ καλό και συχνά γίνονται συναντήσεις όπου όλες οι απόψεις είναι σημαντικές και ακολουθούν έναν κοινό στόχο: Να βρίσκουμε πάντα την καλύτερη λύση για την ανάπτυξη των Εθνικών ομάδων".

Ρικάρντο: "Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με τον Σάντος"
INTIME SPORTS

Έχετε ξεκινήσει ήδη το σκάουτινγκ των αντιπάλων στο Μουντιάλ; Μπορείτε να μας πείτε μια πρώτη εικόνα της κάθε ομάδας. Κάτι που πρέπει να επικεντρωθούμε;

" Από την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αρχίσαμε την προετοιμασία μας και εξελίσσεται, ώστε να έχουμε την καλύτερη γνώση όλων των αντιπάλων μας. Κάνουμε ανάλυση και τις εκθέσεις μας, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι για τα παιχνίδια.

Όλες οι πληροφορίες που υποβάλλονται επεξεργάζονται από κοινού με το τεχνικό τιμ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την καλύτερη και τη σαφέστερη πληροφόρηση στους παίκτες μας".

-Όταν είστε στο εξωτερικό και παρακολουθείτε το άλλο παιχνίδι του ομίλου, έχετε άγχος για το αποτέλεσμα της ομάδας μας. Μαθαίνετε πόσο είναι το δικό μας ματς ή επικεντρώνεστε μόνο στη δουλειά σας;

" Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου εστιάζω στο παιχνίδι γιατί πρέπει να δώσω προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες, ώστε οι τελικές πληροφορίες να είναι σωστές. Φυσικά προσπαθώ επίσης να παρακολουθώ και το πώς πηγαίνει η ομάδα μας.

Όταν είμαστε μέσα σε αυτό το είδος της εργασίας που ζούμε όλες τις στιγμές με πολύ ένταση και πάθος είναι αδύνατο να μην νοιαζόμαστε για το τι συμβαίνει στο δικό μας παιχνίδι".

Ρικάρντο: "Είναι χαρά μου να συνεργάζομαι με τον Σάντος"
INTIME SPORTS

-Από την υποστήριξη των Ελλήνων φιλάθλων σε όλες τις Εθνικές ομάδες είσαστε ικανοποιημένοι:

" Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την υποστήριξη και το πάθος των οπαδών. Ελπίζω ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και εμείς μπορούμε να τους δώσουμε περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές".

-Η ευχή σας για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος;

" Θέλω πάντα κάτι καλύτερο από το προηγούμενο έτος, οπότε εύχομαι το καλύτερο για την Εθνική ομάδα, για να φέρει στον Ελληνικό λαό την ευτυχία που του αξίζει τόσο πολύ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ