ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πώς πάει Μουντιάλ η Εθνική

Πώς πάει Μουντιάλ η Εθνική
INTIME SPORTS

Διαβάστε ποιο είναι το σενάριο απευθείας πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ, αλλά και ποιοι είναι οι πιθανοί της αντίπαλοι σε περίπτωση που οδηγηθεί στα μπαράζ.

Μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Σλοβακίας , αλλά και εκείνη των Βόσνιων επί του Λίχτενσταϊν , η απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου.

Εκεί που η Ελλάδα φιλοξενεί το Λίχτενσταϊν, ενώ η Βοσνία δοκιμάζεται στη Λιθουανία, με την ελληνική ομάδα να θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Βόσνιους, προκειμένου να βρεθεί σίγουρα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η τελευταία αγωνιστική (15/10)

Ελλάδα - Λίχτενσταϊν

Λιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Λετονία - Σλοβακία

Βαθμολογία 7ου ομίλου

1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 22 (29-6)

2. Ελλάδα 22 (10-4)

3. Σλοβακία 12 (9-8)

4. Λιθουανία 11 (9-10)

5. Λετονία 7 (8-18)

6. Λίχτενσταϊν 2 (4-23)

Πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ

Αν τελικά μείνει στη δεύτερη θέση του ομίλου, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε αγώνες μπαράζ. Τη δεδομένη στιγμή, η ελληνική ομάδα είναι η καλύτερη δεύτερη όλων των ομίλων, με απολογισμό 19 βαθμούς, καθώς αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί της νίκης επί του Λίχτενσταϊν.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο όμιλος που δεν θα βγάλει ομάδα στα μπαράζ (οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι) είναι ο 2ος, με τη Βουλγαρία να έχει 7 βαθμούς και να βρίσκεται στο -3 από την προτελευταία Τουρκία, που έχει 10 βαθμούς. Με τα τωρινά δεδομένα, οι οκτώ ομάδες που περνούν στα μπαράζ είναι οι εξής: Ελλάδα, Πορτογαλία, Ουκρανία, Γαλλία, Σουηδία, Ισλανδία, Κροατία και Τουρκία.

Σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA για το μήνα Σεπτέμβριο, η Ελλάδα είναι στους ισχυρούς και λογικά θα παραμείνει και τον Οκτώβριο, η κατάταξη του οποίου αποτελεί κριτήριο για το ποιες ομάδες θα βρεθούν στους ισχυρούς και στους αδύναμους.

Επομένως, ισχυροί αυτήν τη στιγμή είναι η Κροατία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Σουηδία, ενώ αδύναμοι, και ταυτόχρονα πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής, είναι η Γαλλία, η Ουκρανία, η Τουρκία και η Ισλανδία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ